Skribent: Emma Abrahamsson
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 2015-05-26

Maktlöshet - att vara offer för omständigheter

När vi känner oss maktlösa och upplever begränsade möjligheter att påverka vår situation, har vi blivit offer för yttre omständigheter. Vi anser då att den främsta orsaken till problem är omständigheter utanför oss själva.
 
Maktlöshet - att vara offer för omständigheter
Om vi gör detta regelbundet, hamnar vi tillslut på en nivå där vi känner oss helt hjälplösa och oförmögna att påverka någonting. En slags passivitet infinner sig och vi känner att yttre krafter styr våra liv i fel riktning.
 
”Det är inte mitt fel att jag reagerar negativt"
Att skylla sina tillkortakommanden på yttre omständigheter är mänskligt. Det är en försvarsmekanism, som skyddar oss från vetskapen om att vi är dåliga i något avseende. Beteendet är så vanligt att vi knappt tänker på det.
 
Vi har nästan alltid en bra ursäkt till vårt eget beteende, som går ut på att andra är orsak till att vi beter oss illa. Det är en bra bortförklaring för att rädda ansiktet, samtidigt som vi slipper konfronteras med problemets verkliga orsak vi själva.
 
Det är lätt att fastna i självömkan och förbanna sin otur i livet. Det känns ofta som om vi ger betydligt mer än vi får. Vi tillåter andra människor att utnyttja oss och tycker sedan synd om oss själva. I början kan det vara en viss tröst att tycka synd om sig själv, men ganska snart blir man förlamad till följd av sin självömkan.
 
När vi fastnar i självömkan får vi en helt felaktig bild av verkligheten. Framförallt får vi en väldigt meningslös bild av livet. Vi tror att vår lott i livet är att lida. Om man letar efter skäl till att tycka synd om sig själv, kommer man att finna oändligt många bra skäl. Ytterst kan vi ändå aldrig förebrå någon för hur vi väljer att leva våra liv.
 
Ta ansvar för dina känslor
Att ta ansvar innebär att fokusera på en lösning i situationen - inte att lägga skulden på sig själv eller någon annan. Vi måste förstå att det inte i första hand är omständigheterna som måste ändras för att vi ska slippa må dåligt. Det är egentligen inte omständigheterna som är orsak till att vi känner och reagerar som vi gör.
 
Vi måste inte styras av yttre omständigheter - vi tillåter yttre omständigheter att styra över oss. Verkligheten är bara en tolkning och därför finns det alltid mer än ett sätt att se den på.
 
Vi väljer om vi vill tolka den som begränsande eller om vi vill se den som utmanande. Ett problem blir ur rätt perspektiv istället en lärorik uppgift och en relationskonflikt kan ses som en viktig lektion i självkännedom, som ges till oss för att vi ska bli medvetna om våra innersta svagheter.
 
Förkasta inte verkligheten - förändra den
Livet ger oss två val. Vi kan antingen ägna vår tid åt att kämpa mot verkligheten, eller göra vad vi kan för att förbättra den. Förhoppningar kan grusas, förväntningar infrias inte alltid och projekt kan misslyckas.
 
Oväntade situationer uppkommer i varje människas liv, och det är i sig varken positivt eller negativt. Ovissheten är en del av verkligheten, som vi måste acceptera och anpassa oss till. Det är vår förmåga att hantera och lära oss något av det som inträffar, som i slutändan ger oss ett positivt eller negativt resultat!
 
Det finns en uppgift i livet som vi bör ta till oss på största allvar, nämligen att vi alltid måste göra vårt yttersta för att påverka omständigheterna i rätt riktning. Vi övervinner vilka svårigheter som helst om vi bara har flexibilitet i sinnet. Vi behöver inte ödsla tid på att förbanna vårt öde. Vår uppgift och vårt ansvar är att förändra det.
 
Andra kan visa dig vägen, men du måste själv gå den
Vi hoppas ofta att andra ska ha kraften att förändra oss och fylla vårt liv med mening. Vi vill säga: ”Varsågod, här är mitt problem, var snäll och lös det åt mig - snabbt.”
 
Men vi kan inte överlåta det ansvaret på någon annan, vare sig det handlar om vår läkare, psykolog, partner eller våra barn. Tyvärr skuldbelägger vi alltför ofta andra människor när vi känner oss missnöjda. Det kan kännas enormt ensamt när vi inser att ingen annan någonsin kan lösa våra problem.
 
Vi är livrädda för att vara ensamma och försöker bygga upp trygghet genom att leta efter personer som vi kan luta oss emot. Men konstgjord andning bygger inte upp oss, den skapar bara ett beroende. Vi är inte oförmögna att förändra våra liv - problemet är att vi saknar tillit till att vi klarar det.
 
Viktigt att minnas
Oavsett vad som händer runt dig - kom ihåg att det är din egen tolkning som sedan skapar dina reaktioner. Försök inte förändra andra människor - det är helt meningslöst.
 
Förändra din egen tolkning av andra människor, eftersom det alltid är tolkningen som ger dig en positiv eller negativ känsla. Det är vanligare att kasta bort sin energi på en önskan om ett bättre liv, än att verkligen göra något av denna önskan.
 
Alla människor föds med unika gåvor, men väldigt få av oss utvecklar dessa gåvor till något riktigt stort. Fokusera på ditt unika syfte och sträva hela tiden framåt.
 
Gör aktiva val som gynnar ditt syfte. Även små förändringar i rätt riktning skapar stora resultat på sikt. Acceptera det som är just nu och sluta ödsla energi på att förbanna verkligheten. Genom att göra varje val till en medveten handling blir du inte slav under yttre omständigheter.
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
2018-01-30 13:13:36 - Ulrika
Vi är alltid värdesamma och greateful för Oduduwa
Jag heter Ulrika Charles. från Tripoli .. för några dagar sedan läste jag en efterkommentar på en relationsrådgivningsblogg om en Lady från LA-baserad journalist avslöjar hur han Parmanently Cured Weak Erection & Quick Ejaculation 6 månader efter att hans fru lämnade honom och sade också överstepräst Oduduwa ta tillbaka hans ex fru efter skilsmässa.
Jag var så lycklig att stöta på DrOduduwa Love-Spell Caster personlig e-postadress
Jag kontaktar samma präst Oduduwa på grund av mina utmaningar i äktenskapslivet,
Jag är inte säker på att jag kunde ha gjort detta utan hjälp av oduduwa. Jag skulle ha gett upp och trodde att eftersom min man såg någon annan och han sa till mitt ansikte att vårt förhållande är över, ser min man Charles Aslund rakt mot mitt ansikte och sa att vi var färdiga med äktenskapsförhållandet och tog bort min son Felix och resa vårt land till Spanien. Jag har försökt ringa och skicka meddelanden till honom men han blockerade helt min linje från att nå honom, jag var så frustrerad och behövde hjälp åtminstone att prata med honom för att be om ursäkt och höra min sons röst igen, han tog min son bort från mig i 11 månader inga ord. Jag behövde brådskande hjälp för att lösa detta problem så jag kontaktar e-postadressen till Oduduwa som jag tror att han bara kan hoppas
för att hjälpa mig att ta tillbaka min make hemma med min son tillbaka. Oduduwa försäkra mig om att han kan hjälpa mig med att få honom hemma, jag lyda och följa hans instruktioner steg för steg, 2 dagar Efter att Droduduwa lunchat en Magic Love-spel på min vägnar vid hans tempel ringde min man Aslund mig på mobilen ursäkta, han var ledsen för allt han gjorde för att skada mina känslor och han återvänder hem till mig med son Felix, jag är så glad idag att jag har återställt min familj och min man och jag älskar varandra mer än någonsin tidigare nu. Tack vare Oduduwa love-spell caster för att få tillbaka min make hem. Vi är alltid värdesamma och greateful för Oduduwa hjälp.
idag berättar jag med glädje och lycka till världen ...
jag har dessa kraftfulla avsikter att saker kommer att fungera för mig och även med dig här med liknande förhållande kris, jag trodde på vittnesmål är verkliga livet bevisar. Jag insåg att det skulle vara bra att dela här som jag vet att det kommer att inspirera andra också.
Oduduwa berättade att han kan lösa följande problem för omedelbara lösningar.
* Love Spells Win-Back Ex älskare
* Framgång och främjande magisk stavning
* Lycklig charm - BUSINESS STAR
* avdelningar - SKYDD HÖG
* förbannelseupplösning, andlig rensning från ond ande.
* Traditionella rötter och örter för att bota sjukdom, Cure to Cancer Disease, Cure HIV
* Fruktbarhet magi - FRUITS OF WOMEN har barn.
* dekretiserar magi, SPELL LOTTERI & VIN-SPEL SPELL
här kan du skicka meddelande till Oduduwa för att hjälpa dig direkt lösning inom 42 timmar
Oduduwa personlig e-postadress dr.oduduwaspellcaster@gmail.com
Oduduwa personligt Whatsapp nummer +2348109844548.
 
2015-10-11 12:01:02 - Nina
Kan man få personliga tips?
Hej hej
Jag har lärt mig genom livet
Att acceptera
Bearbeta
Strukturera
Är alla mina känslor
Och inga känslor är fel
Men ibland knockas jag
Och är lost en stund
Behöver lite tips
På nya saker att använda mig av
För att ta mig ur känslan
 
Nk1969@live.com
 
Tacksam för tips mm
 
Kommentera denna artikel