Skribent: Carina Andersson
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 2017-08-17

Nyttig mat gynnar läsförmågan

Nyttig mat kopplas till bättre läsförmåga under de tre första skolåren enligt en finsk studie.
 
Nyttig mat gynnar läsförmågan
I studien ingick 161 barn mellan 6-8 år. De följdes upp mellan årskurs 1 och 3 i skolan.
 
Kosten analyserades med hjälp av matdagböcker och deras akademiska färdigheter med hjälp av standardiserade tester. Man såg ett samband mellan hur nyttig mat eleverna åt och deras läsförmåga - desto bättre mat desto bättre läsförmåga.
 
Forskarnas resultat kvarstod efter att hänsyn tagits till andra faktorer som kan påverka läsförmågan, till exempel socioekonomisk status, motion och övervikt.
 
Genom att göra hälsosamma val vid varje måltid kan man påverka barnens läsförmåga.
 
Nyttig mat enligt forskarna
- grönsaker
- frukt och bär
- fullkornsprodukter
- fisk
- omättat fett
 
 
Källa: Östra Finlands universitet
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
2017-08-22 13:35:43 - THERESA WILLIAMS
Jag behöver min Ex tillbaka
Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag Mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, kastade han stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningsgivaren som hjälpt mig med mitt eget problem. Email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
 
1) Kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
Genom {drogunduspellcaster@gmail.com}
 
Kommentera denna artikel