Skribent: Carina Andersson
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 2017-01-06

Medelhavsdiet bevarar hjärnvolymen

En ny studie visar att äldre människor som äter medelhavskost behåller mer hjärnvolym än de som inte äter medelhavskost.
 
Medelhavsdiet bevarar hjärnvolymen
Medelhavskost innebär att man äter stora mängder frukt, grönsaker, olivolja, bönor och spannmål som vete och ris, måttliga mängder fisk, mejeriprodukter och vin och mycket lite av rött kött och fågel.
 
- När vi åldras, krymper hjärnan och vi förlorar hjärnceller. Det påverkar vår inlärning och vårt minne. Denna studie adderar bevis som tyder på Medelhavsdieten har en positiv inverkan på hjärnans hälsa, säger Michelle Luciano, PhD, vid University of Edinburgh, Skottland.
 
I studien deltog 967 personer i 70-årsåldern. Deltagarna fick göra en scanning av hjärnan med hjälp av MR både före och efter studien. De fick även registrera vad de åt och kosten poängsattes utifrån om livsmedlen ansågs ingå i en sund medelhavsdiet eller inte.
 
Man kom fram till att de som inte åt medelhavsliknande kost hade en högre förlust av total hjärnvolym under dom tre följande åren efter studiens slut. Däremot fann man inte att fisk- eller köttkonsumtion hade någon relation till förändringar i hjärnan.
 
Källa: American Academy of Neurology
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
2017-01-21 15:20:02 - THERESA WILLIAMS
love
Hej, jag är Theresa Williams Efter att i relation med Anderson för år, han gjorde slut med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag bad honom med allt jag gjort löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre bör kontakta en stavnings caster som kunde hjälpa mig kasta en trollformel för att föra honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trott på stava, hade jag inget annat val än att prova det, jag postade stavnings caster, och han berättade att det var inga problem att allt kommer att bli okej innan tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, kastade han förtrollningen och överraskande i den andra dagen, var det runt 04:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag besvarade samtal och allt han sade var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort löfte om att vem som helst vet jag att ha en relation problem, skulle jag vara till hjälp för personen genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpt mig med mitt problem. e-post: drogunduspellcaster@gmail.com kan skicka honom om du behöver hans hjälp i din relation eller något annat fall.
 
1) Love Spells
2) förlorad kärlek Spells
3) skilsmässa Spells
4) Förbindelse Spells
5) Bindande Spell.
6) Breakup Spells
7) Bannlys en tidigare älskare
8.) Du vill främjas på kontoret / Lottery spell
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta denna stora man om du har något problem för en hållbar lösning
genom drogunduspellcaster@gmail.com
 
Kommentera denna artikel