Skribent: Carina Andersson
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 2016-05-22

Minskad risk för livsmedelsintolerans vid tidigt införande

Barn som får mjölkprodukter, ägg och jordnötter i kosten före ett års ålder är mindre benägna att bli allergiska mot dessa visar en ny studie.
 
Minskad risk för livsmedelsintolerans vid tidigt införande
Tidigt införande av ägg var särskilt fördelaktigt, eftersom det minskade risken för matkänslighet för något av de tre testade livsmedel.
 
En kanadensisk barnstudie slår fast att tidpunkten för att införa ett livsmedel i kosten för småbarn har stor betydelse.
 
I studien ingick data från 1,421 barn som fyllt ett år. Föräldrarna fick besvara enkäter kring barnens kost och forskarteamet undersökte sambandet mellan vid vilken ålder barnen fått komjölk, ägg och jordnötter introducerade i kosten och risken för att utveckla allergi mot dessa livsmedel.
 
Forskarna konstaterar att ett tidigt införande av allergiframkallande livsmedel (ägg, komjölk, och jordnötter) före ett års ålder bör uppmuntras och ger mindre risk för matallergi än om man undviker livsmedlen helt.
 
American Thoracic Society
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
Inga kommentarer har skrivits än
Kommentera denna artikel