Skribent: Anna Bengtsson
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 2018-05-12

Ananas bör ingå i en sund kost

Ananas är en bra källa till många nyttiga ämnen, till exempel C-vitamin, mangan, bromelain och antioxidanter.
 
Ananas bör ingå i en sund kost
Den mest omskrivna och studerade ingrediensen i ananas är bromelain. Det är en enzymblandning som underlättar matsmältningen genom att bryta ner protein.
 
Bromelain finns främst i stammen på färsk ananas så se till att inte skära bort den när du tillreder din nästa ananas.
 
I studier har man funnit att både bromelain och mangan kan spela en viktig roll i att förebygga cancer. Man tror att det beror på att ämnena neutraliserar fria radikaler och medverkar till att stärka kroppens immunförsvar.
 
Andra hälsofördelar med ananas:
- Minskar inflammation
- Hämmar bakteriebildning
- Sänker blodtrycket
- Lindrar hosta
- Svamp- och parasitdödande
- Lindrar astma och bronkit
- Minskar risken för ögonsjukdomar som makuladegeneration och grå starr
- Stärker hudens vävnad
- Lindrar ledinflammation
 
 
Fakta:
Nyttiga näringsämnen i ananas:
Kalcium
Magnesium
Kalium
Fosfor
Betakaroten
Bromelain
C-vitamin
Fiber
Quercetin
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
2018-05-13 21:12:12 - Theresa
love
Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) Bindande stavar
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare.
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}
 
Kommentera denna artikel