Skribent: Carina Andersson
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 2017-05-30

Torkade plommon kan minska risken för tjocktarmscancer

Forskning visar att råttor som utfordrades med torkade plommon fick ökat skydd mot cancer i tjocktarmen.
 
Torkade plommon kan minska risken för tjocktarmscancer
Forskare vid Texas A & M University och University of North Carolina har utvärderat hur en diet med torkade plommon kan påverka bakteriemiljön i tjocktarmen och risken för tjocktarmscancer.
 
Studien visade att torkade plommon tycktes främja att nyttiga mikroorganismer och mikrobiell metabolism bevarades i hela tjocktarmen. Detta tror man är anledningen till att förekomsten av tjocktarmscancer hos råttorna minskade.
 
- Ytterligare forskning behövs, men resultaten från denna studie är spännande eftersom de tyder på att äta torkade plommon kan vara en livskraftig näringsstrategi för att förebygga tjocktarmscancer, säger Nancy Turner, PhD, en av forskarna bakom studien.
 
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
Inga kommentarer har skrivits än
Kommentera denna artikel