Skribent: Anna Bengtsson
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 2017-05-31

Kaffe ger längre livslängd

En stor amerikansk studie visar att kaffedrickare lever längre än de som inte dricker kaffe. Dessutom minskar risken för en mängd sjukdomar.
 
Kaffe ger längre livslängd
I studien såg man att de deltagare som var över 30 år och inte rökte samt drack 3-5 koppar kaffe varje dag löpte mindre risk att dö jämfört med dom som inte drack kaffe.
 
Det var över 200.000 amerikanska läkare, sjuksköterskor och övrig vårdpersonal som ingick i studien. De undersöktes vid ett flertal tillfällen och följdes upp under nästan 30 år.
 
Man kom fram till att de som drack 1-5 koppar kaffe i början hade lägre odds för att dö under studietiden. Man tog även hänsyn till andra levnadsvanor och hälsoproblem som högt blodtryck och diabetes.
 
Det bästa resultatet fick de som drack 3-5 koppar kaffe per dag och var icke-rökare. De hade 15 procent mindre risk att dö jämfört med dom som inte drack kaffe. De hade särskilt minskad risk att dö i hjärtsjukdomar, stroke och neurologiska sjukdomar som till exempel Parkinsons samt minskad risk att begå självmord. Sambandet fanns oavsett om man drack kaffe med eller utan koffein.
 
Forskarna förtydligar att det inte bara räcker med att börja dricka kaffe utan det bästa är att införliva kaffe i en sund livsstil. I en sund livsstil ingår att få tillräckligt med sömn, avkoppling och träning samt att äta en balanserad kost med mycket vegetabilier.
 
Tidigare forskning har visat att kaffe kan minska inflammation, tillför antioxidanter och kan förbättra blodsockerregleringen.
 
 
Källa: Harvard University
 
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
2017-06-06 15:05:20 - elizabeth taylor
love
Hej allesammans, mitt namn är Elizabeth, jag gick igenom en artikel och grunda ute om en man som heter Dr Bomoh. Jag har lidit av upplösningen problem med olika killar. Jag var tvungen att kontakta spell caster. Steve var på väg att lämna mig för en annan kvinna. men jag tror jag kunde ha honom tillbaka och göra honom bo och bott positiva. hör och häpna hjälpte Dr Bomoh mig. Steve och jag är gifta snart. Dr Bomoh är sådan en trevlig man, han hjälpte mig sluta mitt hjärtstillestånd problem också. Tack till honom och Tack Gud för gåvan ges till honom. Om du har några som helst problem, kontakta honom på den här email: godbomohspirit@gmail.com
 
kontakta honom för följande och se det stora arbetet av Dr Bomoh:
(1) om du vill att ditt ex tillbaka.
{2} Om du vill vara mycket framgångsrik
(3) om du söker efter ett jobb vill
(4) du främjas på kontoret.
(5) Du vill kvinnor/män att springa efter dig.
(6) Om du vill ett barn.
(7) Du vill vara rik.
(8) du vill få äktenskapet trollformler
(9) ta bort sjuk från din kropp trollformler
(10) Business spell
(11) lotteri vinnande nummer
(12) ta tillbaka förlorade kärlek och många fler...
 
Kommentera denna artikel