Skribent: Carina Andersson
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 2017-08-19

Mandlar förbättrar hjärthälsan

Att äta mandlar regelbundet hjälper till att öka nivåerna av det goda kolesterolet, HDL, samtidigt som det sämre kolesterolet, LDL, rensas från kroppen.
 
Mandlar förbättrar hjärthälsan
Forskare har studerat effekten av mandlar på kolesterol. Man kom fram till att ett dagligt intag av mandlar förbättrar kolesterolkvaliteten.
 
- Det finns mycket forskning som visar att en kost som innehåller mandlar sänker LDL-kolesterolet, som är en viktig riskfaktor för hjärtsjukdomar. Inte lika mycket är känt om hur mandlar påverkar HDL-kolesterolet, som anses vara ett sunt kolesterol som hjälper till att sänka risken för hjärtsjukdomar, säger Kris-Etherton vid Penn State university.
 
Forskarna ville undersöka om mandlar även kunde förbättra funktionen av HDL-kolesterol, vilket fungerar genom att kolesterolet samlas från artärer och får hjälp att transporteras ut ur kroppen genom nedbrytning i levern.
 
I studien deltog 48 män och kvinnor med förhöjt LDL-kolesterol i två sexveckors-perioder. De delades in i två grupper där de åt identiskt förutom vid mellanmålet. Den ena gruppen fick 43 gram mandlar per dag medan den andra gruppen fick en bananmuffins.
 
Forskarna konstaterade att i snitt förbättrades kolesterolnivåerna med 19 procent jämfört med kontrollgruppen.
 
- Om folk införlivar mandlar i sin daglia kost bör de förvänta sig flera fördelar, inklusive förbättrad hjärthälsa. De är inte ett botemedel, men när de äts med måtta - och speciellt när de äts i stället för något med lägre näringsvärde - så är de ett bra komplement till en hälsosam diet, säger Kris-Etherton.
 
Mandlar innehåller nyttiga fetter, fiber och E-vitamin vilket man tror bidrar till att främja hjärthälsan. Mandel innehåller även B-vitaminer och mineraler som magnesium, järn och zink.
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
2017-08-22 13:34:12 - THERESA WILLIAMS
Jag behöver min Ex tillbaka
Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag Mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, kastade han stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningsgivaren som hjälpt mig med mitt eget problem. Email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
 
1) Kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
Genom {drogunduspellcaster@gmail.com}
 
Kommentera denna artikel