Skribent: Carina Andersson
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 9/6/2015

Rå vitlök skyddar mot lungcancer

En kinesisk studie visar att man kan minska risken för lungcancer med 44 procent genom att äta rå vitlök två gånger i veckan.
 
Rå vitlök skyddar mot lungcancer
Forskarna genomförde en studie med 1.424 patienter med lungcancer och 4.543 friska personer. Studien pågick mellan åren 2003 och 2010.
 
Syftet var att undersöka om det fanns någon koppling mellan lungcancer och rå vitlök.
 
Forskarna genomförde intervjuer med deltagarna där de även fick besvara frågor om livsstil och kost. De fick även svara på om de var rökare och hur ofta de åt rå vitlök.
 
Resultaten visade att de som åt rå vitlök regelbundet, cirka två eller fler gånger per vecka, hade 44 procent lägre risk att utveckla lungcancer.
 
Lungcancer är en av de vanligaste cancdersorterna och orsakas främst av rökning. När forskarna undersökte om rökarna hade några fördelar av att äta rå vitlök såg man att deras risk för lungcancer minskade med cirka 30 procent.
 
Tidigare forskning har visat att vitlök kan skydda även mot andra cancerformer.
 
Man tror att det är svavelföreningarna i vitlöken som ger skydd mot cancer och även andra sjukdomar som högt blodtryck, högt kolesterol och diabetes.
 
Fakta:
 
Vitlöksrecept:
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
9/19/2015 4:38:30 PM - hansson Lars olov
vitlök och rödlök
Toppen artikel jag och min hustru äter asiatiskt pga hon är fillippina vi äter sällan aldrig rött kött men kyckling och läste er artikel om just vitlök o andra delikata löksorter tack för alla tips mkommer att äta dem i fortsättningen ,för att förbättra kolesterolet och hålla cansern borta är väldigt intresserad av att få tips, prova färsk ingefära själva skär i skivor koka upp vatten med ingefäran i till den får färg drick varje morgon, med honung toppen mot alla förkylningar och andra bakterier ,sdpara de bitar du kokade i samma vatten till nästa morgon och fyll på med vatten och värm upp ...vi är aldrig förkylda ...... Ha en fin höst......alla medmänniskor....
 
Kommentera denna artikel