Skribent: Carina Andersson
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 2018-01-11

Mörk choklad skyddar levern

Choklad skyddar inte bara hjärta och kärl utan kan också förbättra oddsen för patienter med leversjukdom.
 
Mörk choklad skyddar levern
I en studie gav forskarna mörk choklad till 21 patienter som led av allvarlig skrumplever.
 
Patienterna delades in i två grupper där den ena gruppen fick vit choklad och den andra mörk choklad. De fick 0,5 gram choklad per kilo kroppsvikt som intogs som en del i en flytande föda.
 
Mörk choklad minskar blodtryck och blodflöde i levern
Forskarna såg att den grupp som fick mörk choklad med 85 procents kakaohalt fick mycket lägre höjning av blodtrycket i levern än de som fick vit choklad.
 
Efter en måltid ökar normalt blodflöde och blodtryck i levern. Men för patienter med skrumplever kan detta vara farligt. I vissa fall kan ökat blodtryck orsaka att blodkärl i levern brister.
 
Båda måltiderna i studien gav en ökning av leverblodflödet, men hos gruppen som fick mörk choklad var ökningen hälften så hög jämfört med de som fick vit choklad.
 
Precis som i tidigare studier med mörk choklad så är det flavanolerna i kakaon som tros vara orsaken till det goda resultatet. Mörk choklad får de glatta muskelcellerna i blodkärlen att slappna av och vidgas, vilket gör att blodtrycket sjunker.
 
 
 
Fakta:
Vad är skrumplever (levercirros)?
Levern är ett viktigt organ för att ta hand om slaggprodukter i kroppen. Vid skador som ger inflammation i levern förändras den långsamt, cellerna dör och ersätts av ärrvävnad. Det gör att levern fungerar sämre och att blodet får svårare att flyta genom den.
 
Tidiga symtom på skrumplever:
Tidiga tecken kan vara att man känner sig trött och svag, har dålig aptit, mår illa och går ned i vikt. Du kan även få små, röda spindelvävsliknande fläckar i ansikte, på armar eller magen. Det är också vanligt att lättare få blåmärken och att blöda näsblod.
 
Orsaker:
Hög alkoholkonsumtion
Leverinflammation
Hepatit
Ämnesomsättningsstörningar
Fetma
Vissa läkemedel
 
Källa: vårdguiden
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
2018-01-30 13:11:31 - Ulrika
alienjanice009@gmail.com
Jag heter Ulrika Charles. från Tripoli .. för några dagar sedan läste jag en efterkommentar på en relationsrådgivningsblogg om en Lady från LA-baserad journalist avslöjar hur han Parmanently Cured Weak Erection & Quick Ejaculation 6 månader efter att hans fru lämnade honom och sade också överstepräst Oduduwa ta tillbaka hans ex fru efter skilsmässa.
Jag var så lycklig att stöta på DrOduduwa Love-Spell Caster personlig e-postadress
Jag kontaktar samma präst Oduduwa på grund av mina utmaningar i äktenskapslivet,
Jag är inte säker på att jag kunde ha gjort detta utan hjälp av oduduwa. Jag skulle ha gett upp och trodde att eftersom min man såg någon annan och han sa till mitt ansikte att vårt förhållande är över, ser min man Charles Aslund rakt mot mitt ansikte och sa att vi var färdiga med äktenskapsförhållandet och tog bort min son Felix och resa vårt land till Spanien. Jag har försökt ringa och skicka meddelanden till honom men han blockerade helt min linje från att nå honom, jag var så frustrerad och behövde hjälp åtminstone att prata med honom för att be om ursäkt och höra min sons röst igen, han tog min son bort från mig i 11 månader inga ord. Jag behövde brådskande hjälp för att lösa detta problem så jag kontaktar e-postadressen till Oduduwa som jag tror att han bara kan hoppas
för att hjälpa mig att ta tillbaka min make hemma med min son tillbaka. Oduduwa försäkra mig om att han kan hjälpa mig med att få honom hemma, jag lyda och följa hans instruktioner steg för steg, 2 dagar Efter att Droduduwa lunchat en Magic Love-spel på min vägnar vid hans tempel ringde min man Aslund mig på mobilen ursäkta, han var ledsen för allt han gjorde för att skada mina känslor och han återvänder hem till mig med son Felix, jag är så glad idag att jag har återställt min familj och min man och jag älskar varandra mer än någonsin tidigare nu. Tack vare Oduduwa love-spell caster för att få tillbaka min make hem. Vi är alltid värdesamma och greateful för Oduduwa hjälp.
idag berättar jag med glädje och lycka till världen ...
jag har dessa kraftfulla avsikter att saker kommer att fungera för mig och även med dig här med liknande förhållande kris, jag trodde på vittnesmål är verkliga livet bevisar. Jag insåg att det skulle vara bra att dela här som jag vet att det kommer att inspirera andra också.
Oduduwa berättade att han kan lösa följande problem för omedelbara lösningar.
* Love Spells Win-Back Ex älskare
* Framgång och främjande magisk stavning
* Lycklig charm - BUSINESS STAR
* avdelningar - SKYDD HÖG
* förbannelseupplösning, andlig rensning från ond ande.
* Traditionella rötter och örter för att bota sjukdom, Cure to Cancer Disease, Cure HIV
* Fruktbarhet magi - FRUITS OF WOMEN har barn.
* dekretiserar magi, SPELL LOTTERI & VIN-SPEL SPELL
här kan du skicka meddelande till Oduduwa för att hjälpa dig direkt lösning inom 42 timmar
Oduduwa personlig e-postadress dr.oduduwaspellcaster@gmail.com
Oduduwa personligt Whatsapp nummer +2348109844548.
 
Kommentera denna artikel