Skribent: Annethe Åhrberg
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 7/26/2012
Uppdaterad: 7/18/2015

Kosta Boda Art Hotel - spa och designhotell i glasriket

Mitt i Smålands gröna skogar ligger ett fint hotell värt att besöka. Vi mellanlandade några dagar och blev förälskade i svensk glaskonst, fin spamiljö och härliga sängar i konstnärliga hotellrum.
 
Kosta Boda Art Hotel - spa och designhotell i glasriket
Om man ska semestra i Sverige så kan det vara bra att gardera sig för dåligt väder. Vi valde därför att ta en spasommar på hotell med pool både inne och ute.
 
Efter att ha scannat av den svenska spamarknaden bokar vi in fyra nätter på Kosta Boda Art Hotel i Kosta i Småland. Hotellet ser lyxigt och fint ut på bilderna på hemsidan och vi blir inte besvikna när vi efter flera timmars bilfärd hittar fram till hotellet.
 
Först tycker vi att det ser lite platt och trist ut men när vi kommer närmare så ser vi att vi har fel. Hotellet är modernt och har fina glasbelysningar runtom samt en otroligt unik och snygg glasbar. På kvällen lyser den upp i ett maffigt koboltblått sken.
 
Designerrum med läppstift och dödskallar
Vi checkar in och delar upp familjen i två rum. Dottern och jag är överförtjusta och går runt i rummet och beundrar all fin glaskonst. Rummet är fyllt med konst från Åsa Jungnelius make up-serie. Här finns enorma nagellacksflaskor i glas och läppstift i rosa och guld. Badrummet har ett vackert glashandfat på marmorskiva.
 
Sonen är inte lika förtjust och vill absolut inte sova bland läppstift och rosa nagellack. Vi går till receptionen och där tipsar den snälla receptionisten om att ett rum med dödskallar kanske kan passa bättre.
 
Så mannen och sonen byter till ett rum designat av Ludvig Löfgren. Rummet är fyllt av dödskallar och vackra vaser och de känner sig snabbt hemmastadda och drar genast för mörkläggningsgardinerna för att prova belysningen i dödskallelamporna.
 
Värdet på konsten i rummen är cirka 100.000 kronor. Det känns riktigt lyxigt, men samtidigt är vi rädda att något ska gå sönder, så innan vi går till sängs rensar vi bort ömtåliga saker från nattduksbordet.
 
Unik spamiljö med undervattenskonst
På Kosta Boda Art Hotell får barnen vistas i poolområdet under hela öppettiden, vilket är ovanligt på spahotell. Poolområdet är designat av Kjell Engman och det finns även glaskonst i poolen. På botten finns det oaser av glaskonst med bland annat fiskar, högklackade skor och gitarrer. Ovanligt och mycket snyggt.
 
Poolområdet består även av en utomhuspool och ett hot spa samt en jacuzzi inomhus. Utöver det finns en ångbastu samt en vanligt bastu. I anslutning till poolområdet finns även ett gym och spaavdelningens behandlingsrum.
 
Trots att det bara var femton-sexton grader ute trivdes vi bäst i utomhusdelen. När regnet kom så njöt vi av att sitta i det varma spabadet och låta regnet strila ner på oss. Badavdelningen har öppet till nio på kvällen och det är en perfekt avslutning på kvällen. Efter badet dricker vi vatten och äter av frukten som spabaren bjuder på.
 
Glasbar och frukost
Första kvällen äter vi middag i glasbaren eftersom det är lite billigare än att äta i restaurangen. Glasbaren är liksom poolområdet designat av Kjell Engman. Den är ursnygg med blått glas i bardisk och barstolar. Kvällen avslutas med kortspel i loungen där vi är omgivna av dödskallar.
 
På morgonen äter vi frukost bland vacker glaskonst och dricker juice ur fina glas. Det känns riktigt lyxigt och all glaskonst blir vacker. Frukosten innehåller lite fler sillar än normalt men annars är det bara de goda stekta champinjonerna som sticker ut bland urvalet. Resten är normal hotellstandard.
 
Vi fördriver dagarna med bad, shopping och att titta på glasbruk. En dag gör vi en längre utflykt och tar bilen till soliga Öland. Där äter vi god Ölandsglass och öländska jordgubbar.
 
 
Fakta:
Kosta Boda Art hotell kan bokas via deras hemsida, via coop hotellpremie eller via hotellbokningssajter.
 
På deras hemsida kan man hitta erbjudanden löpande under året. www.kostabodaarthotel.com
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
2/3/2013 12:06:47 PM - Susanne
Kosta Boda Art Hotel spa
Jag var där i december och bokade via coop hotellpremie. Det var inte dyrt. Annars kanske det kostar mer. Kan rekommendera hotellet. Precis så fint som i artikeln. Kom ihåg att ta med baddräkten, för poolen är värd ett besök.
 
8/1/2012 8:24:43 AM - Sandra
Kosta spahotell
Låter nice. Är det dyrt?
 
Kommentera denna artikel