Skribent: Kristina Nordqvist
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 10/30/2008
Uppdaterad: 8/22/2011

Snuva förkylningen!

Höst och vinter brukar innebära förkylningstider. En förkylning slår ofta till då vi som minst vill drabbas när det är mycket på jobbet, under en tentaperiod eller lagom inför den där roliga festen. När vi är stressade är vi nämligen extra känsliga för virus. Men med lite kunskap är en förkylning enkel att både undvika och lindra.
 
De flesta människor drabbas minst en gång per år av en förkylningsinfektion. Förkylning toppar listan över sjukfrånvaro och innebär miljardkostnader för samhället. Trots att förkylning är så vanligt är det många som inte vet hur man förebygger eller lindrar förkylningssymtom. Följden blir att fler smittas.
 
– Förkylning smittar som mest de tre första dagarna. Känner man att en förkylning är på gång tycker jag att man bör ta hänsyn till arbetskollegorna och stanna hemma eller jobba hemifrån om möjlighet finns, säger Eva Maria Fenyö som är professor i immunologi på Lunds universitet.
 
Det luriga med förkylningar är att de är som mest smittsamma i början. Det är när man själv knappt har hunnit märka av virusinfektionen som den smittar som mest. Snuvan och hostan som ofta förvärras efter den första dagen är mest ett tecken på att kroppens immunförsvar har satt igång att reparera förkylningsskadorna på cellerna.
 
Virus finns överallt
Över 400 olika förkylningsvirus finns ständigt i omlopp. Då en förkyld person hostar eller nyser kan viruset sprida sig upp till två meter. Förutom direktkontakt eller luftburen smitta kan förkylningsviruset överföras genom dörrhandtag, bussäten och andra ytor. En viruspartikel kan överleva utanför kroppen i cirka sju timmar.
 
– När viruset väl har tagit sig in i din kropp försöker kroppens immunförsvar kämpa emot och motverka förkylningen. Ibland lyckas det och då märker vi inte av några symtom. Men om viruset får fäste bryts immunsystemet ner och vi blir förkylda, säger Eva Maria Fenyö.
 
Ibland kan ett virus vänta med att angripa tills immunförsvaret av någon anledning blir nedsatt. Stress, sömnbrist eller slarv med maten kan utlösa en vilande virusinfektion som kroppen annars skulle ha klarat av att motarbeta.
 
- Stressade småbarnsföräldrar som inte får tillräckligt med sömn och som dessutom kommer i kontakt med många olika virustyper genom barnen är nog den grupp som drabbas oftast av förkylningar, säger Eva Maria Fenyö.
 
Så undviker du smitta
Det bästa tipset för att förebygga förkylning är att tänka på hygienen och att försöka undvika kontaktsmitta.
 
– Att tvätta händerna ofta och undvika att peta i ansiktet, speciellt kring munnen, näsan och ögonen, räcker långt, säger Eva Maria Fenyö.
 
Förutom hygien är rätt sorts mat också ett bra sätt att undvika förkylning. Äter du mycket fullkornsprodukter, frukter och grönsaker får du i dig viktiga vitaminer och mineraler.
 
C-vitamin, A-vitamin, selen och zink anses vara speciellt bra för att stärka immunförsvaret. Fullkornsbröd, röd paprika, morot, spenat, citrusfrukter och papaya är exempel på bra källor.
 
Vetenskapliga undersökningar har visat att speciellt C-vitamin verkar kunna både förebygga och lindra förkylning. Den naturliga form av vitaminet som finns i frukt och grönsaker är mest effektiv.
 
Vill du använda dig av till exempel brustabletter är det bra att dela tabletten och dricka i två omgångar. Kroppen tar bättre upp C-vitaminet i små doser jämfört med om du häller i dig allt på en gång.
 
Tillräckligt med sömn är också bra för immunförsvaret. Under djupsömnen sker viktiga uppbyggnadsprocesser i kroppen som hjälper oss att stå emot infektioner.
 
Eftersom stress bryter ner kroppen och gör oss känsligare för infektioner är det bra att satsa på en lugnande motvikt. Forskningsstudier har visat att yoga, meditation och andra avslappningsformer kan fungera stärkande för immunförsvaret.
 
När förkylningen vinner
Ibland hjälper det inte att förebygga infektionen hur ivrigt man än försöker. Förkylningsvirus kan besegra både citrusfrukter och djupsömn. Om du har försökt att förebygga förkylningen enligt tipsen ovan kan du åtminstone trösta dig med att förkylningen snabbare går över. Genom att du har tagit hand om din kropp har du stärkt ditt immunförsvar så att det inte bryts ned lika lätt.
 
Många tar till naturläkemedel då de känner att en förkylning kommer smygande. Preparat som innehåller till exempel vitlökskapslar eller Echinagard går att få tag på i hälsokostbutiker, mataffärer och apotek. Det finns också en hel uppsjö av huskurer som lovar bot mot förkylning.
 
– Rent vetenskapligt finns det inga belägg för att varken naturläkemedel eller huskurer har någon effekt. Men många upplever ändå att de mår bättre av det ena eller det andra preparatet, en orsak kan vara placeboeffekt, tror man på det så fungerar det, säger Eva Maria Fenyö.
 
Ibland känns både fysiologiska och psykologiska förklaringar onödiga. En kopp te med lite honung, en skön filt och lite medlidande från någon du tycker om kan fungera som dundermedicin även mot det elakaste förkylningsviruset.
 
Förebyggande tips
* Tvätta händerna ofta.
* Undvik att röra vid ögon, näsa och mun.
* Sov ordentligt.
* Motverka stress med till exempel yoga eller meditation.
* Ät bra mat som frukt, grönsaker och fullkornsprodukter.
 
Lindrande tips
* Håll dig varm.
* Drick mycket vatten.
* Lyssna på kroppens signaler. Trötthet, värk och feber betyder att du bör vila.
* Vid snuva kan nässpray lätta upp, men bara tillfälligt.
* Använd mjuka engångsnäsdukar. Det är mest hygieniskt och snällt mot huden kring näsan.
* Naturläkemedel kan vara värt ett försök.
* Vid halsont kan varma drycker, glass och sockerfria halstabletter kännas lenande.
 
Fakta:
Förkylning eller influensa?
En förkylning börjar oftast med trötthet, håglöshet, stickningar och sveda i halsen. Efter ett dygn blir man ofta snuvig. Huvudvärk och feber kan förekomma.
 
De olika förkylningssymtomen avlöser varandra och kan variera i styrka. De flesta upplever endast lindriga symtom efter en vecka. En förkylning varar oftast i 3-14 dagar.
 
Influensavirus slår till snabbt till skillnad mot förkylning som kommer mer smygande. Första tecknet på influensa är värk i kroppen. Därefter får man feber. Den stiger ofta snabbt upp till 38-40 grader och inom ett dygn är man oftast sängliggande.
 
Andra influensasymtom är hosta, värk i huvud och kropp, rinnande näsa och ibland även orolig mage.
 
Ett förkylningsvirus skadar kroppens celler medan ett influensavirus går ett steg längre och dödar cellerna. Därför tar det längre tid att återhämta sig. Sjukdomsförloppet sträcker sig från en vecka till en månad.
 
Febern kan hålla i sig länge och det gäller att stanna hemma tills du har haft en feberfri dag. Kontakta läkare ifall symtomen inte har förbättrats efter en vecka, se speciellt upp med ihållande feber.
 
Kan du allt om förkylning, eller behöver du lära dig mer?
Ange om alternativet är sant eller falskt
 
1. En förkylning är inte en anledning att stanna hemma från jobbet, så länge man inte har feber.
 
2. Dropparna från en nysning kan sprida sig upp till två meter.
 
3. När näsan börjar rinna är förkylningen på väg att gå över.
 
4. Man smittar bara första dagen av förkylningen.
 
5. Förkylningssymtomen är lindriga eller har helt gått över efter en vecka.
 
6. Det är bara slumpen som avgör om min förkylning blir långvarig eller inte.
 
7. Det finns ungefär 400 förkylningsvirus i omlopp samtidigt.
 
8. Har man väl blivit förkyld finns ingen lindring.
 
9. Om man äter mycket frukt och grönsaker kan man förebygga förkylning.
 
10. Det är bra att dricka mycket när man är förkyld.
 
 
 
 
 
 
 
Rätt svar:
 
1.Falskt
2. Sant
3. Falskt
4. Falskt
5. Sant
6. Falskt
7. Sant
8. Falskt
9. Sant
10. Sant
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
4/3/2018 9:43:42 AM - kath
super Adodo
Jag har aldrig sett mig skjuta tårar för någonting förut, men den här dagen som min älskare lämnade huset med irritationer efter att vi hade någon kamp om honom, kom alltid sent och flirtade med kvinnor, ropade jag hela dagen, men efter så många dagar av ensamhet bestämde jag mig för att leta efter lösning på mitt förhållande och svar kom till mig när jag såg Dr.Adodo detaljer på internet och jag läste mycket recensioner om honom och jag bestämde mig för att ringa honom och med hjälp av Dr. Adodo min älskare kom tillbaka till mig inom 48 timmar och sedan dess har han aldrig kommit hem sent, så du kan se hur mäktig och användbar Dr.Adodo är för hela världen, det är därför jag ska sätta Dr.Adodo kontaktuppgifter just nu för de människor som behöver hans hjälp, kontakta Dr.Adodo via mobilen +2348156784928 eller skriv honom via e-post på Adodospelltemple@gmail.com
 
4/3/2018 9:37:10 AM - sarah guzman
STOR DR ADODO
Jag har bestämt mig för att jag ska spendera hela dagen på internet bara för att se till att många människor kan läsa detta mitt vittnesbörd om Dr.Adodo som är en kraftfull svart magisk stavningskastare, efter att ha övergivits av min älskare Jag var så ensam att jag bestämde mig för att gå igenom nätet för några relationer tips, jag visste aldrig att detta var vägen kartan som kommer att säkra min älskares återkomst. Efter att ha läst många tips om hur man återställer mitt förhållande på ett bättre sätt upptäckte jag att Dr.Adodo har mycket rekommendation än andra stavhjul, så med detta hade jag uppfattat att Dr.Adodo var rätt person för jobbet och jag kontaktade Dr.Adodo via hans email Adodospelltemple@gmail.com som jag såg på internet och jag var så glad att jag väljer Dr.Adodo eftersom hans arbete var 100% perfekt och stavningen tog min älskare tillbaka till mig med snabb lättnad.
 
3/20/2018 12:16:11 PM - mr alex
alexloanlimitedcompany@gmail.com
Letar du efter ett företagslån, personligt lån, bostadslån, billån, studielån, skuldkonsolideringslån, osäkra lån, riskkapital etc. Eller har du nekats ett lån från en bank eller en ekonomisk konfiguration av en eller flera orsaker. Du böter dina kreditlösningar! Jag är en ärlig man, en privat långivare, lån till företag och privatpersoner med en låg och överkomlig hastighet på 2%. Intresserad? Kontakta oss för att diskutera lånet för att följa överföringen inom 48 timmar. E-post: (alexloanlimitedcompany@gmail.com)
 
3/13/2018 9:49:40 PM - THERESA WILLIAMS
theresawilliam111@gmail.com
Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal bröt han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
 
1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}
 
3/6/2018 8:01:48 PM - ben
drbenharbalhome@gmail.com
Hej, jag vill berätta om det goda arbetet som Dr Ben gjorde i mitt liv. Han botade mig av hiv som har varit en stor stigma i mitt liv, men tack vare Gud allsmäktig läste jag om hiv och jag såg en kommentar från en kvinna som sa att Ben Ben botade henne, jag kontaktade henne och hon bekräftade att den Det är sant, jag tog det med mig att kontakta honom, vi pratade och han skickade mig det läkemedel jag använde det bara 14 dagar och idag har jag bekräftats negativt på 4 olika sjukhus. Du kan nå mig på min email: soniastevens1995@gmail.com. hans email: drbenharbalhome@gmail.com eller whatsapp honom: +22893464014.
 
Han kan också bota andra dödliga sjukdomar som cancer, ALS, dainties, han kan också göra kvinnan gravid med sin växtbaserade medicin
 
En annan testifierare
 
2/23/2018 12:23:51 PM - Silvia
aliciababygreg@gmail.com
Jag kan inte tro på det här ... MITT EX HUSBAND ÄR TILLBAKA TILL MIG !!!
Jag heter silvia Det här är en berättelse om Dr Isikolo som förde min ex-man tillbaka till mig i 3 dagar av kontakt. Han berättade för mig att han skulle göra det men jag trodde inte på honom men bestämde mig för att försöka, och till min största överraskning kom min ex make hem och började leka med barnen och gav mig en kyss på min kind, knäböjde ner på knä och bad mig att lämna utan farväl. Jag hörde att han hade en kvinna som han såg innan han lämnade mig och jag blev förödad, vilket fick mig att söka hjälp i en stavningskrock som doktor Odunga. Jag träffade också den här mannen genom ett vittnesbörd om honom och jag kontaktade hans email på isikolosolutionhome@gmail.com och när jag förklarade saker för honom berättade han att jag inte skulle oroa mig. Jag är väldigt glad idag att min man som lämnade mig i över 2 år kom hem. Jag frågade honom vad med den andra kvinnan och han sa att det var hans förflutna och ingenting kommer någonsin att få honom att gå igen. Jag är tacksam för Dr Isikolo. Kontakta honom för att hjälpa dig nu på isikolosolutionhome@gmail.com eller hans WhatsApp nummer +2348133261196.
 
2/3/2018 4:29:29 AM - lisaowen
owenlisa870@gmail.com
Jag heter LISA och är från USA, jag vill använda denna möjlighet att tacka min stora Agadaga som verkligen gjorde mitt liv till en trevlig dag idag. Den här stora mannen Dr Agadaga förde min älskvärda man tillbaka till mig, jag hade två underbara barn från min man, för ungefär fyra år sedan har jag och min man varit i ett strid eller det andra tills han äntligen lämnade mig för en ung dam. Jag kände att mitt liv var slut och mina barn trodde att de aldrig skulle se sin pappa igen. Jag försökte vara stark bara för barnen men jag kunde inte kontrollera de smärtor som plågar mitt hjärta, mitt hjärta var fyllt av sorger och smärtor eftersom jag var verkligen kär i min man. Varje dag och natt tänker jag på honom och vill alltid att han skulle komma tillbaka till mig, tills jag en dag träffade en bra kompis som också var i en situation som jag men hennes problem var hennes förälskare som hon hade en oönskade graviditet för och han vägrade ta ansvar och dumpade henne. hon berättade för mig att mina var ett litet fall och att jag inte skulle oroa mig alls, så jag frågade henne vad som var lösningen på mitt problem och hon gav mig den här stora manens e-postadress. Jag tvivlade på om den här mannen var lösningen, jag kontaktade den här stora mannen och han berättade för mig vad jag skulle göra och jag gjorde dem alla, han berättade för mig att vänta på bara 72 timmar och att min man kommer att krypa på knäna bara för förlåtelse så gjorde jag troget vad den här stora mannen bad mig göra och säkert efter 72 timmar var han tillbaka till mig igen kontakta Dr Agadaga för hjälp idag på agadagaspiritualhome@gmail.com
 
2/1/2018 12:59:54 AM - oceanicfinance
usa
Detta är Oceanic Finance Vi erbjuder lån till individer och företag runt om i världen, vi är registrerade och licensierade lånföretag, behöver du ett lån för att betala dina räkningar? behöver du ett lån för att starta verksamhet? behöver du ett lån för att köpa en lägenhet? Vi erbjuder alla typer av lån, från 2.000 euro till 2.000.000 euro om du är intresserad av att få ett lån av något slag. E-post: Oceanicfinance113@gmail.com eller whats-app: +1(267)725-7570
 
1/31/2018 12:15:47 PM - Gabriela
johnsiphas@gmail.com
URGENT GENUINE LOVE-SPELL FÖR ATT FÅ DIN EX BOYFRIEND / FLICKA ELLER ÄGN / KVINNA BACK FAST.
Jag har något att dela med dig !!! Det finns en stor glädje i mitt hjärta
som jag vill dela med alla. Jag heter Caroline Webb från Förenta staterna. Jag hade ett missförstånd med min älskare förra året vilket ledde oss till
bryta upp och han ville aldrig höra min röst igen. Han såg en vacker
kvinna som han tycker är mer sötare än mig, men när tiden gick vidare, träffade jag gud Dr Lucky Han är en bra stavningskastare. Jag kontaktade honom via hans email och
förklarade allt för honom. Han sa att jag inte skulle oroa mig, det min älskare
kommer tillbaka till mig på hans knän ber om förlåtelse före 24
timmar. Min största glädje är nu att han faktiskt kom tillbaka till mig och föll vidare
hans knän ber om förlåtelse, och idag är vi glada och han botade också
min systers bröstcancer. Har du några problem? oroa dig inte mer för
Dr Isikolo kan ge varaktig spellösning till några problem: maila honom isikolosolutionhome@gmail.com eller på whatsapp +2348133261196
 
(1) Om du vill ha din ex tillbaka.
(2) Du vill bli befordrad på ditt kontor.
(3) Om du vill bli botad av hiv, cancer och andra sjukdomar.
(4) Du vill vara rik.
(5) Du vill att din man / fru ska vara din för evigt.
(6) Om du behöver ekonomiskt stöd.
(7) Om du gick för att bli gravid.
 
whatsapp +2348133261196
 
1/30/2018 3:18:46 PM - Mrs Christy Walton
Lan
Jag ger lån till företag och privatpersoner med en rimlig ränta på 2%. E-post till: (christywalton355@gmail.com) om du är intresserad av lånet.
 
1/30/2018 3:15:37 PM - Mrs Christy Walton
christywalton355@gmail.com
Jag ger lån till företag och privatpersoner med en rimlig ränta på 2%. E-post till: (christywalton355@gmail.com) om du är intresserad av lånet.
 
1/30/2018 3:14:36 PM - Mrs Christy Walton
christywalton355@gmail.com
Jag ger lån till företag och privatpersoner med en rimlig ränta på 2%. E-post till: (christywalton355@gmail.com) om du är intresserad av lånet.
 
1/25/2018 3:49:12 PM - Teresa
johnsiphas@gmail.com
Jag är Teresa Caacbay från Sverige. Det här är mitt vittnesbörd om hur min förälskare kommer hem. Jag vill säga ett mycket stort tack och uppskattning till överstepräst DR ISIKOLO (isikolosolutionhome@gmail.com) för att få tillbaka min älskare som lämnade mig i nästan 2 år, känner jag att mitt liv är helt över, så en dag som jag surfar på internet för att rekommendera stavningskaster som hjälper mig att ta med min älskare tillbaka. Slutligen träffade jag ett skrivande hur så många vittnesmål pratar om hur DR ISIKOLO hjälper till att återställa relationen tillbaka, så jag bestämde mig för att försöka så jag kontaktade stavningskraven heter DR ISIKOLO och förklara mina problem för honom och han kastade stava kärlek stava lyckligtvis inom 48 timmar min älskare verkligen ringde mig och började be om ursäkt för allt han hade orsakat mig. Och be mig om att acceptera honom tillbaka och kommer att leva lyckligt äktenskap, jag är den lyckligaste kvinnan på jorden idag eftersom DR ISIKOLO har gjort underbara gärningar i mitt liv och jag kommer att fortsätta att dela detta vittnesbörd, jag ber gud almight Du ger dig styrka och visdom för att hjälpa fler människor som har liknande problem som min, kontakta honom. isikolosolutionhome@gmail.com eller lägg till honom på whats-app +2348133261196.
 
1/18/2018 3:29:52 PM - Alice
guylenedavies@gmail.com
Man måste vara tacksam för alla som gjort en stor tjänst där livet, det är därför jag har tagit det på mig själv för att tacka den här stora stavningskastaren, som heter Dr.Adodo, för att genom hans hjälp blev mitt liv mer fyllt av kärlek och jag är glad att säga att min älskare som har separerats från mig under de senaste veckorna kom tillbaka till mig och bad om acceptans från mig. Det var en chockerande händelse för innan jag kontaktade Dr.Adodo var jag den som ber min älskare att komma tillbaka till jag men genom hjälp av Dr.Adodo har jag nu mitt förhållande återställt. Du kan också bara ha ett bättre förhållande om du kontaktar Dr.Adodo på Adodospelltemple@gmail.com eller ring +1 661 704 3225
 
1/18/2018 10:09:57 AM - sara
johnsiphas@gmail.com
Jag heter SALIS SARA, jag är baserad i Texas, USA. Mitt liv är tillbaka !!! Efter 7 års brutet äktenskap lämnade min man mig när jag var gravid. Jag kände mig som om mitt liv var på väg att sluta jag begick självmord, jag var emotionellt nere under en mycket lång tid. Tack vare en stavningskastare som heter Dr Isikolo (isikolosolutionhome@gmail.com) som jag träffade online. En trogen dag, som jag surfar via internet, vittnade vissa om att han tog tillbaka sin Ex-älskare, vissa vittnade om att han återställer livmoderhalscancer, botar cancer och annan sjukdom, vissa vittnade om att han kan kasta en stavning för att sluta skilja sig och så på. Jag stöter också på ett visst vittnesbörd, det handlade om en kvinna som heter CHERRY, hon vittnade om hur han tog tillbaka mannen på mindre än 2 dagar, så jag kontaktade honom och på mindre än 48 timmar min man som jag trodde jag aldrig kan se återkomma igen och be om förlåtelse, nu är vi lyckligtvis tillsammans alla tack vare Dr Isikolo, han är svaret på ditt problem. Du kan nå honom på hans email: isikolosolutionhome@gmail.com eller ring +2348133261196
 
1/7/2018 8:03:26 AM - ELITE FINANCE
Gott nytt år! Bästa hälsningar för dig och din fam
Kära Herr / Fru
 
Gott nytt år! Bästa hälsningar för dig och din familj.
 
Jag är glad att ge dig information om hur du kan få lån utan förseningar, jag skulle vilja presentera vårt företag och produkter till dig, hoppas att vi kan etablera affärsrelationer i framtiden.
  Vi har specialiserat oss på Lånförsäkring för mer än 16 år, vi har avancerad utrustning hemma och utomlands. Det kan vara klart att ELITE FINANCE COMPANY ger lån med lågaste instans på 2% till låntagare, välkommen att kontakta oss, email: ELITEFINANCE2000 @ GMAIL.COM, ELITE_FINANCE@OUTLOOK.COM, Telefonnummer: +16328584522 Om du är intresserad, vänligen meddela mig så att jag kan ge dig mer detaljerad information. Jag är glad att tjäna dig.
Vänliga hälsningar,
James Elite
 
1/5/2018 5:21:41 PM - tatiana
tatianagrands223@gmail.com
Jag heter Tatiana am från Luxemburg är här för att ge ett vittnesbörd om hur jag blev botad av SAGBO DIBA av Hiv aids virus var ett mirakel, jag trodde aldrig att det var botemedel tills jag träffade den här stora mannen på internet om du är hiv patienten och du vill få botemedel, spara dig några pengar att köpa droger, använd bara rot och örter av DR SAGBO Herbal Healing Medicine och bli botad inom 20 dagar, han är den enda som
kan ge vad som krävs för att bli av med hjälp av HIV-virus och andra dödliga sjukdomar, jag har gått igenom några svåra tider, jag blev uppskattad till $ 2600USD från olika människor tills jag träffade DR SAGBO som gav mig full säkerhet om att inom 20 dagar viruset kommer att vara borta och mitt kroppssystem kommer att återställas, först tvivlar jag på, så jag ger det en chans, några dagar senare fick test av en läkare som intygade mig Hiv NEGATIVE och rensade. Om du är ute och du också passar genom min typ av sjukdom, kontakta läkare SAGBO, du kommer aldrig att tro att det är sant tills du försöker hitta den här örtmedicinen, ge bara ett försök där det inte finns något problem med att prova. Jag garanterar att du kommer att vara nästa för att ge vittnesbörd. TACK ALLTID FÖR ATT TIDA FÖR ATT LÄS DETTA Han sa att jag har botemedel mot: Herpes 1 & 2, Stroke, Cancer, Hiv, könsvårtor, Hepatit B, Astma, Dugg, Hjärtomgång, Diabetes och många fler.
Whatsapp och ring honom.
TELEFON: +2347019642881
 
12/28/2017 5:26:53 PM - maria
hur jag fick tillbaka min ex
Mitt liv blev förödat 0n 20/12/2017 när min man skickade mig packning,
efter 8 år som vi har varit tillsammans. Jag var förlorad och hjälplös efter
försöker så många sätt att få tillbaka min man. En dag kom jag över en
vittnesmål av en kvinna som heter joyce, som vittnade om hur dr Agbalaka tog tillbaka
hennes man inom 72 timmar. hon gav e-postadressen till den stora stavningen
caster som hjälpte henne att få sin man tillbaka, trodde jag aldrig det här skulle
arbeta men jag hade inget val att komma i kontakt med stavningskastern som
Jag gjorde, och han bad om min information och min man att aktivera
han kastade stavningen och jag skickade honom detaljerna, men efter två dagar, min mamma
ringde mig att min man kom och sa att han vill ha mig tillbaka, aldrig jag
trodde det eftersom det var precis som en dröm och jag var tvungen att rusa ner till mina
mammas ställe och till min största överraskning knäböjde min man förut
Jag ber om förlåtelse att han vill ha mig och barnet hemma, jag var
mycket glad för min mans plötsliga förändring och han gjorde det klart för mig
att min man kommer att älska mig till världens ände, att han aldrig kommer
lämna min åsikt. Nu är jag och min man tillbaka igen och har
började göra trevliga saker som han inte gjort tidigare, han gör mig glad och
gör vad han antar att göra som en man utan nagging. Snälla om du behöver det
hjälp av något slag, vänligen kontakta DR AGBALAKA för hjälp och du kan nå honom
via email: (dragbalakaofemu94@gmail.com). du kan också kontakta honom om du
har något av detta problem
(1) frukten av livmodern
(2) Charm för att göra ditt företag växande
(3) Främjande på din arbetsplats
(4) Cancer av något slag
(5) Om du vill vinna lotteri
 
12/19/2017 1:01:06 PM - THERESA WILLIAMS
hur jag fick tillbaka min ex man
Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
 
1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}
 
12/11/2017 3:59:39 PM - amada
johnsiphas@gmail.com
Måste läsa: Wooow !!! Jag heter Amada Jag vill säga det här från botten av mitt hjärta att det fortfarande finns en riktig stavningskastare, jag trodde aldrig att det fortfarande finns en bra man som Dr Isikolo, han kastade en stavning för mig idag är han glad, han gjorde mig vem jag är nu, jag har lidit i 6 år med mina barn och min familj var inte lösa problem varje dag, min man lämnade mig att lida, förra året när jag träffade en vän som ledde mig till dr Isikolo och jag uppmanade mig att kontakta honom och han gav mig sitt ord som jag tvivlade på honom först, han berättade för mig att allt kommer att falla tillbaka efter hans stavning, inte mindre än 2 dagar kom min man och bad mig på knäna, och det här är mest mirakulösa, är glad att informera dig om att jag har min son att ringa mig mamma och min verksamhet är att flytta fina människor gynnar mig överallt, jag går, jag fortsätter att publicera ditt bra jobb. Dr Här är hans kontakt för användbarheten av dem som behöver hjälp som jag tidigare. Hans isikolosolutionhome@gmail.com eller ring eller whatsapp honom sin direkta linje +2348133261196
1) Om du vill ha din ex tillbaka.
2) Avbryt ditt äktenskap eller förhållande från att bryta isär.
3) Du vill vara befordrad på ditt kontor.
4) Cure för för tidig utlösning
5) Om du vill ha ett barn.
6) Du vill vara rik.
7) Du vill knyta din man / fru för att vara din för evigt.
8) Om du behöver ekonomiskt stöd.
9) Cure för herps
10) botemedel mot hiv
11) Cure for Cancer
 
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom isikolosolutionhome@gmail.com eller ring eller whatsapp honom hans direktlinje +2348133261196
 
11/18/2017 9:24:30 AM - Jessica
richardjessica78@gmail.com
Jag heter Richard Jessica, jag är baserad i Texas, USA ... Mitt liv är tillbaka !!! Efter 5 månaders brutet äktenskap lämnade min man mig när jag var gravid. Jag kände mig som om mitt liv var på väg att sluta jag begick självmord, jag var emotionellt nere under en mycket lång tid. Tack vare en stavningskastare kallad ABO som jag träffade online. På en trogen dag, som jag surfar via internet, vittnade vissa om att han tog tillbaka sin Ex-älskare, vissa vittnade om att han återställer livmoderhalscancer, botar cancer och annan sjukdom, vissa vittnade om att han kan kasta en stavning för att sluta skilja sig och så vidare. Jag stöter också på ett visst vittnesbörd, det handlade om en kvinna som heter TIFFANY, hon vittnade om hur han tog tillbaka sin Ex-älskare på mindre än 2 dagar, så jag kontaktade honom och på mindre än 48 timmar min man som jag trodde att jag aldrig kan se igen kom tillbaka och be om förlåtelse, nu är vi lyckliga tillsammans alla tack vare DR ABO är han svaret på ditt problem. Du kan nå honom på hans email: Abospelltemple@gmail.com eller besök hans whatsapp 2348148487280.
 
10/27/2017 2:47:03 PM - Lynasia moore
joelmercy6@gmall.com
Jag heter Lynasia Moore från Las Vegas och jag vill göra ett vittnesbörd, jag började ha detta symtom och sedan gick jag till ett test och min doktor frågar mig att komma tillbaka efter en vecka så jag gick tillbaka bara för att få veta att jag
 
10/18/2017 2:37:41 PM - Marjo
Hur jag blev gravid
Jag vill dela ett bra vittnesbörd på denna webbplats om hur DR MUSTAFA hjälpte mig att bli gravid. Jag och min man har försökt att få barn i över 7 år, men ingen tur så vi bestämde oss för att kontakta familjen läkaren och trots allt testet har gjorts, han sa till oss att mitt fallfjärrör inte fungerar, då var jag en dag på kontoret när en vän av mig som hade samma problem med mig blev gravid efter att hon kontaktade DR MUSTAFA. hon riktade mig till honom och när jag kontaktade honom genom hans e-post och han gjorde reningen på graviditetsförklaringen och inom 2 veckor hade jag en känsla av hur och jag gick för att träffa familjen läkaren som berättade för mig att jag är gravid. Om du vet att du har ett liknande problem som detta, eller någon fertilitetsproblem och du vill vara gravid, kan du kontakta DR MUSTAFA via e-post: dr.mustafa86@yahoo.com eller meddelande på whatsapp via: +2348071624292
 
10/16/2017 11:02:26 AM - lawrence jude
cbn.loansavingsscheme@gmail.com
Hej värdefulla kunder.
 
Behöver du ett lån för att starta ett företag eller rensa dina konton? Vill du lösa dina ekonomiska problem? Vi ger ett lån som ska användas för att finansiera nya projekt eller nya inköp, men också att betala utestående kredit och jag vill säga här att våra villkor:
 
 
10/9/2017 11:01:38 PM - josphine
dr.midnight5@gmail.com
 
8/29/2017 10:16:04 PM - elizabeth james
elizabethjames004@gmail.com
Jag heter elizabeth james och är från USA, jag hade relationerna i det förflutna vilket ledde till skilsmässan med min första och riktigt älskade man. Efter att jag och min före detta make skildes hade jag en chans att gifta mig igen och bara 2 år av mitt andra äktenskap var det en annan uppbrott som nästan dödade mig emotionellt. Jag stannade i ett annat år var ogift och en ensamstående mamma. Ärligt var jag inte riktigt glad alltid, det var en tid jag såg mina första manar foto och jag insåg hur mycket jag älskade honom och har saknat honom. Jag försökte komma till honom men jag fick veta att han flyttade till Spanien och jag får aldrig se honom igen. Jag grät bittert den natten och tänkte jag har förlorat den enda mannen som jag har haft så mycket kärlek till. Jag frågade några vänner för att ge råd om vad man ska göra och min vän gav mig profet odiba av permanenta stavgjutar, jag hörde honom och till sitt bästa med hans kraftfulla voodoo, han hjälpte mig med en kärleksspell och återvände min ex make till mig Om 3 dagar. Lyckas nu med min första man och vi är gift igen. Du är en man av ditt ord profet odiba, tack och jag uppskattar all den hjälp du har gjort mig. Vänligen kontakta den här kraftfulla stavningskanalen också via e-mail profetodiba@gmail.com
 
8/15/2017 9:28:34 AM - mary
theangledsolution@gmail.com
Detta är mitt vittnesbörd om det goda arbetet hos en man som hjälpte mig .. Mitt namn är Mary Clifford, och jag är baserad i London.My liv är tillbaka !!! Efter 8 års äktenskap lämnade min man mig och lämnade mig med våra tre barn. Jag kände mig som om mitt liv var på väg att sluta och föll iväg. Tack vare en stavningskastare som heter DR SUNNY som jag träffade online. På en trogen dag, när jag surfar på internet, letade jag efter en bra stavningskastare som kan lösa mina problem. Jag kom över serier av vittnesmål om denna speciella stavningskastare. Vissa människor vittnade om att han förde sin ex älskare tillbaka, vissa vittnade om att han återställer livmodern, vissa vittnade om att han kan kasta en stavning för att stoppa skilsmässa och så vidare. Det var en speciell
Vittnesbörd jag såg, det handlade om en kvinna som kallades nåd, hon vittnade om hur Dr SUNNY tog tillbaka sin Ex-älskare på mindre än 72 timmar och i slutet av vittnesbördet släppte hon Dr SUNNY e-postadress. Efter att ha läst alla dessa bestämde jag mig för att ge DR SUNNY ett försök. Jag kontaktade honom via e-post och förklarade mitt problem för honom. På bara 3 dagar kom min man tillbaka till mig. Vi löste våra problem, och vi är ännu lyckligare än tidigare. Dr SUNNY är verkligen en begåvad och begåvad man och jag kommer inte att sluta publicera honom eftersom han är en underbar man ... Om du har ett problem och du letar efter en riktig och äkta stavningskastare för att lösa det problemet för dig. Prova den stora Dr SUNNY idag, han kan vara svaret på ditt problem. Här är hans kontakt: honom email, drsunnydsolution1 @ gmail.com Tack så bra SUNNY. Kontakta honom för följande:
 
(1) Om du vill ha din ex tillbaka.
(2) om du alltid har dåliga drömmar
(3) Du vill vara befordrad på ditt kontor.
(4) Du vill att kvinnor / män ska springa efter dig.
(5) Om du vill ha ett barn.
(6) [Du vill vara rik.
(7) Du vill knyta din man / fru för att vara din för evigt.
(8) Om du behöver ekonomiskt stöd.
(9) Växtskydd
10) Hjälp att föra människor ur fängelset
(11) Äktenskapsstavar
(12) Miracle Spells
(13) Skönhetsspell
(14) PROPHECY CHARM
(15) Sevärdheter Spells
(16) Evil Eye Spells
(17) Kissing Spell
(18) Ta bort sjukdomar
(19) VÄLJNINGSPELAR
(20) SUCCESS IN EXAMS SPELLS
(21) Charm för att få vem att älska dig.
(22) Affärsstavning
(23) Ta bort HIV-sjukdomar
 
Kontakta honom idag på: drsunnydsolution1@gmail.com eller whatsapp honom +2348077620669.
 
8/14/2017 11:47:23 PM - Elena
elenanino0007@gmail.com
Kära lån sökare
 
Du i några ekonomiska svårigheter? Vill du starta ditt eget företag? Lånet bolaget bildades av människorättsorganisationer runt om i världen med det enda syftet att hjälpa de fattiga och människor med ekonomiska svårigheter i livet. Om du vill ansöka om lån, kom tillbaka till oss med informationen nedan e-post: elenanino0007@gmail.com
 
Namn:
Lånbelopp som krävs:
Lånets längd:
Mobilnummer:
 
Tack och Gud välsigne
FÖRTROENDE
Elena
 
7/30/2017 4:34:02 AM - jennifer
loan
VITTNESBÖRD OM HUR JAG FICK MITT LÅN FRÅN EN ÄKTA LÅN LÅNGIVARE 2017
 
Hej alla
Detta är hur jag fick mitt lån från en genius lån långivare
Utmärkt erfarenhet med detta lån-byrå online men jag känner att dess
bra att du vet var och hur jag fick min finansiella genombrott
 
Jag är Mrs Jennifer, tidigare i år, jag var fasadbeklädnad
finanskrisen som mitt företag var att jag var tvungen att sälja min bil så jag kunde
betala min arbetare och off set mina räkningar tills en dag, jag var upptagen kontroll
annonser online och jag hittade ett företag och jag bestämde mig att ge ett försök, jag bestämde mig att ta
ett djärvt steg och jag fick höra av företaget att jag kommer få mitt lån i 24
timmar med 2% låg ränta, det var som en dröm för mig som i nästa 12-24 timmar, jag fick
mitt lån från herr PATRICK idag jag är en lycklig kvinna eftersom min dröm äntligen kom igenom, jag betalade min
räkningar, ökade min gård och mitt huvud hölls ovanför vattenytan är jag så glad och
jag råd av er som är ekonomiskt drunkna för att kontakta Mr Patrick på den här email
(PATRICKLOANS15@GMAIL.COM)
eftersom Mr Patrick är en bra och pålitliga man
alla där ute lån nu är ett bra tillfälle för dig att ansöka och bli framgångsrik.
snabbt Applicera med dem idag och få ditt lån utan någon förlora
Patrick lån Ltd, är certifierade och pålitliga lån och du kommer att vittna om honom
Allt tack vare Mr Patrick
återigen kontakta via denna e-post (patrickloans15@gmail.com)
 
7/29/2017 12:19:34 PM - Ulrika
aselmtosin999@gmail.com
Mitt namn är Ulrika och jag bor här i Stockholm. Jag blev diagnostiserad av herpes simplexvirus för två år sedan, jag blev smittad genom min pojkvän och det var verkligen dåligt för mig att leva med sådan otäck bedrövelse. Jag kände att hela min värld kom till ett slut när jag fick höra att det inte fanns någon omedelbar botemedel, jag blev försummad av några vänner på grund av mitt tillstånd så jag blev frustrerad deprimerad så en dag såg jag ett inlägg på nätet som uttalade om en stavningskrock Dr Adodo om hur han hjälper till att återställa brutna äktenskap och jag kontaktade honom om han kan hjälpa till med att ställa en stavning för att bota min död och han svarade positivt och begärde för några detaljer om mig som han kommer att behöva och jag gjorde enligt hans instruktion eftersom jag inte har val. Han kastade sedan stavningen och gav mig en örtskyddsåtgärd som han beredde att dricka som spolar ut all virus i mitt system och gör mig en helt ny person igen, jag kunde inte bli mer lyckligare eftersom hans stavning har gjort vad medicinska läkare kunde Gör inte det om du är en herpes tålamod jag kommer att råd du kontaktar honom idag för att bli botad precis som jag. Hans e-postadress är Adodospelltemple@gmail.com eller ring hans mobilnummer på + (661) 704 3225
 
6/7/2017 6:44:15 AM - dante perez
danteperez00@gmail.com
Min mun är full av vittnesmål, min älskare lämnade huset i två månader till Sydafrika som turist, där hon menade en pojke och hon var förvirrad av pojken, min flickvän vägrar att komma hem igen, jag gråter dag och natt ser För vem som ska hjälpa mig, läste jag ett vittnesbörd om en kraftfull stavningskastare som heter Dr Oba och jag kontaktade stavningskastern för att hjälpa mig att få min älskare tillbaka till mig och han ber mig att inte oroa mig för att gudarna vi kämpar för mig. . Han berättade för mig om midnatt när all ande är vilande, kommer han att ställa en stavning för att återförena min älskare tillbaka till mig. Och han gjorde på mindre än 2 dagar kom min älskare tillbaka till mig och började gråta som jag borde för förlåta honom, jag är så glad för vad den här stavningen gjorde för mig. Kontakta dr Oba via (obaspellhome@gmail.com) eller whatsapp honom på +2348151943640
 
3/17/2017 11:34:55 AM - MRS TINA
doctoraslem24@gmail.com
HIV är en fruktansvärd sjukdom, om inte för min make och med hjälp av den stora Dr Aslem mitt liv skulle ha varit en enda röra! Jag fick diagnosen hiv under 2012, min make uppmuntrade mig och berättade att inte förlora hoppet, jag lyckas föda en pojke som var fri från sjukdomen, och min make var alltid där för mig! En dag kom han till mig och berättade att han har hittat en man som kan bota mig. Bas på forskare, sa de att det inte finns något botemedel mot HIV; Han berättade att han har sett många vittnesmål om honom på internet. Vi beslutade att kontakta honom, vi fyllde sin Herbal hem formulär, och han bad oss &8203;&8203;att köpa några artiklar som vi gjorde! Sju dagar senare bad han mig att gå för HIV-test, troget jag gick att göra testet, hör och häpna, jag var botad, viruset inte finns i min kropp ... Min käre make och min far Dr. Aslem Gud kommer säkert att välsigna er båda, till slutet av tiden, i Jesus namn .. Om du har några problem vänligen kontakta honom på e-post (doctoraslem24@gmail.com) eller så kan du nå honom via hans mobiltelefon
 
2/17/2017 12:38:41 AM - daniel
loan
Letar du efter ett företag lån? personliga lån, hus lån, billån, studielån, skuldkonsolidering lån, lån utan säkerhet, riskkapital, etc. .. Eller har du nekats ett lån från en bank eller ett finansinstitut av någon anledning. Vi är privata långivare, utlåning till företag och privatpersoner i en låg och prisvärd ränta på 2% ränta. Om du är intresserad? Kontakta oss idag på (danieljohnhome@gmail.com) och få ditt lån idag
Hälsningar,
Daniel john investeringsteam
 
2/7/2017 8:44:33 AM - Paul Moritz
Snabb lån erbjudande gäller nu
Kära Herr / Fru,
 
Jag är Paul Moritz en ansedd, legitim och ett ackrediterat pengar långivaren. Jag låna pengar till individ och samarbeta organ i behov av ekonomiskt stöd. Har du en dålig kredit eller är du i behov av pengar för att betala räkningar? Behöver du ett lån eller finansiering av någon anledning jag vill använda detta medium för att informera er om att jag gör pålitliga mottagaren hjälp som jag kommer att vara glada att kunna erbjuda dig lån till låg ränta. Utförda tjänsten omfattar:
refinansiera
Inventor lån
auto lån
skuldkonsolidering
företagslån
Personliga lån
Vänligen skriva tillbaka om du är intresserad, på vilket svar du kommer att skickas låneansökan formulär att fylla. (Ingen social trygghet och ingen kreditupplysning, 100% garanterad) Jag ser fram emot tillåter mig att stå till tjänst för dig. Du kan kontakta oss via e-post: paulhelpfund@yahoo.com
 
Tack som jag ser fram emot tillåter mig att vara tjänster till dig ...
Paul Moritz
E-post: paulhelpfund@yahoo.com
 
2/7/2017 8:42:02 AM - Paul Moritz
Snabb lån erbjudande gäller nu
Kära Herr / Fru,
 
Jag är Paul Moritz en ansedd, legitim och ett ackrediterat pengar långivaren. Jag låna pengar till individ och samarbeta organ i behov av ekonomiskt stöd. Har du en dålig kredit eller är du i behov av pengar för att betala räkningar? Behöver du ett lån eller finansiering av någon anledning jag vill använda detta medium för att informera er om att jag gör pålitliga mottagaren hjälp som jag kommer att vara glada att kunna erbjuda dig lån till låg ränta. Utförda tjänsten omfattar:
refinansiera
Inventor lån
auto lån
skuldkonsolidering
företagslån
Personliga lån
Vänligen skriva tillbaka om du är intresserad, på vilket svar du kommer att skickas låneansökan formulär att fylla. (Ingen social trygghet och ingen kreditupplysning, 100% garanterad) Jag ser fram emot tillåter mig att stå till tjänst för dig. Du kan kontakta oss via e-post: paulhelpfund@yahoo.com
 
Tack som jag ser fram emot tillåter mig att vara tjänster till dig ...
Paul Moritz
E-post: paulhelpfund@yahoo.com
 
1/27/2017 2:12:12 AM - sansa
fergsong@gmail.com
I varje relation fel händer där den ena partnern är fångad otrogen, då förhållandet är nu testad och kan även hamna slut på den galna kärlek stava ser till att förhållandet är tillbaka på rätt spår och de två älskande gå tillbaka till att vara glad och kärlek, det är inte varje dag där du förlåtas för att vara otrogen mot din partner det är därför om du befinner dig i den situationen du kontaktar bra Dr Eziza att hjälpa dig att lösa denna känslomässiga problem på ezizaoguntemple@gmail.com eller +2348058176289
 
1/6/2017 11:18:58 PM - gisel
johnsiphas@gmail.com
Jag visste aldrig människor fortfarande har befogenheter och göra saker att hända på detta sätt. Jag kommer från Sverige, min make Henry Scot lämnade mig för en annan kvinna för 2 år, ända sedan dess har mitt liv har fyllts med smärtor sorg och hjärta paus eftersom jag hade två döttrar och en son för honom, en vän till mig Stephanie berättade hon såg några vittnesbörd om denna stora Doctor Isikolo kontakt (isikolosolutionhome@gmail.com) att han kan föra min make tillbaka till mig inom några få dagar och jag skratta och sa att jag är inte intresserad men på grund av den kärlek min vän hade för mig, hon har hört den stora prästen för min räkning, och till min stora förvåning efter tre dagar min make ringde mig för första gången efter 2 år att han saknar mig och att han är så ledsen för allt han gjorde mig passera. Jag kan fortfarande inte tro det, eftersom det är mycket otroligt, det är bara alltför verkliga att vara äkta. Tack Dr ISIKOLO för att föra tillbaka min make och även till min underbara vän STEPHANIE som medlat för min räkning, för vem som helst som kan behöva hjälp av denna stora präst här är den e-postadress: (isikolosolutionhome@gmail.com) visningar tack och läsare, så jag önskar er all framgång
 
11/29/2016 2:32:35 PM - lilian nikky
liliannikky@gmail.com
Mitt namn är Lilian N.This är en mycket glad dag i mitt liv på grund av hjälp Dr.saguru har gjort till mig genom att hjälpa mig att få min fd make tillbaka med sin magi och kärlek stava. Jag var gift i 6 år och det var så fruktansvärt eftersom min make var verkligen fusk på mig och sökte efter en skilsmässa, men när jag kom över Dr.saguru e-post på internet på hur han har hjälpt så många människor att få sin ex tillbaka och hjälpa fastställande relationship.and göra människor att vara lycklig i sin relation. Jag förklarade min situation för honom och sedan söka hans hjälp, men till min största förvåning han berättade att han kommer att hjälpa mig med mitt fall och här är jag nu fira eftersom min make har förändras helt för gott. Han vill alltid vara med mig och kan inte göra någonting utan min nuvarande. Jag är verkligen njuter av mitt äktenskap, vad en stor fest. Jag kommer att fortsätta att vittna på internet eftersom Dr.saguru är verkligen en riktig stavnings caster. Behöver du hjälp sedan Kontakta LÄKARE SAGURU NU via e-post: drsagurusolutions@gmail.com eller +2349037545183 Han är den enda lösningen på ditt problem och få dig att känna sig lycklig i din relationship.and hans också perfekt i
En kärlek stava
2 WIN ex tillbaka
3 livsfrukt
4 PROMOTION SPELL
5 SKYDD SPELL
6 BUSINESS SPELL
7 BRA JOBB SPELL
8 LOTTERI SPELL och rättsfall stava.
 
10/16/2016 11:43:46 PM - BABA KAKUTA
kakutaspellz@gmail.com
få problem att lösa en gång för all.i är
levande bevis på det.
(1) Om du behöver ditt ex tillbaka.
(2) Om du behöver botemedel mot HIV sjukdom
(3) om du behöver härda hudsjukdom
(4) om du behöver härda ebolavirus.
(5) om du behöver botövervikt sjukdom
(6) om du alltid har mardrömmar.
(7) Du vill främjas på kontoret.
(8) Du vill kvinnor / män att springa efter dig.
(9) Om du vill ha ett barn.
(10) Du vill bli rik.
(11) som du vill binda din make / maka att vara
din för alltid.
(12) Om du behöver ekonomiskt stöd.
(13) Hur du blivit lurad och du vill
att återhämta sig du förlorat pengar.
(14) om du vill stoppa din skilsmässa.
(15) om du vill skilja dig från din make.
(16) om du vill att dina önskemål kommer att beviljas.
(17) för att skydda ditt barn fyra händer fiende
kontakta. kakutaspellz@gmail.com eller ring +2348168199202
 
9/10/2016 11:29:17 AM - Lucy
dredeborlordtemple84@yahoo.com
VITTNESBÖRD AV hur jag fick botad från hiv herpes simplex-virus tack vare den stora DR. EDEBOR ABU FÖR LÖSA MIN problem med sin naturliga örter, OM du har några problem TVEKA INTE ATT KONTAKTA sin e-post: dredeborlordtemple84@yahoo.com
 
God dag till er alla är mycket glad att skriva detta vittnesbörd till hela världen att se det stora arbetet av den store mannen som Gud har använt för att bota mig om min Hiv / stöd sjukdom, är hans namn Dr Edebor Abu. som är väl känd för sina andliga ört i att hjälpa och förbannade människor i alla sjukdom, som hiv och cancer botemedel. Mitt namn är Lucy Mengel och jag bor i Swedish.This är ett vittnesbörd jag vill göra. Jag var HIV-positiv under 8 år tar anti retrovirus. Cirka 5 månader sedan som jag läste på nätet jag såg ett vittnesbörd om bota hiv. först trodde jag det var en falsk kommentar, så två dagar senare beslutade jag att ge ett försök och kontaktade honom för förfrågningar. Nu som talar om det jag är HIV / AIDS negativ. Jag testades 4 gånger i 5 månader efter avslutad botemedel som gav mig av Dr Edebor Abu. Botemedlet är en ren Herby från Afrika levereras till mig genom DHL. Min bota tog om 9days och kom till min dörr steg. så Kära bröder och systrar om du är ute, vänligen det finns ett botemedel så bråttom att få din. Om du är intresserad, kan du e-posta Dr via: (dredeborlordtemple84@yahoo.com) Jag kommer att uppmuntra varje person som kommer att stöta på detta mail för att bota dig själv om du är positiv för HIV / AIDS. (dredeborlordtemple84@yahoo.com)
 
4/1/2015 7:00:08 PM - Mela
Förkyld i ett år
Jag har varit förkyld i ett år. Ansett mig vara frisk som längst två veckor för att sedan vara förkyld i 8-10 veckor. Frisk igen i ca två veckor sen förkyld igen 10 veckor. Och så har det varit i över ett år! Jag har inga allergier. Jag äter varierad och bra kost med mycket frukt och grönsaker, tar extra vitaminer och mineraler dagligen. Jag är fysiskt aktiv (under friska perioder) tränar ca 5 dagar i veckan. Vad orsakar detta och vad kan jag göra åt det? Har varit på sjukhuset flera gånger för prover men de hittar ingen näringsbrist eller tecken på bakterieinfektioner.
 
1/24/2015 2:41:20 AM - Mrs Christiana
christianadersonsloans@gmail.com
LÅN ERBJUDANDE FÖR ALLA (ANSÖK NU)
 
Är du en affärsman eller kvinna? Är du i någon finansiell stress? behöver du pengar för att starta ett eget företag? Har du en låg inkomst och har svårt att få lån från lokala banker och andra finansiella institutioner? Svaret är här, Christiana Anderson Loan Firm är svaret. Vi erbjuder;
 
a) personliga lån, expansion.
b) Business Start-up och utbildning.
c) skuldkonsolidering.
d) Hard Money lån.
 
Men erbjuder vår metod möjlighet att ange det belopp av lånet som behövs och även hur länge du har råd att slutföra återbetalning av lån med en ränta på 2%. Detta ger dig en verklig chans att samla in pengar som du behöver. Intresserade kandidater bör kontakta oss via: christianadersonsloans@gmail.com
 
Information behövs inkluderar;
 
1) namn:
2) Land:
3) adress:
4) tillstånd:
5) Språk som talas:
6) Ålder:
7) Civilstånd:
8) Yrke:
9) Telefonnummer:
10) för närvarande placerad på arbetsplatsen:
11) Månadsinkomst:
12) Nära anhöriga:
13) mängd lån krävs:
14) Löptiden för lånet:
15) Syftet med lånet:
 
OBS: Ansökan är 18år och uppåt
 
9/18/2014 6:19:59 PM - Greg
drsunnydsolution1@gmail.com
TACK TILL STORA DR Sunny FÖR LÖSA MINA PROBLEM HANS EMAIL IS (drsunnydsolution1@gmail.com
 
Mitt nam är Greg Millian Benson, jag var gift med min man i 5 år vi levde lyckliga tillsammans för årets och inte förrän han reste till Austra för en affärsresa där han träffade den här tjejen och sedan dess har han hatar mig och barnen och älskar henne bara. så när min man kom tillbaka från resan sade han att han inte vill se mig och mina barn igen så han körde oss ut ur huset och han var nu att Austra att se att andra kvinnan. så jag och mina barn var nu så frustrerad och jag var bara vistas med min mamma och jag var inte att behandla bra eftersom min mamma gifte sig med en annan man efter min fars död, så den man hon gifte sig inte behandla henne väl, jag och mina barn var så förvirra och jag letade efter ett sätt att få min man tillbaka hem eftersom jag älskar och vårdar honom så mycket, så en dag när jag surfade på datorn såg jag ett vittnesbörd om denna spell caster DR Sunny, vittnesmål delas på internet av en dam och det imponerar mig så mycket jag tycker också om att ge det ett försök. Först var jag rädd men när jag tänker på vad jag och mina barn passerar genom så jag kontaktade honom och han berättade för mig att vara lugn för bara 24 timmar att min man ska komma tillbaka till mig och till min bästa överraskningen jag fick ett samtal från min man på den andra dagen som frågar efter barnen och jag kallade DR Soligt och han sa dina problem är lösta mitt barn. så detta var hur jag få min familj tillbaka efter en lång stressen broms upp av en ond kvinna, så med all denna hjälp från DR Sunny, jag önskar dig allt på detta forum att gå med mig att säga ett stort tack till DR Soligt och jag kommer också råd för någon i sådana eller liknande problem eller någon form av problem bör också kontakta honom hans e-post är) (drsunnydsolution1@gmail.com) han är lösningen på alla dina problem och problemområden i livet. återigen sin e-postadress är (drsunnydsolution1@gmail.com)
 
HAN ÄR specialiserade på FÖLJANDE PASS.
 
(1) Om du vill att ditt ex tillbaka.
 
(2) Om du alltid har mardrömmar.
 
(3) Om du vill bli befordrad på kontoret.
 
(4) Om du vill att kvinnor / män springa efter dig.
 
(5) Om du vill ha ett barn.
 
(6) Om du vill bli rik.
 
(7) Om du vill binda din make / maka att vara din för evigt.
 
(8) Om du behöver ekonomiskt stöd.
 
(9) Hur du blivit lurad och vill återhämta du förlorat pengar.
 
(10) om du vill stoppa din skilsmässa.
 
(11) om du vill skilja dig från din man.
 
(12) om du vill att dina önskemål kommer att beviljas.
 
(13) Graviditet stava bli gravida barnet
 
(14) garanterar att du vinner den oroande rättsfall och skilsmässa oavsett hur vilket skede
 
(15) Stoppa ditt äktenskap eller förhållande från att bryta isär.
 
(16) om du har någon sjukdom som (HIV), (CANCER) eller någon sjukdom.
 
(17) om du behöver böner om befrielse för ditt barn eller dig själv.
 
återigen se till att du kontaktar honom om du har något problem som han kommer att hjälpa dig. hans e-postadress är (drsunnydsolution1@gmail.com) kontakta honom direkt ....
 
7/9/2014 11:43:49 PM - JAYRAD
harryjayrad201@gmail.com
Hej,
Jag är Harry jayrad, ett privat lån långivare som ger livstid möjlighet lån .. Behöver du ett lån för att betala dina räkningar och skulder? Behöver du pengar för att utöka din verksamhet? Har du dålig kredit kort? Har du fått avslag av Credit Union, banker och andra finansiella organ? Så Oroa dig inte mer, för vi är här för att göra ekonomiskt stöd till din lånekrisen. Vi erbjuder lån på en mycket pålitlig stödmottagare låg ränta på 3%, är vi också certifierade och ackrediterade av regeringen att frågor ut ekonomiskt stöd till dem som är i finansiell kris. Vi är seriösa, äkta och legitim lån långivare. Vid intresse vänligen kontakta oss vår e-post: harryjayrad201@gmail.com
 
7/9/2014 11:38:31 PM - GUMPIT
gumpit@outlook.com
Pandit gumpit. Bara skriva till oss via e-post.
Pandit Rajan Shastri har blivit en olika kända personligheter bland astrologer på grund av hans bästa astrologi tjänst.
Förflyttning av himlakroppar påverkar nuet och framtiden för individer - deras personliga liv, karriär, familj etc. Därför att välja rätt väg för framgångsrik och för att uppnå tillväxt, blir exakt astrologiska prognoser om framtida oerhört important.Pandit gumpit en av de mest kända Astrologen har super specialitet
för att lösa olika problem när det gäller frågor som kärlek äktenskap, frågor, skilsmässa, Disturbed äktenskap liv, Problem i äktenskapet, Utländsk Resa och alla typer av eventuella familjeproblem.
Pandit gumpit har också super specialitet att lösa problemen med Inter Medverkande Kärlek Äktenskap.
OBS: - 100% gurantee för lösning och integritet, distans dosen ingen roll i lösning,
Email.gumpit @ outlook.com
 
7/3/2014 9:28:31 PM - laura berg
lauraberg@yahoo.se
Jag har levt med denna dödliga sjukdom i över ett år, min man jag upptäckte att vi båda var HIV +. Vi hade försöker på alla sätt att leva våra liv trots denna sak i vår kropp inte förrän vi kom över denna kraftfulla herbalist som porträtt att han hade cure.At först vi var mer skeptisk men min man insisterade på att ge det ett försök och vi beställde för en del av sina örter och några veckor efter att ha följt den rättssäkerhet för denna herbalist, gick vi för ett test som han berättade också var vi överväldigade med glädje när jag fick resultatet på kliniken. Viruset takten i vår kropp har fallit och i ytterligare några veckor Vi var fullkomligt cured.We frågade också varför han inte kom ut till världen att han hade botemedel och han sa att han gjorde under 2011, men avslogs av internationell forskargrupp. Det viktigaste är att du ska bli botade Om du vill veta om detta herbalist ringa honom på +234 706 542 4920 eller e-post: herbalcure4u@gmail.com. Gud välsigne dig.
 
7/3/2014 9:25:39 PM - laura berg
lauraberg@yahoo.se
Jag har levt med denna dödliga sjukdom i över ett år, min man jag upptäckte att vi båda var HIV +. Vi hade försöker på alla sätt att leva våra liv trots denna sak i vår kropp inte förrän vi kom över denna kraftfulla herbalist som porträtt att han hade cure.At först vi var mer skeptisk men min man insisterade på att ge det ett försök och vi beställde för en del av sina örter och några veckor efter att ha följt den rättssäkerhet för denna herbalist, gick vi för ett test som han berättade också var vi överväldigade med glädje när jag fick resultatet på kliniken. Viruset takten i vår kropp har fallit och i ytterligare några veckor Vi var fullkomligt cured.We frågade också varför han inte kom ut till världen att han hade botemedel och han sa att han gjorde under 2011, men avslogs av internationell forskargrupp. Det viktigaste är att du ska bli botade Om du vill veta om detta herbalist ringa honom på +234 706 542 4920 eller e-post: herbalcure4u@gmail.com. Gud välsigne dig.
 
6/27/2014 1:10:51 AM - kattie
seangary10@yahoo.com
Jag träffade Dr. arigbabuwo, adress: arigbabuwospelltemple@gmail.com genom söker hjälp på nätet. Jag har drabbats av cancer i över 4år nu, och plötsligt, jag har spenderat alla mina pengar för att se till att jag får friska hela dagen, men lyckligtvis kom jag i kontakt med en traditionell läkare kallas också översteprästen på en tidning som heter Dr. arigbabuwo som har hjälp mycket folk för att bota sin cancer- och HIV-sjukdom, för det första jag lärde ut det var ett skämt tills jag kontaktade honom på (arigbabuwospelltemple@gmail.com ) .och han sade att om jag är redo för
det här arbetet, sa jag ja, och han samlat in mina uppgifter och berättade för mig att när han har avslutat samråd med hans oracle han kommer att komma tillbaka till mig på när de skall gå för medicinsk kontroll upp,det var Ett skämt för mig inte förrän han contaced mig igen för att för medicals,jag är så glad att tala om för er att jag är fri. Tack till Dr. arigbabuwo för det goda arbete du har gjort för mig, håll upp det goda arbetet, och jag vet att det fortfarande finns människor i världen som behöver din hjälp, ingen mer oroande eftersom Dr. arigbabuwo den stora spell caster kan hjälpa dig som han har hjälpt mig,kan det vara din tur,jag tror att han kommer att hjälpa dig. kontakta Dr. arigbabuwo nu på det här e-postmeddelandet (arigbabuwospelltemple@gmail.com )
han har också SPECIALISERAT SIG PÅ FÖLJANDE stavar.
 
(1) Om du vill att ditt ex tillbaka artikeln.
(2) om du någonsin har dåliga drömmar.
(3) Om du vill att främjas i hans kontor.
(4) om vi vill att kvinnor/män att köra efter dig.
(5) Om du vill ha ett barn.
(6) Om du vill bli rik.
(7) För att koppla din make/maka vara din för evigt.
(8) Om du behöver ekonomiskt bistånd.
(9) Hur har lurat och vill återvinna sina förlorade pengar.
(10) om du vill avbryta din skilsmässa.
(11) om du vill skilsmässa hennes make.
(12) om du vill ha dina önskemål uppfyllda.
(13) stava till conceive graviditet barn (
14) garanti du vinna den oroande fall & skilsmässa oavsett vilket stadium
(15) Stoppa ditt äktenskap eller förhållande fördelning.
 
(16) om du har en sjukdom, såsom (cancer) eller någon sjukdom.
Återigen, se till att du kontakta honom om du har några problem som han kommer att hjälpa dig. e-postadress (arigbabuwospelltemple@gmail.com )kontakta honom direkt.
 
5/12/2014 10:30:08 PM - ms T
förkylning
Jag är alltid förkyld. Då menar jag verkligen alltid. Vad kan jag göra för att bygga upp mitt immunförsvar?Är aldrig sjuk annars. Bara förkylning,feber och halsont
 
12/21/2013 7:27:38 AM - Erica
D-vitamin!!!
D-vitamin!!! D-vitamin!!! D-vitamin!!!
 
12/21/2013 7:26:20 AM - Erica
D-vitamin!!!
D-vitamin!!!D-vitamin!!!D-vitamin!!!
 
8/13/2013 10:21:57 AM - Kalle
swirr
dummaste jag hört , självklart stannar hemma när man är förkyld, vi är inga robotar vi är människor.
 
6/12/2012 1:55:49 PM - Nissan
Aldrig förkyld
Jag är aldrig förkyld, men så tränar jag tre gånger per vecka, sover 7 timmar och är ute minst en timme om dagen och äter halva tallriken med grönsaker. Duktiga jag.
 
5/30/2011 1:38:09 AM - Caroline
Stress
Endel av er skriver: "jag vet inte varför mitt immunförsvar har blivit sämre det sista året", eller: "Jag är alltid sjuk, fattar inte vad det är". Har ni inte läst artikeln? Det står att vid stress så är vi extra känsliga för virus och blir lättare sjuka. Jag tror på det, fullständigt. Jag brukade aldrig vara sjuk förut, kanske en gång vart tredje år. Nu har jag varit sjuk, jag vet inte hur många gånger på bara ett år. Och nu, efter att ha läst denna artikel så gick det upp för mig, jag fick en "Aha-effekt". Det är ju bara för att jag är så satans stressad nu. Jag går en utbildning som är fruktansvärt stressig. Har många gånger funderat på att hoppa av. Kan inte ens sova om kvällarna för att jag är så stressad inför morgondagen då det är skolan som gäller igen. Så ta en funderare alla sjuklingar där ute, hur mår ni egentligen psykiskt? Är ni stressade mycket? Har ni nytt jobb? Ny utbildning?
 
3/22/2011 4:58:30 PM - snuvan*
usch...
usch, inte kul med hosta och rinnande näsa...
 
2/26/2011 1:45:24 PM - burr
förkylning eller influensa
vad är skillnaden på förkylning och influensa. Stämemr det verkligen som det står i artikeln
 
2/13/2011 5:00:49 PM - D:
BUUUURD
Jag har varit förkyld i 3 dagar nu och ska vara hemma imorgon också...Min rinnsnuva började igår och jag måste snyta mig varje minut :C har snutit upp 8 paket idag...och fasen va ont och röd jag är vid näsan Dx
 
2/9/2011 8:22:36 AM - magnus
kyla
tycker det sjukaste är att alla äldre tror man blir förkyld av att va tunnt klädd när det är kallt,,,,,har nog förlkarat för ja jag vet inte men massa folk,,,det är en virus sjukdom och sprids mellan människor,inget annat
 
1/13/2011 7:48:21 PM - Dessan!
Värsta året?, kan man bada då man är sjuk??
På alla år har det här varit det värsta. Det började i höstas då skolan börjarde, bara i september blev jag sjuk, sen under hela nov-lovet, och nu i dec blev jag sjuk igen över hela lovet!!. Oktober tror jag också att jag var sjuk. just nu är jag förkyld igen. Jag har bad i morgon och vet inte om jag vågar att fara på det men det handlar ju om mina betyg. Jag har ingen aning om jag gör rätt eller fel!!
 
11/14/2010 6:59:37 PM - Snurvlan
Tre veckor i sängen räcker...
Jag har haft förkylningssymtom till och från hela hösten. För tre och en halv vecka sedan bröt det ut ordentligt. Jag har blivit bättre men är långt från bra. Har inte kunnat jobba, efter en stund uppe måste jag ligga ned och vila. Inget halsont men en faslig massa rinnsnuva. Huvudvärk, lätt feber och yrsel... Ska det vara på detta viset...? Måste jobba imorgon, får väl proppa mig full med värktabletter, Otrivin och hostmedicin.
 
10/13/2010 11:10:39 PM - Sandra
Blir ofta förkyld
Jag blir ofta förkyld, säkert 4 ggr på ett år. Var förkyld i ca 2 veckor slutet på augusti i år, början på september hann vara frisk några veckor och nu är jag förkyld igen och ännu värre än sist, ögon och nära rinner, ont i halsen med rethosta och slem. Usch, det är hemskt har inte sovit nu på några nätter heller för jag vaknar varje gång jag behöver hosta.
Jag vet inte varför jag fått så dåligt immunförsvar, har inte alltid haft det har blivit värre det senaste året. Jag tycker att jag sköter min hygien och är väldigt noga med det då jag är vikarie som barnskötare på förskola, har bra kost och sover väldigt bra oftast. Jag vet inte vad göra för att förbättra mitt immunförsvar helt enkelt, någon som har ngt förslag får gärna maila mig på: sandra.bech86@gmail.com... Gärna seriösa svar! :)
 
5/15/2010 11:59:57 PM - peter
HUGA...
Jag blev delvis förkyld idag.Min vänstra pungkula har fått feber..Bäst att stanna hemma idag..
 
4/14/2010 12:51:32 PM - Helena
Trött vid förkylning
Varför blir man så trött när man får en förkylning?
 
2/17/2010 7:25:50 PM - micke
Förkylning
Jag har varit förkyld i 1 och en halv månad !! det är väldigt jobbigt:(
 
12/8/2009 2:55:50 PM - birk
mkt bra
Retar mig något otroligt på min mor, som är extremt trångsynt när det gäller att ta in ny fakta gällande just förkylning. Hon hävdar bestämt att det bara sker av en slump och absolut inte finns något att göra åt det och att man inte är det minsta sjuk förrän man har febersymptom! Ibland, undrar jag om hon vill att jag ska bli sjuk? Normalt kan vara att jag verkligen förklarar i detalj för henne att stanna hemma och kurera mig när jag känner att det är på väg är det bästa, då jag i slutändan får mindre frånvaro från mitt arbete, samtidigt som jag slipper helvetet med att vara sjuk. Men hon vägrar att lyssna. Tycker det är riktigt illa att jag både ska ta ansvar för att kurera mig och faktiskt visar hänsyn mot de andra på min arbetsplats och faktiskt stannar hemma även skall behöva mötas av nedsättande ord från min mor, speciellt som hon har så fruktansvärt fel. Detta handlade har faktiskt fått mig att nedvärdera henne som människa och se henne som mindre smart. Tycker även att jag kan hitta det här konstiga tankesättet hos många andra personer, då speciellt äldre i runt 40 års åldern. Misstänker att det är något DDR sverige programmerat in i dem när de var små? De verkar ju onekligen vara så hjärntvättade att de vägrar att lyssna på fakta i vilket fall. Hoppas denna artikel kan hjälpa Personer som har det här felaktiga tankesättet att ta sitt förnuft till fånga och inse att de är idioter, dock tror jag verkligen inte att det kommer hjälpa...
 
12/31/2008 6:12:58 PM - lol
lol
det var ju falskt...
 
12/16/2008 6:42:12 PM - Matrix
ohj
Jag är förkyld, blev det idag.
Nu kan jag bevisa för mamma att det visst är en anledning att stanna hemma
 
Kommentera denna artikel