Skribent: Anna Bengtsson
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 8/21/2017

Fullkorn förbättrar immunförsvaret

Dansk forskning visar varför fullkorn kan förbättra immunförsvaret. Ett starkt immunförsvar är viktigt för att vi ska kunna hålla sjukdomar borta.
 
Fullkorn förbättrar immunförsvaret
Fullkorn innehåller inte bara vitaminer och fibrer utan forskning visar att de också innehåller en mängd bioaktiva hälsofrämjande ämnen som kallas benzoxazinoider, BX.
 
Tidigare forskning visar att det finns ett samband mellan fullkorn och ett starkt immunförsvar. I den aktuella studien ville forskarna hitta en förklaring till detta. De valde att undersöka om substanserna BX var orsaken.
 
Forskarna delade in försökspersoner i två grupper. Båda grupperna åt fullkornsprodukter, men en grupp fick livsmedel med mycket BX.
 
Efter tre veckor såg forskarna, via blodprov från grupperna, att gruppen som åt mer BX hade minskad tillväxt av olika patogena bakterier. Det visar att deras immunförsvar fungerade bättre. Båda försöksgrupperna hade samma fiberinnehåll.
 
Nästa steg för forskarna blir att gå vidare med fler studier för att säkerställa att det verkligen är BX som stärker immunitet.
 
- Även om vi har sett det i labbet, kan vi inte vara säkra på det som händer i kroppen. Nästa steg blir att ge deltagarna rena BX ämnen och studera reaktionen i kroppen, avslutar forskaren Inge Fomsgaard vid Århus Universitet.
 
Fakta:
Vad är fullkorn:
Fullkorn finns i spannmål som vete, råg, korn, havre, korn, ris, hirs och majs. Det kan vara antingen hela kornen eller korn som malts till mjöl eller krossats till mindre delar. För att kallas fullkorn ska alla delar av kornet vara med, det vill säga, frö, grodd och kli.
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
8/22/2017 1:33:11 PM - THERESA WILLIAMS
Jag behöver min Ex tillbaka
Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag Mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, kastade han stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningsgivaren som hjälpt mig med mitt eget problem. Email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
 
1) Kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
Genom {drogunduspellcaster@gmail.com}
 
Kommentera denna artikel