Skribent: Carina Andersson
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 1/6/2016

Vacker hud - här är tipsen

Det finns många faktorer som påverkar hudens tillstånd, till exempel ärftlighet, ålder, stress, kost, hormoner och föroreningar. Men det finns en hel del vi kan göra för att få vacker hud.
 
Vacker hud - här är tipsen
Enligt Gillian Mc Keith, holistisk nutritionist känd från engelska "Du är vad du äter", så kan man på bara några månader få en väsentligt vackrare hy. Hennes skönhetsplan ska även ge starkare naglar och blankt friskt hår.
 
Här är hennes bästa tips för en vacker hud:
 
 • Drick vatten
  Drick minst 6-8 glas rent, filtrerat vatten om dagen. Om det är varmt eller om du tränar kommer du behöva dricka mer. Vatten är absolut nödvändigt för att huden ska hålla sig smidig och mjuk. Det hjälper också till att rensa ut gifter genom njurar och tarm.
   
 • Ät fibrer
  Fibrer hjälper tarmen att hålla sig i trim och kroppens avfallsprodukter kan komma ut som de ska. Många som har problem med hyn är förstoppade - de äter för lite fibrer. Fibrer finns i frukt, bär, grönsaker, fullkornsprodukter och groddade frön och gryn.
   
 • Få i dig antioxidanter
  Ät rikligt med antioxidanter, dom hämmar cellernas åldrande. Färsk frukt och färska grönsaker är dom bästa vegetabiliska källorna till antioxidanter.
   
 • Kombinera maten rätt
  Genom att kombinera maten på rätt sätt så slipper du onödiga jäsningsprocesser i tarmen. Undvik att äta protein (kött, fisk, kyckling, ost, ägg, mjölk och nötter) tillsammans med kolhydrater (spannmål som till exempel ris, bröd, pasta, flingor, mjöl, kakor) och stärkelserika grönsaker (potatis, jams, majs).
   
  Protein och kolhydrater tas upp olika snabbt i kroppen och behöver olika enzymer. Det gör att enzymerna och magsafterna kämpar mot varandra och neutraliseras, vilket leder till att maten stannar kvar i tarmarna och orsakar gasbildning, uppkördhet, halsbränna, magont, dåligt näringsupptag eller matsmältningsproblem.
   
  Sallad, grönsaker utan stärkelse, rötter, frön, örter, kryddor och oljor kan ätas tillsammans med protein eller kolhydrater. Frukt bör ätas på fastande mage, till exempel till frukost eller mellanmål.
   
 • Undvik dåligt fett
  Dåliga fetter är skadliga för kroppen. Essentiella fetter som är livsnödvändiga för oss och som hjälper till att ge en vacker hy finns i frön, nötter, fullkornsprodukter, sojabönor, mörkgröna bladgrönsaker, kallpressade oljor och fet fisk.
   
 • Starta dagen med en minirening
  Så fort du stiger upp ska du dricka ett glas ljummet vatten. Drick därefter en kopp nässelte eller varmt vatten med lite pressad citron i.
   
 • Undvik koffein och alkohol
  Koffein och alkohol drar ut den nyttiga fukten ur kroppen så undvik större mängder.
   
 • Minska på saltet
  Skär ner på bordssaltet. Om du får i dig för mycket natrium blir hyn plufsig och uppsvullen. Ät sellerifrön, havsgrönsaker, soja utan salt eller några av de många saltfria alternativen. Undvik också alltför kryddstark mat.
   
 • Minska ner på "klumpmaten"
  Minska på all mat som klumpar ihop sig i kroppen. De värsta bovarna är rött kött, mejeriprodukter, bearbetad eller stekt mat och livsmedel som innehåller härdade fetter eller oljor.
   
 • Gör en honungsmask
  Lägg en mask av honung i ansiktet eller på del av kroppen tre gånger i veckan. Låt honungen verka i en halvtimme. Skölj av med varmt vatten, helst i duschen eller badet. Resultatet blir en mjuk smidig, ungdomlig och välnärd hud.
 •  
   
  Kommentarer på denna artikel
   
  10/12/2017 7:41:23 PM - Camila Rodela
  camilarodela360@gmail.com
  Jag blev sårad och hjärtbruten när ett stort problem uppstod i mitt äktenskap för sju månader sedan, mellan mig och min man. så hemskt att han tog saken till domstolen för skilsmässa. Han sa att han aldrig ville stanna med mig igen, och att han inte älskade mig längre. Så han packade ut ur huset och fick mig och mina barn att gå igenom allvarliga smärta. Jag försökte alla mina möjligheter att få honom tillbaka, efter mycket tiggeri, men alla till ingen nytta. Och han bekräftade det att han har fattat sitt beslut, och han ville aldrig se mig igen. Så på en kväll, när jag kom tillbaka från jobbet, träffade jag en gammal vän av min som frågade min man. Så jag förklarade allt för honom, så han berättade för mig att det enda sättet jag kan få min man tillbaka är att besöka en stavningskastare, för att den verkligen har fungerat för honom också. Så jag trodde aldrig på stavning, men jag hade inget annat val än att följa hans råd. Sedan gav han mig e-postadressen till stavningskastaren som han besökte. ogagakunta@gmail.com. Så nästa morgon skickade jag ett mail till adressen han gav mig, och stavningskraven försäkrade mig om att jag kommer att få min man tillbaka nästa dag. Vilket fantastiskt uttalande !! Jag trodde aldrig, så han talade med mig och berättade för mig allt jag behöver göra. Sedan nästa morgon, så förvånansvärt, min man som inte ringde mig de senaste 7 månaderna, ringde mig att han skulle meddela att han skulle komma tillbaka. Så underbart!! Så det var så han kom tillbaka samma dag, med mycket kärlek och glädje, och han bad om ursäkt för sitt misstag och för smärtan som han fick mig och mina barn. Sedan från den dagen var vårt förhållande nu starkare än vad det var förut, med hjälp av en stavningskastare. Så, jag kommer att rådgöra dig där ute om du har något problem kontakta ogagakunta, jag ger dig 100% garanti för att han kommer att hjälpa dig .. Maila honom på: ogagakunta@gmail.com
   
  Kommentera denna artikel