Skribent: Carina Andersson
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 10/20/2015

Antiage maten som håller huden ung

Antiage handlar om att bevara hud och kropp i bästa skick och att stoppa åldrandet åtminstone för några år. Här är maten du ska satsa på om du vill fortsätta se ung och fräsch ut.
 
Antiage maten som håller huden ung
Antiage maten ger näring, skydd mot rynkor och att huden åldras och mister sin elasticitet i förtid.
 
Det här kan du äta för att bevara huden fräsch
 
 • Karotenoider:
  Karotenoider är antioxidanter som finns i orange mat. Till exempel sötpotatis, pumpa, paprika, morötter och melon. Forskning har visat att karotenoider kan skydda mot solskador, rynkig hud och cancer. Karotenoider kan efter några veckors regelbundet intag ge en fin gulaktig ton åt huden.
   
 • Lykopen:
  Lykopen innehåller naturligt solskydd motsvarande solskyddsfaktor spf 3. Lykopen finns främst i tomater, tomatsås och paprika. En studie visade att personer som åt tomatpasta varje dag i 2,5 månad minskade risken att bränna sig i solen med 35 procent.
   
 • Fytokemikalier:
  En studie har jämfört personer som äter frukt och grönsaker regelbundet med personer som inte äter frukt och grönsaker regelbundet. De fann att de som inte åt frukt och grönsaker hade mer rynkor än de som åt mycket frukt och grönt. Forskarna såg att fytokemikalier i plommon, grönsaker, olivolja, bönor, äpplen och te hade många fördelar för att hålla sig ung.
   
 • Bra fetter:
  Välj enkelomättade fetter som avokado, rapsolja, olivolja, oliver, nötter som mandel, hasselnötter eller cashewnötter och nötsmör.
 •  
  Fakta:
   
   
  Kommentarer på denna artikel
   
  Inga kommentarer har skrivits än
  Kommentera denna artikel