Skribent: Anna Bengtsson
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 2018-03-26

Kaloribegränsning kan förlänga livet

En av de första studierna för att undersöka effekterna av kaloribegränsning på människor är nu slutförd.
 
Kaloribegränsning kan förlänga livet
Forskarna kom fram till att ett minskat kaloriintag med 15 procent under 2 år saktade ner åldrande och metabolism och skyddar på så sätt mot åldersrelaterad sjukdom.
 
Kalorirestriktionen minskade systemisk oxidativ stress som har knutits till åldersrelaterade neurologiska tillstånd som Alzheimers och Parkinsons sjukdomar, liksom bland annat cancer och diabetes.
 
- Att begränsa kalorier kan sakta ner din basala ämnesomsättning och om biprodukter av ämnesomsättning accelererar åldringsprocesserna kan kaloribegränsning över flera år bidra till att minska risken för kronisk sjukdom och förlänga livet, säger forskaren Leanne M. Redman, docent i klinisk vetenskap vid Penningtons biomedicinska forskning i Baton Rouge, LA.
 
CALERIE är den första randomiserade kontrollerade studien som undersökt de metaboliska effekterna av kalorirestriktion på människor. Den andra fasen av studien rapporterar från 53 friska, normalviktiga män och kvinnor mellan 21 och 50 år. De sänkte sitt kaloriintag med 15 procent under 2 års tid.
 
De undersöktes och forskarna mätte deras metabolism och oxidativa stress. Kaloriminskningen beräknades individuellt genom förhållandet mellan isotoper absorberade av deltagarnas molekyler och vävnader under 2 veckor, en teknik som tydligt visar kaloriförbrukning.
 
De som begränsade sitt kaloriintag gick i genomsnitt ner närmare 9 kg, även om det inte var ett mål i sig att de skulle gå ner i vikt. Man fann inga negativa effekter av kaloribegränsningen tvärtom upplevde deltagarna förbättrat humör och ökad hälsorelaterad livskvalitet.
 
- Vi kom fram till att även personer som redan är hälsosamma och magra kan dra nytta av en kaloribegränsning, säger Redman.
 
Det är många faktorer som påverkar ämnesomsättningen, till exempel antioxidantmekanismer, kost, aktivitet och biologiska faktorer. Forskarnas nuvarande teorier är att en långsammare metabolism är mest fördelaktig för ett hälsosamt åldrande.
 
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
2018-03-28 01:31:50 - Allison Howarts
allisonhowarts101@gmail.com
Hej jag är ute för att sprida denna goda nyheter till hela världen om hur jag fick min man tillbaka. Jag blev galen när min man lämnade mig för en annan kvinna förra månaden, men när jag träffar en vän som presenterar mig för profeten Okona stor budbärare till det orakel som han tjänar, berättade jag mitt problem för profeten Okona om hur min man lämnade mig. Han sa bara till mig att jag har kommit till rätt ställe var jag kommer att få mitt hjärta längtan utan några biverkningar. Han berättade för mig vad jag behöver göra, efter det hade gjorts. Under de närmaste 2 dagarna ringde min man jag på telefonen och sa förlåt för att bo mig förut. Jag är så glad och överväldigad att jag måste berätta för hela världen hur profeten Okona hjälper mig att ge mitt hjärta begär. Om du behöver någon form av hjälp kontakta profeten Okona på följande e-postadress: prophetokona@gmail.com eller WhatsApp på +2348069032895 Han kastade också så många stava som,
(1) Om du vill ha din ex tillbaka.
(2) du behöver inte skilsmässa i ditt äktenskap.
(3) Du vill bli befordrad på ditt kontor.
(4) Du vill ha botemedel mot dödliga sjukdomar
(5) Om du vill ha ett barn.
(6) Du vill vara rik.
(7) Du vill knyta din man och hustru för att vara din för evigt.
(8) Om du behöver ekonomiskt stöd.
(9) du vill ha en fru / make
 
Kommentera denna artikel