Skribent: Anna Bengtsson
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 2018-03-22

Fullkorn förbränner mer kalorier

Genom att byta till fullkorn kan du förbränna 100 kalorier mer per dag visar ny forskning.
 
Fullkorn förbränner mer kalorier
Forskare vid Tufts University har undersökt bland annat mättnadskänsla och viktförlust vid intag av fullkornsprodukter jämfört med raffinerade spannmålsprodukter.
 
De kom fram till att de som åt en kost med hela korn förbrände cirka 100 kalorier mer per dag än de som åt raffinerat spannmål utan så mycket fiber.
 
Under totalt åtta veckor följdes 81 män och kvinnor i åldrarna 40 och 65. Man undersökte deltagarnas vikt, ämnesomsättning, blodsocker, avföring, hunger och mättnadskänsla under dessa veckor. De två första veckorna fick deltagarna äta samma typ av mat men utifrån individuellt kaloribehov. Efter två veckor fick deltagarna slumpmässigt äta en diet som inkluderade antingen fullkorn eller raffinerat spannmål.
 
Deltagarna ombads att äta all mat som tillhandahölls och ingenting annat samtidigt som de skulle fortsätta med sin vanliga motion precis som tidigare. De som ingick i fullkornsgruppen åt till exempel råris, fullkornsflingor och fullkornsbröd.
 
Forskarna kunde efter studiens slut konstatera att de som åt fullkorn hade en ökad ämnesomsättning i vila och snabbare tarmpassage jämfört med dom som åt raffinerat spannmål.
 
Fakta:
Mat med fullkorn
Råris
Fullkornspasta
Fullkornsbröd, gärna med hela korn, råg osv
Gröt
Havregryn
Fiberrik osötad müsli
Grahamsmjöl
Kli
Vetegroddar
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
2018-03-28 01:33:39 - Allison Howarts
allisonhowarts101@gmail.com
Hej jag är ute för att sprida denna goda nyheter till hela världen om hur jag fick min man tillbaka. Jag blev galen när min man lämnade mig för en annan kvinna förra månaden, men när jag träffar en vän som presenterar mig för profeten Okona stor budbärare till det orakel som han tjänar, berättade jag mitt problem för profeten Okona om hur min man lämnade mig. Han sa bara till mig att jag har kommit till rätt ställe var jag kommer att få mitt hjärta längtan utan några biverkningar. Han berättade för mig vad jag behöver göra, efter det hade gjorts. Under de närmaste 2 dagarna ringde min man jag på telefonen och sa förlåt för att bo mig förut. Jag är så glad och överväldigad att jag måste berätta för hela världen hur profeten Okona hjälper mig att ge mitt hjärta begär. Om du behöver någon form av hjälp kontakta profeten Okona på följande e-postadress: prophetokona@gmail.com eller WhatsApp på +2348069032895 Han kastade också så många stava som,
(1) Om du vill ha din ex tillbaka.
(2) du behöver inte skilsmässa i ditt äktenskap.
(3) Du vill bli befordrad på ditt kontor.
(4) Du vill ha botemedel mot dödliga sjukdomar
(5) Om du vill ha ett barn.
(6) Du vill vara rik.
(7) Du vill knyta din man och hustru för att vara din för evigt.
(8) Om du behöver ekonomiskt stöd.
(9) du vill ha en fru / make
 
Kommentera denna artikel