Skribent: Carina Andersson
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 1/19/2016

Undvik att påverkas av negativa personer

I din omgivning möts du av personer som är mer eller mindre negativa. Här får du tips på hur du kan förhålla dig för att påverkas så lite som möjligt.
 
Undvik att påverkas av negativa personer
 • Gränser
  Låt dig inte dras med i de negativa klagomålen. De som är negativa gräver gärna ner sig i sina problem, vilket hindrar dem från att fokusera på tänkbara lösningar. Många lyssnar för att inte verka oartiga. Men att lyssna kan göra att vi också dras med i deras negativa värld. Det går att stoppa genom att istället fråga hur den personen tänker arbeta för att lösa problemen. Det leder ofta till byte av samtalsämne.
   
 • Välj din strid
  Om du kommer i konflikt med en negativ person kan känslorna lätt svalla över och resultera i en strid som inte ger något. Välj dina strider med försiktighet och finess.
   
 • Fokusera på fakta
  Undvik att reagera känslomässigt på negativa och pessimistiska personer. Fokusera på de fakta som personerna presenterar. Om fakta och logiska resonemang saknas kan du använda dig av punkt ett och sätta gränser.
   
 • Fokus på lösningar
  Lägg din tid och energi på hur du ska hantera personen ifråga istället för att lägga energi på hur jobbig en person är. Det ger dig kontroll över situationen och minskar stress och med irritation.
   
 • Förlåt
  Känslomässigt fungerande personer har ofta lätt att förlåta. När du förlåter ger du dig själv en chans att börja om samtidigt som du inte låter andras klagan dra ner dig.
   
  Källa, HR-nytt, Talentsmart
 •  
   
  Kommentarer på denna artikel
   
  Inga kommentarer har skrivits än
  Kommentera denna artikel