Publicerad: 2/28/2010 Uppdaterad: 4/20/2010
Victoria Boutenko släpper bok om gröna bladväxters magi
Victoria Boutenko är en av USAs förgrundsgestalter inom raw food. Nu har hennes bok "Grönt för livet" släppts på svenska.
 
Victoria Boutenko släpper bok om gröna bladväxters magi

Victoria Boutenko har en mirakulös historia att berätta. Hon själv led av arytmi och övervikt, hennes man av giftstruma och reumatism, hennes dotter av astma och hennes son av diabetes.
 
Efter en sömnlös gråtfylld natt 1994 bestämde hon sig för att hela familjen skulle lägga om sin kost. De började äta enbart raw food, mat som inte blivit upphettad, och efter kort tid självläkte deras sjukdomar.
 
Sedan dess har hon skrivit böcker och hållit föredrag och inspirerat människor över hela världen med sina kunskaper.
 
Gröna bladväxters magi
För några år sedan kände hon att något ändå saknades i deras råa kost. Hon började då studera hur vilda schimpanser äter eftersom de fortfarande äter sin naturliga kost och är människans närmaste släkting.
 
Hon la märke till att deras kost bestod till 40 procent av gröna bladväxter, och de har ett extremt starkt immunförsvar och drabbas inte av sjukdomar som till exempel cancer, aids och hepatit-C.
 
Victoria insåg att bladgrönt kunde vara en viktig pusselbit i en fullvärdig kost. Det fanns bara ett problem, bladgrönt kändes mer som en plikt än ett nöje att äta.
 
Dessutom var bladgrönt svårtuggat och kroppen har svårt att tillgodogöra sig näringen när det inte är finfördelat.
 
Genom en slump upptäckte Victoria den gröna smoothien när hon mixade bladgrönt tillsammans med frukt och vatten. Plötsligt blev det både enkelt och gott att äta stora mängder bladgrönt. Alla som provade den gröna smoothien ville ha mer.
 
Victoria blev överraskad över alla de hälsoförbättringar hon och hennes omgivning upplevde kort efter att de börjat dricka gröna smoothies. De fick mer energi, minskat sötsug, bättre sömn, bättre hy, mer livsglädje, bättre matsmältning, gick ner i vikt och många andra positiva effekter.
 
Gröna smoothies
Enligt Victoria har bladgrönt en betydande positiv påverkan på kroppens viktigaste funktioner, exempelvis näringsupptag, hormonproduktion, pH-balans och magsyraproduktion.
 
Att förändra sina matvanor är svårt, men genom att dricka gröna smoothies som ett tillägg till vår vanliga kost minskar vi vårt sug efter onyttig mat, något som enligt Boutenko beror på att vi lider av näringsbrist.
 
Den gröna smoothien är kort sagt en näringsbomb som både stärker, renar och är fylld med vitaminer, mineraler, proteiner, enzymer och antioxidanter som kroppen lätt tillgodogör sig tack vare de finfördelade färska gröna bladen.
 
Fakta:
Här kan du köpa boken:
Bokus>>
 
Adlibris>>