Skribent: Anna Bengtsson
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 8/9/2010

Raw delight lär oss göra nyttiga desserter och sötsaker

För alla gottegrisar finns nu recept på lite nyttigare fikabröd och sötsaker som passar till såväl lördagsgodis som dessert. Dessutom är sötsakerna helt utan vetemjöl och mejeriprodukter, så de passar även laktos- och glutenintoleranta.
 
Raw delight lär oss göra nyttiga desserter och sötsaker
Efter framgångarna med boken "Raw food på svenska" släppte Erica Palmcrantz Aziz och Irmela Lilja efterföljaren Raw Delight lagom till midsommar.
 
- Sedan vår första bok har Irmela och jag ofta gett tipset till raw food-nyfikna att prova med efterrätter och godsaker först. Så föddes tanken på den nya boken, säger Erica.
 
I boken finns gott om läckra och lockande recept på efterrätter, kakor, pajer, krämer och godisbitar.
 
Raw food ingredienser till godis och nyttigt fikabröd
En av fördelarna med raw food sötsaker, förutom att de är nyttigare, är att de går snabbt och enkelt att göra. Till din hjälp behöver du ha en matberedare och mixer. Raw food entusiaster använder särskilda torkugnar, men det räcker med en vanlig ugn att börja experimentera med.
 
Ingredienserna består av frukt, bär, nötter, frön och torkade frukter eller bär. För att få extra sötma används honung eller agavesirap och för smaksättning används till exempel raw choklad, vaniljpulver, macapulver, kokosolja, kakao- eller carobpulver, kryddor, örter och eteriska oljor.
 
Fakta:
 
Här hittar du fler raw food recept
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
Inga kommentarer har skrivits än
Kommentera denna artikel