Skribent: Carina Andersson
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 4/19/2018

Sulforafan kan motverka cancer

Forskare har undersökt hur sulforafan, en kraftfull antioxidant i bland annat broccoli, kan motverka cancer.
 
Sulforafan kan motverka cancer
Sulforafan tillhör en grupp fytokemikalier, eller sjukdomsbekämpande föreningar i vegetabiliska livsmedel, som även är kända som isotiocyanater. Sulforafan finns i broccoli och i synnerhet i broccoligroddar.
 
Sulforafan har även i tidigare studier visat sig kunna hjälpa till att förebygga cancer genom att vara cancerdödande. Man hoppas att studien ska vara ett viktigt steg framåt för en potentiell användning av ämnet för att skydda mot cancer, speciellt i bröst och prostata.
Studien visar att ämnet sulforafan hämmar vissa enzymer som är förknippade med cancer.
 
- Det är viktigt att visa att sulforafan är säker att använda i det förebyggande arbetet av cancer och cancerbehandlingar. Bara för att ett näringsämne finns i maten betyder det inte alltid att det är ett säkert skydd, utan det kan också bero på konsumtionsnivåerna av råvaran. Men det verkar som att den här kemin kan döda cancerceller och det är alltid det du söker i forskning för att motverka cancer, säger Emily Ho, forskare och professor vid Linus Pauling Institute i Oregon.
 
HDAC-hämmare
Ett viktigt resultat av studien är att sulforafan har en roll som HDAC-hämmare, en av många mekanismer som kan hjälpa till att förebygga cancer. HDAC är en familj av enzymer som bland annat påverkar tillgången till DNA och spela en roll i huruvida vissa gener uttrycks eller inte, som tumörsuppressorgener.
 
Några av de mekanismer som bidrar till att förhindra en olämplig celltillväxt, vilket är ett kännetecken för cancer, som kringgås i cancerceller. HDAC- hämmare kan hjälpa till att motarbeta dessa gener och återställa en normal cellulär funktion.
 
Tidigare studier som har gjorts med musmodeller har visat att processen har bromsats av en kost som innehåller just sulforafan.
 
- Det är väl dokumenterat att sulforafan kan motarbeta cancerceller genom flera mekanismer. Dessa slutsatser angående att den relativa säkerheten i att sulforafan kan återställa den cellulära funktionen till normal vävnad är av betydande klinisk betydelse, fortsätter Emily Ho.
 
Studien visar även att en kost bestående av sulforafanrika livsmedel kan räknas som säker, enkel och prisvärd utöver att den kan ge ett skydd mot cancer.
 
Fakta:
Livsmedel som innehåller sulforafan:
Broccoli
Broccoligroddar
Blomkål
Grönkål
Brysselkål
Vitkål
Vattenkrasse
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
4/19/2018 11:06:49 AM - Camila Rodela
camilarodela360@gmail.com
Hej vänner jag heter Camila Rodela och jag är från Michigan, United State. Jag är här för att vittna om DR.OGAGA &8203;&8203;KUNTAs goda verk i mitt liv. Min man och jag har varit gift i 27 år med två barn. Bara för två år sedan kom allting till slut. Jag ville ha min man tillbaka och jag bad honom men han lyssnade aldrig, så jag stötte på flera vittnesmål om denna speciella stavningskastare. Några människor vittnade om att han tog tillbaka sin Ex-älskare, vissa vittnade om att han återställer livmodern och botar cancer och annan sjukdom, vissa vittnade om att han kan kasta en stavning för att stoppa skilsmässa och också stava för att få ett bra betalt jobb så vidare. Han är fantastisk, jag kom också över ett visst vittnesbörd, det handlade om en kvinna som heter Vera, hon vittnade om hur han tog tillbaka sin ex älskare och i slutet av sitt vittnesbörd släppte hon sin email.After att ha läst alla dessa bestämde jag att ge honom ett försök. Jag kontaktade honom via e-post och förklarade mitt problem för honom. Och han berättade för mig vad jag behöver göra, jag gjorde det och min man kom tillbaka till mig. Vi löste våra problem och vi var ännu lyckligare än någonsin tidigare DR.OGAGA &8203;&8203;KUNTA du är en begåvad man och jag kommer inte sluta publicera honom eftersom han är en underbar man. Om du har något problem och du letar efter en riktig och äkta stavningskastare, prova honom när som helst, han är svaret på dina problem. Du kan kontakta honom via email: ogagakunta@gmail.com och få dina problem att lösa mig. Han kan lösa följande problem och mycket mer.
(1) OM DU VILL DIN EX-BACK
(2) DU ÖNSKAR ATT KONVINTERA DIN HUSBAND FÖR ATT STOPPA DIVORNET
(3) DU ÖNSKAR ATT FRAMFÖRAS I DIN KONTOR
(4) DU ÖNSKAR MÄN OCH KVINNER ATT KÖRA FINNA DIG ATTRAKTIVA
(5) OM DU ÖNSKAR ATT TÄNKA EN BARN
(6) du vill vara rik
(7) DU ÖNSKAR DIN HUSBAND FÖR ATT ÄLSKA ENDAST DIG FÖR RESTEN AV HANS LIV
(8) DU BEHÖVER GOD LUCK SPELL
(9) DU BEHÖVER EN LOTTERIPELL
(10) DU BEHÖVER EN JOBB
 ogagakunta@gmail.com
 
Kommentera denna artikel