Skribent: Kristina Nordqvist
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 2008-10-30
Uppdaterad: 2011-08-22

Snuva förkylningen!

Höst och vinter brukar innebära förkylningstider. En förkylning slår ofta till då vi som minst vill drabbas när det är mycket på jobbet, under en tentaperiod eller lagom inför den där roliga festen. När vi är stressade är vi nämligen extra känsliga för virus. Men med lite kunskap är en förkylning enkel att både undvika och lindra.
 
De flesta människor drabbas minst en gång per år av en förkylningsinfektion. Förkylning toppar listan över sjukfrånvaro och innebär miljardkostnader för samhället. Trots att förkylning är så vanligt är det många som inte vet hur man förebygger eller lindrar förkylningssymtom. Följden blir att fler smittas.
 
– Förkylning smittar som mest de tre första dagarna. Känner man att en förkylning är på gång tycker jag att man bör ta hänsyn till arbetskollegorna och stanna hemma eller jobba hemifrån om möjlighet finns, säger Eva Maria Fenyö som är professor i immunologi på Lunds universitet.
 
Det luriga med förkylningar är att de är som mest smittsamma i början. Det är när man själv knappt har hunnit märka av virusinfektionen som den smittar som mest. Snuvan och hostan som ofta förvärras efter den första dagen är mest ett tecken på att kroppens immunförsvar har satt igång att reparera förkylningsskadorna på cellerna.
 
Virus finns överallt
Över 400 olika förkylningsvirus finns ständigt i omlopp. Då en förkyld person hostar eller nyser kan viruset sprida sig upp till två meter. Förutom direktkontakt eller luftburen smitta kan förkylningsviruset överföras genom dörrhandtag, bussäten och andra ytor. En viruspartikel kan överleva utanför kroppen i cirka sju timmar.
 
– När viruset väl har tagit sig in i din kropp försöker kroppens immunförsvar kämpa emot och motverka förkylningen. Ibland lyckas det och då märker vi inte av några symtom. Men om viruset får fäste bryts immunsystemet ner och vi blir förkylda, säger Eva Maria Fenyö.
 
Ibland kan ett virus vänta med att angripa tills immunförsvaret av någon anledning blir nedsatt. Stress, sömnbrist eller slarv med maten kan utlösa en vilande virusinfektion som kroppen annars skulle ha klarat av att motarbeta.
 
- Stressade småbarnsföräldrar som inte får tillräckligt med sömn och som dessutom kommer i kontakt med många olika virustyper genom barnen är nog den grupp som drabbas oftast av förkylningar, säger Eva Maria Fenyö.
 
Så undviker du smitta
Det bästa tipset för att förebygga förkylning är att tänka på hygienen och att försöka undvika kontaktsmitta.
 
– Att tvätta händerna ofta och undvika att peta i ansiktet, speciellt kring munnen, näsan och ögonen, räcker långt, säger Eva Maria Fenyö.
 
Förutom hygien är rätt sorts mat också ett bra sätt att undvika förkylning. Äter du mycket fullkornsprodukter, frukter och grönsaker får du i dig viktiga vitaminer och mineraler.
 
C-vitamin, A-vitamin, selen och zink anses vara speciellt bra för att stärka immunförsvaret. Fullkornsbröd, röd paprika, morot, spenat, citrusfrukter och papaya är exempel på bra källor.
 
Vetenskapliga undersökningar har visat att speciellt C-vitamin verkar kunna både förebygga och lindra förkylning. Den naturliga form av vitaminet som finns i frukt och grönsaker är mest effektiv.
 
Vill du använda dig av till exempel brustabletter är det bra att dela tabletten och dricka i två omgångar. Kroppen tar bättre upp C-vitaminet i små doser jämfört med om du häller i dig allt på en gång.
 
Tillräckligt med sömn är också bra för immunförsvaret. Under djupsömnen sker viktiga uppbyggnadsprocesser i kroppen som hjälper oss att stå emot infektioner.
 
Eftersom stress bryter ner kroppen och gör oss känsligare för infektioner är det bra att satsa på en lugnande motvikt. Forskningsstudier har visat att yoga, meditation och andra avslappningsformer kan fungera stärkande för immunförsvaret.
 
När förkylningen vinner
Ibland hjälper det inte att förebygga infektionen hur ivrigt man än försöker. Förkylningsvirus kan besegra både citrusfrukter och djupsömn. Om du har försökt att förebygga förkylningen enligt tipsen ovan kan du åtminstone trösta dig med att förkylningen snabbare går över. Genom att du har tagit hand om din kropp har du stärkt ditt immunförsvar så att det inte bryts ned lika lätt.
 
Många tar till naturläkemedel då de känner att en förkylning kommer smygande. Preparat som innehåller till exempel vitlökskapslar eller Echinagard går att få tag på i hälsokostbutiker, mataffärer och apotek. Det finns också en hel uppsjö av huskurer som lovar bot mot förkylning.
 
– Rent vetenskapligt finns det inga belägg för att varken naturläkemedel eller huskurer har någon effekt. Men många upplever ändå att de mår bättre av det ena eller det andra preparatet, en orsak kan vara placeboeffekt, tror man på det så fungerar det, säger Eva Maria Fenyö.
 
Ibland känns både fysiologiska och psykologiska förklaringar onödiga. En kopp te med lite honung, en skön filt och lite medlidande från någon du tycker om kan fungera som dundermedicin även mot det elakaste förkylningsviruset.
 
Förebyggande tips
* Tvätta händerna ofta.
* Undvik att röra vid ögon, näsa och mun.
* Sov ordentligt.
* Motverka stress med till exempel yoga eller meditation.
* Ät bra mat som frukt, grönsaker och fullkornsprodukter.
 
Lindrande tips
* Håll dig varm.
* Drick mycket vatten.
* Lyssna på kroppens signaler. Trötthet, värk och feber betyder att du bör vila.
* Vid snuva kan nässpray lätta upp, men bara tillfälligt.
* Använd mjuka engångsnäsdukar. Det är mest hygieniskt och snällt mot huden kring näsan.
* Naturläkemedel kan vara värt ett försök.
* Vid halsont kan varma drycker, glass och sockerfria halstabletter kännas lenande.
 
Fakta:
Förkylning eller influensa?
En förkylning börjar oftast med trötthet, håglöshet, stickningar och sveda i halsen. Efter ett dygn blir man ofta snuvig. Huvudvärk och feber kan förekomma.
 
De olika förkylningssymtomen avlöser varandra och kan variera i styrka. De flesta upplever endast lindriga symtom efter en vecka. En förkylning varar oftast i 3-14 dagar.
 
Influensavirus slår till snabbt till skillnad mot förkylning som kommer mer smygande. Första tecknet på influensa är värk i kroppen. Därefter får man feber. Den stiger ofta snabbt upp till 38-40 grader och inom ett dygn är man oftast sängliggande.
 
Andra influensasymtom är hosta, värk i huvud och kropp, rinnande näsa och ibland även orolig mage.
 
Ett förkylningsvirus skadar kroppens celler medan ett influensavirus går ett steg längre och dödar cellerna. Därför tar det längre tid att återhämta sig. Sjukdomsförloppet sträcker sig från en vecka till en månad.
 
Febern kan hålla i sig länge och det gäller att stanna hemma tills du har haft en feberfri dag. Kontakta läkare ifall symtomen inte har förbättrats efter en vecka, se speciellt upp med ihållande feber.
 
Kan du allt om förkylning, eller behöver du lära dig mer?
Ange om alternativet är sant eller falskt
 
1. En förkylning är inte en anledning att stanna hemma från jobbet, så länge man inte har feber.
 
2. Dropparna från en nysning kan sprida sig upp till två meter.
 
3. När näsan börjar rinna är förkylningen på väg att gå över.
 
4. Man smittar bara första dagen av förkylningen.
 
5. Förkylningssymtomen är lindriga eller har helt gått över efter en vecka.
 
6. Det är bara slumpen som avgör om min förkylning blir långvarig eller inte.
 
7. Det finns ungefär 400 förkylningsvirus i omlopp samtidigt.
 
8. Har man väl blivit förkyld finns ingen lindring.
 
9. Om man äter mycket frukt och grönsaker kan man förebygga förkylning.
 
10. Det är bra att dricka mycket när man är förkyld.
 
 
 
 
 
 
 
Rätt svar:
 
1.Falskt
2. Sant
3. Falskt
4. Falskt
5. Sant
6. Falskt
7. Sant
8. Falskt
9. Sant
10. Sant
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
2017-03-17 11:34:55 - MRS TINA
doctoraslem24@gmail.com
HIV är en fruktansvärd sjukdom, om inte för min make och med hjälp av den stora Dr Aslem mitt liv skulle ha varit en enda röra! Jag fick diagnosen hiv under 2012, min make uppmuntrade mig och berättade att inte förlora hoppet, jag lyckas föda en pojke som var fri från sjukdomen, och min make var alltid där för mig! En dag kom han till mig och berättade att han har hittat en man som kan bota mig. Bas på forskare, sa de att det inte finns något botemedel mot HIV; Han berättade att han har sett många vittnesmål om honom på internet. Vi beslutade att kontakta honom, vi fyllde sin Herbal hem formulär, och han bad oss &8203;&8203;att köpa några artiklar som vi gjorde! Sju dagar senare bad han mig att gå för HIV-test, troget jag gick att göra testet, hör och häpna, jag var botad, viruset inte finns i min kropp ... Min käre make och min far Dr. Aslem Gud kommer säkert att välsigna er båda, till slutet av tiden, i Jesus namn .. Om du har några problem vänligen kontakta honom på e-post (doctoraslem24@gmail.com) eller så kan du nå honom via hans mobiltelefon
 
2017-02-17 00:38:41 - daniel
loan
Letar du efter ett företag lån? personliga lån, hus lån, billån, studielån, skuldkonsolidering lån, lån utan säkerhet, riskkapital, etc. .. Eller har du nekats ett lån från en bank eller ett finansinstitut av någon anledning. Vi är privata långivare, utlåning till företag och privatpersoner i en låg och prisvärd ränta på 2% ränta. Om du är intresserad? Kontakta oss idag på (danieljohnhome@gmail.com) och få ditt lån idag
Hälsningar,
Daniel john investeringsteam
 
2017-02-07 08:44:33 - Paul Moritz
Snabb lån erbjudande gäller nu
Kära Herr / Fru,
 
Jag är Paul Moritz en ansedd, legitim och ett ackrediterat pengar långivaren. Jag låna pengar till individ och samarbeta organ i behov av ekonomiskt stöd. Har du en dålig kredit eller är du i behov av pengar för att betala räkningar? Behöver du ett lån eller finansiering av någon anledning jag vill använda detta medium för att informera er om att jag gör pålitliga mottagaren hjälp som jag kommer att vara glada att kunna erbjuda dig lån till låg ränta. Utförda tjänsten omfattar:
refinansiera
Inventor lån
auto lån
skuldkonsolidering
företagslån
Personliga lån
Vänligen skriva tillbaka om du är intresserad, på vilket svar du kommer att skickas låneansökan formulär att fylla. (Ingen social trygghet och ingen kreditupplysning, 100% garanterad) Jag ser fram emot tillåter mig att stå till tjänst för dig. Du kan kontakta oss via e-post: paulhelpfund@yahoo.com
 
Tack som jag ser fram emot tillåter mig att vara tjänster till dig ...
Paul Moritz
E-post: paulhelpfund@yahoo.com
 
2017-02-07 08:42:02 - Paul Moritz
Snabb lån erbjudande gäller nu
Kära Herr / Fru,
 
Jag är Paul Moritz en ansedd, legitim och ett ackrediterat pengar långivaren. Jag låna pengar till individ och samarbeta organ i behov av ekonomiskt stöd. Har du en dålig kredit eller är du i behov av pengar för att betala räkningar? Behöver du ett lån eller finansiering av någon anledning jag vill använda detta medium för att informera er om att jag gör pålitliga mottagaren hjälp som jag kommer att vara glada att kunna erbjuda dig lån till låg ränta. Utförda tjänsten omfattar:
refinansiera
Inventor lån
auto lån
skuldkonsolidering
företagslån
Personliga lån
Vänligen skriva tillbaka om du är intresserad, på vilket svar du kommer att skickas låneansökan formulär att fylla. (Ingen social trygghet och ingen kreditupplysning, 100% garanterad) Jag ser fram emot tillåter mig att stå till tjänst för dig. Du kan kontakta oss via e-post: paulhelpfund@yahoo.com
 
Tack som jag ser fram emot tillåter mig att vara tjänster till dig ...
Paul Moritz
E-post: paulhelpfund@yahoo.com
 
2017-01-27 02:12:12 - sansa
fergsong@gmail.com
I varje relation fel händer där den ena partnern är fångad otrogen, då förhållandet är nu testad och kan även hamna slut på den galna kärlek stava ser till att förhållandet är tillbaka på rätt spår och de två älskande gå tillbaka till att vara glad och kärlek, det är inte varje dag där du förlåtas för att vara otrogen mot din partner det är därför om du befinner dig i den situationen du kontaktar bra Dr Eziza att hjälpa dig att lösa denna känslomässiga problem på ezizaoguntemple@gmail.com eller +2348058176289
 
2017-01-06 23:18:58 - gisel
johnsiphas@gmail.com
Jag visste aldrig människor fortfarande har befogenheter och göra saker att hända på detta sätt. Jag kommer från Sverige, min make Henry Scot lämnade mig för en annan kvinna för 2 år, ända sedan dess har mitt liv har fyllts med smärtor sorg och hjärta paus eftersom jag hade två döttrar och en son för honom, en vän till mig Stephanie berättade hon såg några vittnesbörd om denna stora Doctor Isikolo kontakt (isikolosolutionhome@gmail.com) att han kan föra min make tillbaka till mig inom några få dagar och jag skratta och sa att jag är inte intresserad men på grund av den kärlek min vän hade för mig, hon har hört den stora prästen för min räkning, och till min stora förvåning efter tre dagar min make ringde mig för första gången efter 2 år att han saknar mig och att han är så ledsen för allt han gjorde mig passera. Jag kan fortfarande inte tro det, eftersom det är mycket otroligt, det är bara alltför verkliga att vara äkta. Tack Dr ISIKOLO för att föra tillbaka min make och även till min underbara vän STEPHANIE som medlat för min räkning, för vem som helst som kan behöva hjälp av denna stora präst här är den e-postadress: (isikolosolutionhome@gmail.com) visningar tack och läsare, så jag önskar er all framgång
 
2016-11-29 14:32:35 - lilian nikky
liliannikky@gmail.com
Mitt namn är Lilian N.This är en mycket glad dag i mitt liv på grund av hjälp Dr.saguru har gjort till mig genom att hjälpa mig att få min fd make tillbaka med sin magi och kärlek stava. Jag var gift i 6 år och det var så fruktansvärt eftersom min make var verkligen fusk på mig och sökte efter en skilsmässa, men när jag kom över Dr.saguru e-post på internet på hur han har hjälpt så många människor att få sin ex tillbaka och hjälpa fastställande relationship.and göra människor att vara lycklig i sin relation. Jag förklarade min situation för honom och sedan söka hans hjälp, men till min största förvåning han berättade att han kommer att hjälpa mig med mitt fall och här är jag nu fira eftersom min make har förändras helt för gott. Han vill alltid vara med mig och kan inte göra någonting utan min nuvarande. Jag är verkligen njuter av mitt äktenskap, vad en stor fest. Jag kommer att fortsätta att vittna på internet eftersom Dr.saguru är verkligen en riktig stavnings caster. Behöver du hjälp sedan Kontakta LÄKARE SAGURU NU via e-post: drsagurusolutions@gmail.com eller +2349037545183 Han är den enda lösningen på ditt problem och få dig att känna sig lycklig i din relationship.and hans också perfekt i
En kärlek stava
2 WIN ex tillbaka
3 livsfrukt
4 PROMOTION SPELL
5 SKYDD SPELL
6 BUSINESS SPELL
7 BRA JOBB SPELL
8 LOTTERI SPELL och rättsfall stava.
 
2016-10-16 23:43:46 - BABA KAKUTA
kakutaspellz@gmail.com
få problem att lösa en gång för all.i är
levande bevis på det.
(1) Om du behöver ditt ex tillbaka.
(2) Om du behöver botemedel mot HIV sjukdom
(3) om du behöver härda hudsjukdom
(4) om du behöver härda ebolavirus.
(5) om du behöver botövervikt sjukdom
(6) om du alltid har mardrömmar.
(7) Du vill främjas på kontoret.
(8) Du vill kvinnor / män att springa efter dig.
(9) Om du vill ha ett barn.
(10) Du vill bli rik.
(11) som du vill binda din make / maka att vara
din för alltid.
(12) Om du behöver ekonomiskt stöd.
(13) Hur du blivit lurad och du vill
att återhämta sig du förlorat pengar.
(14) om du vill stoppa din skilsmässa.
(15) om du vill skilja dig från din make.
(16) om du vill att dina önskemål kommer att beviljas.
(17) för att skydda ditt barn fyra händer fiende
kontakta. kakutaspellz@gmail.com eller ring +2348168199202
 
2016-09-10 11:29:17 - Lucy
dredeborlordtemple84@yahoo.com
VITTNESBÖRD AV hur jag fick botad från hiv herpes simplex-virus tack vare den stora DR. EDEBOR ABU FÖR LÖSA MIN problem med sin naturliga örter, OM du har några problem TVEKA INTE ATT KONTAKTA sin e-post: dredeborlordtemple84@yahoo.com
 
God dag till er alla är mycket glad att skriva detta vittnesbörd till hela världen att se det stora arbetet av den store mannen som Gud har använt för att bota mig om min Hiv / stöd sjukdom, är hans namn Dr Edebor Abu. som är väl känd för sina andliga ört i att hjälpa och förbannade människor i alla sjukdom, som hiv och cancer botemedel. Mitt namn är Lucy Mengel och jag bor i Swedish.This är ett vittnesbörd jag vill göra. Jag var HIV-positiv under 8 år tar anti retrovirus. Cirka 5 månader sedan som jag läste på nätet jag såg ett vittnesbörd om bota hiv. först trodde jag det var en falsk kommentar, så två dagar senare beslutade jag att ge ett försök och kontaktade honom för förfrågningar. Nu som talar om det jag är HIV / AIDS negativ. Jag testades 4 gånger i 5 månader efter avslutad botemedel som gav mig av Dr Edebor Abu. Botemedlet är en ren Herby från Afrika levereras till mig genom DHL. Min bota tog om 9days och kom till min dörr steg. så Kära bröder och systrar om du är ute, vänligen det finns ett botemedel så bråttom att få din. Om du är intresserad, kan du e-posta Dr via: (dredeborlordtemple84@yahoo.com) Jag kommer att uppmuntra varje person som kommer att stöta på detta mail för att bota dig själv om du är positiv för HIV / AIDS. (dredeborlordtemple84@yahoo.com)
 
2015-04-01 19:00:08 - Mela
Förkyld i ett år
Jag har varit förkyld i ett år. Ansett mig vara frisk som längst två veckor för att sedan vara förkyld i 8-10 veckor. Frisk igen i ca två veckor sen förkyld igen 10 veckor. Och så har det varit i över ett år! Jag har inga allergier. Jag äter varierad och bra kost med mycket frukt och grönsaker, tar extra vitaminer och mineraler dagligen. Jag är fysiskt aktiv (under friska perioder) tränar ca 5 dagar i veckan. Vad orsakar detta och vad kan jag göra åt det? Har varit på sjukhuset flera gånger för prover men de hittar ingen näringsbrist eller tecken på bakterieinfektioner.
 
2015-01-24 02:41:20 - Mrs Christiana
christianadersonsloans@gmail.com
LÅN ERBJUDANDE FÖR ALLA (ANSÖK NU)
 
Är du en affärsman eller kvinna? Är du i någon finansiell stress? behöver du pengar för att starta ett eget företag? Har du en låg inkomst och har svårt att få lån från lokala banker och andra finansiella institutioner? Svaret är här, Christiana Anderson Loan Firm är svaret. Vi erbjuder;
 
a) personliga lån, expansion.
b) Business Start-up och utbildning.
c) skuldkonsolidering.
d) Hard Money lån.
 
Men erbjuder vår metod möjlighet att ange det belopp av lånet som behövs och även hur länge du har råd att slutföra återbetalning av lån med en ränta på 2%. Detta ger dig en verklig chans att samla in pengar som du behöver. Intresserade kandidater bör kontakta oss via: christianadersonsloans@gmail.com
 
Information behövs inkluderar;
 
1) namn:
2) Land:
3) adress:
4) tillstånd:
5) Språk som talas:
6) Ålder:
7) Civilstånd:
8) Yrke:
9) Telefonnummer:
10) för närvarande placerad på arbetsplatsen:
11) Månadsinkomst:
12) Nära anhöriga:
13) mängd lån krävs:
14) Löptiden för lånet:
15) Syftet med lånet:
 
OBS: Ansökan är 18år och uppåt
 
2014-09-18 18:19:59 - Greg
drsunnydsolution1@gmail.com
TACK TILL STORA DR Sunny FÖR LÖSA MINA PROBLEM HANS EMAIL IS (drsunnydsolution1@gmail.com
 
Mitt nam är Greg Millian Benson, jag var gift med min man i 5 år vi levde lyckliga tillsammans för årets och inte förrän han reste till Austra för en affärsresa där han träffade den här tjejen och sedan dess har han hatar mig och barnen och älskar henne bara. så när min man kom tillbaka från resan sade han att han inte vill se mig och mina barn igen så han körde oss ut ur huset och han var nu att Austra att se att andra kvinnan. så jag och mina barn var nu så frustrerad och jag var bara vistas med min mamma och jag var inte att behandla bra eftersom min mamma gifte sig med en annan man efter min fars död, så den man hon gifte sig inte behandla henne väl, jag och mina barn var så förvirra och jag letade efter ett sätt att få min man tillbaka hem eftersom jag älskar och vårdar honom så mycket, så en dag när jag surfade på datorn såg jag ett vittnesbörd om denna spell caster DR Sunny, vittnesmål delas på internet av en dam och det imponerar mig så mycket jag tycker också om att ge det ett försök. Först var jag rädd men när jag tänker på vad jag och mina barn passerar genom så jag kontaktade honom och han berättade för mig att vara lugn för bara 24 timmar att min man ska komma tillbaka till mig och till min bästa överraskningen jag fick ett samtal från min man på den andra dagen som frågar efter barnen och jag kallade DR Soligt och han sa dina problem är lösta mitt barn. så detta var hur jag få min familj tillbaka efter en lång stressen broms upp av en ond kvinna, så med all denna hjälp från DR Sunny, jag önskar dig allt på detta forum att gå med mig att säga ett stort tack till DR Soligt och jag kommer också råd för någon i sådana eller liknande problem eller någon form av problem bör också kontakta honom hans e-post är) (drsunnydsolution1@gmail.com) han är lösningen på alla dina problem och problemområden i livet. återigen sin e-postadress är (drsunnydsolution1@gmail.com)
 
HAN ÄR specialiserade på FÖLJANDE PASS.
 
(1) Om du vill att ditt ex tillbaka.
 
(2) Om du alltid har mardrömmar.
 
(3) Om du vill bli befordrad på kontoret.
 
(4) Om du vill att kvinnor / män springa efter dig.
 
(5) Om du vill ha ett barn.
 
(6) Om du vill bli rik.
 
(7) Om du vill binda din make / maka att vara din för evigt.
 
(8) Om du behöver ekonomiskt stöd.
 
(9) Hur du blivit lurad och vill återhämta du förlorat pengar.
 
(10) om du vill stoppa din skilsmässa.
 
(11) om du vill skilja dig från din man.
 
(12) om du vill att dina önskemål kommer att beviljas.
 
(13) Graviditet stava bli gravida barnet
 
(14) garanterar att du vinner den oroande rättsfall och skilsmässa oavsett hur vilket skede
 
(15) Stoppa ditt äktenskap eller förhållande från att bryta isär.
 
(16) om du har någon sjukdom som (HIV), (CANCER) eller någon sjukdom.
 
(17) om du behöver böner om befrielse för ditt barn eller dig själv.
 
återigen se till att du kontaktar honom om du har något problem som han kommer att hjälpa dig. hans e-postadress är (drsunnydsolution1@gmail.com) kontakta honom direkt ....
 
2014-07-09 23:43:49 - JAYRAD
harryjayrad201@gmail.com
Hej,
Jag är Harry jayrad, ett privat lån långivare som ger livstid möjlighet lån .. Behöver du ett lån för att betala dina räkningar och skulder? Behöver du pengar för att utöka din verksamhet? Har du dålig kredit kort? Har du fått avslag av Credit Union, banker och andra finansiella organ? Så Oroa dig inte mer, för vi är här för att göra ekonomiskt stöd till din lånekrisen. Vi erbjuder lån på en mycket pålitlig stödmottagare låg ränta på 3%, är vi också certifierade och ackrediterade av regeringen att frågor ut ekonomiskt stöd till dem som är i finansiell kris. Vi är seriösa, äkta och legitim lån långivare. Vid intresse vänligen kontakta oss vår e-post: harryjayrad201@gmail.com
 
2014-07-09 23:38:31 - GUMPIT
gumpit@outlook.com
Pandit gumpit. Bara skriva till oss via e-post.
Pandit Rajan Shastri har blivit en olika kända personligheter bland astrologer på grund av hans bästa astrologi tjänst.
Förflyttning av himlakroppar påverkar nuet och framtiden för individer - deras personliga liv, karriär, familj etc. Därför att välja rätt väg för framgångsrik och för att uppnå tillväxt, blir exakt astrologiska prognoser om framtida oerhört important.Pandit gumpit en av de mest kända Astrologen har super specialitet
för att lösa olika problem när det gäller frågor som kärlek äktenskap, frågor, skilsmässa, Disturbed äktenskap liv, Problem i äktenskapet, Utländsk Resa och alla typer av eventuella familjeproblem.
Pandit gumpit har också super specialitet att lösa problemen med Inter Medverkande Kärlek Äktenskap.
OBS: - 100% gurantee för lösning och integritet, distans dosen ingen roll i lösning,
Email.gumpit @ outlook.com
 
2014-07-03 21:28:31 - laura berg
lauraberg@yahoo.se
Jag har levt med denna dödliga sjukdom i över ett år, min man jag upptäckte att vi båda var HIV +. Vi hade försöker på alla sätt att leva våra liv trots denna sak i vår kropp inte förrän vi kom över denna kraftfulla herbalist som porträtt att han hade cure.At först vi var mer skeptisk men min man insisterade på att ge det ett försök och vi beställde för en del av sina örter och några veckor efter att ha följt den rättssäkerhet för denna herbalist, gick vi för ett test som han berättade också var vi överväldigade med glädje när jag fick resultatet på kliniken. Viruset takten i vår kropp har fallit och i ytterligare några veckor Vi var fullkomligt cured.We frågade också varför han inte kom ut till världen att han hade botemedel och han sa att han gjorde under 2011, men avslogs av internationell forskargrupp. Det viktigaste är att du ska bli botade Om du vill veta om detta herbalist ringa honom på +234 706 542 4920 eller e-post: herbalcure4u@gmail.com. Gud välsigne dig.
 
2014-07-03 21:25:39 - laura berg
lauraberg@yahoo.se
Jag har levt med denna dödliga sjukdom i över ett år, min man jag upptäckte att vi båda var HIV +. Vi hade försöker på alla sätt att leva våra liv trots denna sak i vår kropp inte förrän vi kom över denna kraftfulla herbalist som porträtt att han hade cure.At först vi var mer skeptisk men min man insisterade på att ge det ett försök och vi beställde för en del av sina örter och några veckor efter att ha följt den rättssäkerhet för denna herbalist, gick vi för ett test som han berättade också var vi överväldigade med glädje när jag fick resultatet på kliniken. Viruset takten i vår kropp har fallit och i ytterligare några veckor Vi var fullkomligt cured.We frågade också varför han inte kom ut till världen att han hade botemedel och han sa att han gjorde under 2011, men avslogs av internationell forskargrupp. Det viktigaste är att du ska bli botade Om du vill veta om detta herbalist ringa honom på +234 706 542 4920 eller e-post: herbalcure4u@gmail.com. Gud välsigne dig.
 
2014-06-27 01:10:51 - kattie
seangary10@yahoo.com
Jag träffade Dr. arigbabuwo, adress: arigbabuwospelltemple@gmail.com genom söker hjälp på nätet. Jag har drabbats av cancer i över 4år nu, och plötsligt, jag har spenderat alla mina pengar för att se till att jag får friska hela dagen, men lyckligtvis kom jag i kontakt med en traditionell läkare kallas också översteprästen på en tidning som heter Dr. arigbabuwo som har hjälp mycket folk för att bota sin cancer- och HIV-sjukdom, för det första jag lärde ut det var ett skämt tills jag kontaktade honom på (arigbabuwospelltemple@gmail.com ) .och han sade att om jag är redo för
det här arbetet, sa jag ja, och han samlat in mina uppgifter och berättade för mig att när han har avslutat samråd med hans oracle han kommer att komma tillbaka till mig på när de skall gå för medicinsk kontroll upp,det var Ett skämt för mig inte förrän han contaced mig igen för att för medicals,jag är så glad att tala om för er att jag är fri. Tack till Dr. arigbabuwo för det goda arbete du har gjort för mig, håll upp det goda arbetet, och jag vet att det fortfarande finns människor i världen som behöver din hjälp, ingen mer oroande eftersom Dr. arigbabuwo den stora spell caster kan hjälpa dig som han har hjälpt mig,kan det vara din tur,jag tror att han kommer att hjälpa dig. kontakta Dr. arigbabuwo nu på det här e-postmeddelandet (arigbabuwospelltemple@gmail.com )
han har också SPECIALISERAT SIG PÅ FÖLJANDE stavar.
 
(1) Om du vill att ditt ex tillbaka artikeln.
(2) om du någonsin har dåliga drömmar.
(3) Om du vill att främjas i hans kontor.
(4) om vi vill att kvinnor/män att köra efter dig.
(5) Om du vill ha ett barn.
(6) Om du vill bli rik.
(7) För att koppla din make/maka vara din för evigt.
(8) Om du behöver ekonomiskt bistånd.
(9) Hur har lurat och vill återvinna sina förlorade pengar.
(10) om du vill avbryta din skilsmässa.
(11) om du vill skilsmässa hennes make.
(12) om du vill ha dina önskemål uppfyllda.
(13) stava till conceive graviditet barn (
14) garanti du vinna den oroande fall & skilsmässa oavsett vilket stadium
(15) Stoppa ditt äktenskap eller förhållande fördelning.
 
(16) om du har en sjukdom, såsom (cancer) eller någon sjukdom.
Återigen, se till att du kontakta honom om du har några problem som han kommer att hjälpa dig. e-postadress (arigbabuwospelltemple@gmail.com )kontakta honom direkt.
 
2014-05-12 22:30:08 - ms T
förkylning
Jag är alltid förkyld. Då menar jag verkligen alltid. Vad kan jag göra för att bygga upp mitt immunförsvar?Är aldrig sjuk annars. Bara förkylning,feber och halsont
 
2013-12-21 07:27:38 - Erica
D-vitamin!!!
D-vitamin!!! D-vitamin!!! D-vitamin!!!
 
2013-12-21 07:26:20 - Erica
D-vitamin!!!
D-vitamin!!!D-vitamin!!!D-vitamin!!!
 
2013-08-13 10:21:57 - Kalle
swirr
dummaste jag hört , självklart stannar hemma när man är förkyld, vi är inga robotar vi är människor.
 
2012-06-12 13:55:49 - Nissan
Aldrig förkyld
Jag är aldrig förkyld, men så tränar jag tre gånger per vecka, sover 7 timmar och är ute minst en timme om dagen och äter halva tallriken med grönsaker. Duktiga jag.
 
2011-05-30 01:38:09 - Caroline
Stress
Endel av er skriver: "jag vet inte varför mitt immunförsvar har blivit sämre det sista året", eller: "Jag är alltid sjuk, fattar inte vad det är". Har ni inte läst artikeln? Det står att vid stress så är vi extra känsliga för virus och blir lättare sjuka. Jag tror på det, fullständigt. Jag brukade aldrig vara sjuk förut, kanske en gång vart tredje år. Nu har jag varit sjuk, jag vet inte hur många gånger på bara ett år. Och nu, efter att ha läst denna artikel så gick det upp för mig, jag fick en "Aha-effekt". Det är ju bara för att jag är så satans stressad nu. Jag går en utbildning som är fruktansvärt stressig. Har många gånger funderat på att hoppa av. Kan inte ens sova om kvällarna för att jag är så stressad inför morgondagen då det är skolan som gäller igen. Så ta en funderare alla sjuklingar där ute, hur mår ni egentligen psykiskt? Är ni stressade mycket? Har ni nytt jobb? Ny utbildning?
 
2011-03-22 16:58:30 - snuvan*
usch...
usch, inte kul med hosta och rinnande näsa...
 
2011-02-26 13:45:24 - burr
förkylning eller influensa
vad är skillnaden på förkylning och influensa. Stämemr det verkligen som det står i artikeln
 
2011-02-13 17:00:49 - D:
BUUUURD
Jag har varit förkyld i 3 dagar nu och ska vara hemma imorgon också...Min rinnsnuva började igår och jag måste snyta mig varje minut :C har snutit upp 8 paket idag...och fasen va ont och röd jag är vid näsan Dx
 
2011-02-09 08:22:36 - magnus
kyla
tycker det sjukaste är att alla äldre tror man blir förkyld av att va tunnt klädd när det är kallt,,,,,har nog förlkarat för ja jag vet inte men massa folk,,,det är en virus sjukdom och sprids mellan människor,inget annat
 
2011-01-13 19:48:21 - Dessan!
Värsta året?, kan man bada då man är sjuk??
På alla år har det här varit det värsta. Det började i höstas då skolan börjarde, bara i september blev jag sjuk, sen under hela nov-lovet, och nu i dec blev jag sjuk igen över hela lovet!!. Oktober tror jag också att jag var sjuk. just nu är jag förkyld igen. Jag har bad i morgon och vet inte om jag vågar att fara på det men det handlar ju om mina betyg. Jag har ingen aning om jag gör rätt eller fel!!
 
2010-11-14 18:59:37 - Snurvlan
Tre veckor i sängen räcker...
Jag har haft förkylningssymtom till och från hela hösten. För tre och en halv vecka sedan bröt det ut ordentligt. Jag har blivit bättre men är långt från bra. Har inte kunnat jobba, efter en stund uppe måste jag ligga ned och vila. Inget halsont men en faslig massa rinnsnuva. Huvudvärk, lätt feber och yrsel... Ska det vara på detta viset...? Måste jobba imorgon, får väl proppa mig full med värktabletter, Otrivin och hostmedicin.
 
2010-10-13 23:10:39 - Sandra
Blir ofta förkyld
Jag blir ofta förkyld, säkert 4 ggr på ett år. Var förkyld i ca 2 veckor slutet på augusti i år, början på september hann vara frisk några veckor och nu är jag förkyld igen och ännu värre än sist, ögon och nära rinner, ont i halsen med rethosta och slem. Usch, det är hemskt har inte sovit nu på några nätter heller för jag vaknar varje gång jag behöver hosta.
Jag vet inte varför jag fått så dåligt immunförsvar, har inte alltid haft det har blivit värre det senaste året. Jag tycker att jag sköter min hygien och är väldigt noga med det då jag är vikarie som barnskötare på förskola, har bra kost och sover väldigt bra oftast. Jag vet inte vad göra för att förbättra mitt immunförsvar helt enkelt, någon som har ngt förslag får gärna maila mig på: sandra.bech86@gmail.com... Gärna seriösa svar! :)
 
2010-05-15 23:59:57 - peter
HUGA...
Jag blev delvis förkyld idag.Min vänstra pungkula har fått feber..Bäst att stanna hemma idag..
 
2010-04-14 12:51:32 - Helena
Trött vid förkylning
Varför blir man så trött när man får en förkylning?
 
2010-02-17 19:25:50 - micke
Förkylning
Jag har varit förkyld i 1 och en halv månad !! det är väldigt jobbigt:(
 
2009-12-08 14:55:50 - birk
mkt bra
Retar mig något otroligt på min mor, som är extremt trångsynt när det gäller att ta in ny fakta gällande just förkylning. Hon hävdar bestämt att det bara sker av en slump och absolut inte finns något att göra åt det och att man inte är det minsta sjuk förrän man har febersymptom! Ibland, undrar jag om hon vill att jag ska bli sjuk? Normalt kan vara att jag verkligen förklarar i detalj för henne att stanna hemma och kurera mig när jag känner att det är på väg är det bästa, då jag i slutändan får mindre frånvaro från mitt arbete, samtidigt som jag slipper helvetet med att vara sjuk. Men hon vägrar att lyssna. Tycker det är riktigt illa att jag både ska ta ansvar för att kurera mig och faktiskt visar hänsyn mot de andra på min arbetsplats och faktiskt stannar hemma även skall behöva mötas av nedsättande ord från min mor, speciellt som hon har så fruktansvärt fel. Detta handlade har faktiskt fått mig att nedvärdera henne som människa och se henne som mindre smart. Tycker även att jag kan hitta det här konstiga tankesättet hos många andra personer, då speciellt äldre i runt 40 års åldern. Misstänker att det är något DDR sverige programmerat in i dem när de var små? De verkar ju onekligen vara så hjärntvättade att de vägrar att lyssna på fakta i vilket fall. Hoppas denna artikel kan hjälpa Personer som har det här felaktiga tankesättet att ta sitt förnuft till fånga och inse att de är idioter, dock tror jag verkligen inte att det kommer hjälpa...
 
2008-12-31 18:12:58 - lol
lol
det var ju falskt...
 
2008-12-16 18:42:12 - Matrix
ohj
Jag är förkyld, blev det idag.
Nu kan jag bevisa för mamma att det visst är en anledning att stanna hemma
 
Kommentera denna artikel