Skribent: Carina Andersson
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 2018-02-27

Ingrediens i olivolja kan hämma tumörutveckling

En förening som finns i olivolja kan bidra till att förhindra att cancer utvecklas i hjärnan.
 
Ingrediens i olivolja kan hämma tumörutveckling
Den främsta ingrediensen i olivolja är oljesyra. Ingrediensen har nu visat att den kan bidra till att förstöra för cancerframkallande gener att utvecklas i celler.
 
Fettsyrorna arbetar på så sätt att de stimulerar produktionen av en cellmolekyl, miR-7, som har till uppgift att förhindra att cancerframkallande proteiner bildas. Cellmolekylen är aktiv i hjärnan och känd för att undertrycka bildandet av tumörer.
 
Forskarna kom fram till att oljesyra förhindrar ett cellprotein, MSI2, från att stoppa produktionen av miR-7. På detta sätt stöder olivoljekomponenten produktionen av miR-7, vilket hjälper till att förhindra att tumörer bildas.
 
Forskarna gjorde sina upptäckter i test på mänskliga cellextrakt och i levande celler i laboratoriet.
 
- Även om vi ännu inte kan säga att olivolja i kosten hjälper till att förhindra hjärncancer, tyder våra resultat på att oljesyra kan stödja produktionen av tumörundertryckande molekyler i celler som odlas i laboratoriet. Ytterligare studier kan hjälpa till att bestämma vilken roll olivolja kan ha i hjärnans hälsa, säger Dr Gracjan Michlewski vid University of Edinburgh School of Biological Sciences.
 
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
2017-06-06 15:04:49 - elizabeth taylor
love
Hej allesammans, mitt namn är Elizabeth, jag gick igenom en artikel och grunda ute om en man som heter Dr Bomoh. Jag har lidit av upplösningen problem med olika killar. Jag var tvungen att kontakta spell caster. Steve var på väg att lämna mig för en annan kvinna. men jag tror jag kunde ha honom tillbaka och göra honom bo och bott positiva. hör och häpna hjälpte Dr Bomoh mig. Steve och jag är gifta snart. Dr Bomoh är sådan en trevlig man, han hjälpte mig sluta mitt hjärtstillestånd problem också. Tack till honom och Tack Gud för gåvan ges till honom. Om du har några som helst problem, kontakta honom på den här email: godbomohspirit@gmail.com
 
kontakta honom för följande och se det stora arbetet av Dr Bomoh:
(1) om du vill att ditt ex tillbaka.
{2} Om du vill vara mycket framgångsrik
(3) om du söker efter ett jobb vill
(4) du främjas på kontoret.
(5) Du vill kvinnor/män att springa efter dig.
(6) Om du vill ett barn.
(7) Du vill vara rik.
(8) du vill få äktenskapet trollformler
(9) ta bort sjuk från din kropp trollformler
(10) Business spell
(11) lotteri vinnande nummer
(12) ta tillbaka förlorade kärlek och många fler...
 
Kommentera denna artikel