Skribent: Anna Bengtsson
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 2018-04-17

Hjärnceller fortsätter nybildas genom livet

Tidigare har man trott att den vuxna hjärnan inte nybildar hjärnceller, men en ny studie omkullkastar dessa teorier.
 
Hjärnceller fortsätter nybildas genom livet
Forskarna kom fram till att många pensionärer är mer kognitivt och känslomässigt intakta än man tidigare trodde var möjligt.
 
De såg att äldre har liknande förmåga som yngre att bilda tusentals hippocampala nya hjärnceller från stamceller. De såg också att volymen av hippocampus när det gäller hjärnstrukturen som används för känslor och kognition var intakt.
 
Som underlag för studien undersökte man hjärnor från 28 tidigare friska personer mellan 14-79 år som plötsligt hade avlidit. Det är första gången som forskare undersökt nybildade hjärnceller och tillståndet av blodkärl inom hela mänskliga hippocampus straxt efter döden.
 
Forskarna kunde se att även de äldsta hjärnorna producerade nya hjärnceller. Ändå bildar äldre individer färre nya blodkärl inom hjärnstrukturerna och har en mindre pool av efterkommande stamceller som är mer begränsade i sin förmåga att skilja sig och självförnya.
 
 
Källa: Cell Press
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
2018-04-19 11:07:25 - Camila Rodela
camilarodela360@gmail.com
Hej vänner jag heter Camila Rodela och jag är från Michigan, United State. Jag är här för att vittna om DR.OGAGA &8203;&8203;KUNTAs goda verk i mitt liv. Min man och jag har varit gift i 27 år med två barn. Bara för två år sedan kom allting till slut. Jag ville ha min man tillbaka och jag bad honom men han lyssnade aldrig, så jag stötte på flera vittnesmål om denna speciella stavningskastare. Några människor vittnade om att han tog tillbaka sin Ex-älskare, vissa vittnade om att han återställer livmodern och botar cancer och annan sjukdom, vissa vittnade om att han kan kasta en stavning för att stoppa skilsmässa och också stava för att få ett bra betalt jobb så vidare. Han är fantastisk, jag kom också över ett visst vittnesbörd, det handlade om en kvinna som heter Vera, hon vittnade om hur han tog tillbaka sin ex älskare och i slutet av sitt vittnesbörd släppte hon sin email.After att ha läst alla dessa bestämde jag att ge honom ett försök. Jag kontaktade honom via e-post och förklarade mitt problem för honom. Och han berättade för mig vad jag behöver göra, jag gjorde det och min man kom tillbaka till mig. Vi löste våra problem och vi var ännu lyckligare än någonsin tidigare DR.OGAGA &8203;&8203;KUNTA du är en begåvad man och jag kommer inte sluta publicera honom eftersom han är en underbar man. Om du har något problem och du letar efter en riktig och äkta stavningskastare, prova honom när som helst, han är svaret på dina problem. Du kan kontakta honom via email: ogagakunta@gmail.com och få dina problem att lösa mig. Han kan lösa följande problem och mycket mer.
(1) OM DU VILL DIN EX-BACK
(2) DU ÖNSKAR ATT KONVINTERA DIN HUSBAND FÖR ATT STOPPA DIVORNET
(3) DU ÖNSKAR ATT FRAMFÖRAS I DIN KONTOR
(4) DU ÖNSKAR MÄN OCH KVINNER ATT KÖRA FINNA DIG ATTRAKTIVA
(5) OM DU ÖNSKAR ATT TÄNKA EN BARN
(6) du vill vara rik
(7) DU ÖNSKAR DIN HUSBAND FÖR ATT ÄLSKA ENDAST DIG FÖR RESTEN AV HANS LIV
(8) DU BEHÖVER GOD LUCK SPELL
(9) DU BEHÖVER EN LOTTERIPELL
(10) DU BEHÖVER EN JOBB
 ogagakunta@gmail.com
 
Kommentera denna artikel