Skribent: Carina Andersson
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 2018-11-09

Friskare hjärta med nötter

Genom att byta ut köttet mot nötter får du ett friskare hjärta.
 
Friskare hjärta med nötter

Fotograf: sund.nu

Forskare vid Loma Linda University konstaterar att protein från kött är förknippat med en kraftigt ökad risk för hjärtsjukdom medan protein från nötter och frön är hälsosamt för hjärtat.
 
Studien visar att personer som äter stora mängder kött har 60 procents ökad risk för hjärt- och kärlsjukdom, medan människor som äter stora mängder nötter och frön har en minskad risk för hjärt- och kärlsjukdom med 40 procent. Studieresultatet är baserat på ett underlag från över 80.000 personer.
 
Sedan tidigare vet man att nötter och frön innehåller hälsosamma fetter, men nu tror man att det även handlar om biologiska effekterna av proteiner i nötter och frön som ger skydd åt hjärta och kärl.
 
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
Inga kommentarer har skrivits än
Kommentera denna artikel