Skribent: Carina Andersson
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 1/29/2015

Så skapar du arbetsglädje på jobbet

Tidningen Arbetsliv genomförde en läsarundersökning och fann att lyckan finns på jobbet. Vi listar trivselfaktorerna och tipsar om hur du kan skapa arbetslädje på jobbet.
 
Så skapar du arbetsglädje på jobbet
Enligt undersökningen så är en positiv atmosfär det viktigaste för en lycklig arbetsplats. Andra viktiga ingredienser är uppmuntran, glädje över att gå till jobbet, att man skrattar tillsammans, intressanta arbetsuppgifter och att man hjälps åt med arbetsuppgifterna. Däremot var det inte lika viktigt att umgås med arbetskamraterna på fritiden.
 
Tips för mer arbetsglädje på jobbet:
 
 • Omvandla alla klagomål till önskemål. Det skapar en positivare stämning, är avväpnande och ett sätt att undvika att folk går i försvarsställning.
   
 • Visa uppskattning för kollegornas arbete. Beröm dem ofta, be om goda råd eller sprid positivt skvaller.
   
 • Ta fasta på det som lyckats. Om endast ett av fem projekt är framgångsrikt, så ägna tid och kraft åt att analysera det lyckade och bortse från de misslyckade.
   
 • Visa omtanke och intresse för dina kollegor. Hälsa på morgonen, fråga hur det går för dem och erbjud en hjälpande hand, när någon verkar ha mycket att göra.
   
 • Se till att ha roligt tillsammans. Humor är en bra grund till kreativitet och ett utmärkt vapen mot stress och utbrändhet.
   
 • Träna dig i att framföra kritik på ett konstruktivt sätt. Tänk på att det är lättare att finna sig i råd än kritik, enklare att acceptera förslag än råd och lättare att ta till sig önskemål än förslag.
   
 • Sätt upp nåbara intressanta mål. Redovisa varje etapp på väg mot målet och betona varje litet framsteg.
   
 •  
   
  Kommentarer på denna artikel
   
  3/1/2015 4:42:18 PM - Nilla
  Glad själ
  Har testa men fann tyvärr inget result ...
   
  3/1/2015 4:40:36 PM - Nilla
  Gladissimo
  Haha har försökt men uppnår tyvärrr inget resultat.
   
  Kommentera denna artikel