Skribent: Carina Andersson
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 2017-08-13

Basilika hämmar inflammationer

Basilika doftar underbart och ger en fräsch smak åt sallader och mat. Dessutom är den full med nyttigheter.
 
Basilika hämmar inflammationer
Basilika är en örtkrydda som blivit populär genom influenser från italienska rätter. Många är vi som gillar pesto med mozzarellaost och tomat eller pesto på färsk pasta.
 
Men alla är nog inte medvetna om de hälsoegenskaper som basilika har.
 
Här är några anledningar att addera basilika till den dagliga kosten:
 
- Innehåller K-vitamin som är bra för benstomme och blodet.
- Dämpar inflammationer genom sitt innehåll av rosmarinsyra.
- Innehåller klorofyll som renande och har utrensande effekt i kroppen.
- Lutein och zeaxantin i basilika är bra för ögonen.
- Innehåller eugenol och apigenin som är antiinflammatoriska och stödjer kroppen vid ledinflammation, astma och tarminflammation.
- Innehåller gott om antioxidanter.
 
 
Fakta:
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
Inga kommentarer har skrivits än
Kommentera denna artikel