Skribent: Carina Andersson
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 11/14/2019

Lyckas med din diet

Personer som går på diet misslyckas ofta då de väljer livsmedel som de egentligen inte gillar. Byt strategi och bli en vinnare.
 
Lyckas med din diet
Forskning från USA visar att de som vill byta till en sundare livsstil bör välja hälsosamma livsmedel som man faktiskt tycker om.
 
Resultaten från tre studier med sammanlagt 542 studiedeltagare visar att självkontroll kan uppnås genom en tillåtande livsstil där fokus ligger på att lägga till hälsosamma livsmedel snarare än att utesluta det man tycker om.
 
Istället för att säga nej till tårta och ja till kål, om man inte tycker om det, så bör man vara mer tillåtande.
 
De som begränsar sin kost och utesluter livsmedel de gillar mest misslyckas oftare än de som istället tillåter sig enstaka godsaker.
 
I studien man fram till att det finns två typer av personligheter, de med låg självkontroll och de med hög självkontroll.
 
Personer med låg självkontroll som tänkte på hälsosamma livsmedel tänkte oftare på livsmedel de inte tyckte om som till exempel brysselkål medan personer med hög självkontroll tänkte på hälsosamma livsmedel som de tyckte om som till exempel jordgubbar.
 
Forskarna rekommenderar alla att fokusera på att välja sunda livsmedel dom de gillar istället för att försöka äta det de tror fungerar bäst.
 
Baylor University
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
Inga kommentarer har skrivits än
Kommentera denna artikel