
Fotograf: Gunilla Landström
Renskavsgryta med grovt rotmos
Antal portioner: 1
Ingredienser | |
Mängd | Livsmedel |
120 gram | Renskav fryst |
1 tsk | Rapsolja berik |
1 dl | Purjolök |
0.5 klyfta | Vitlök |
0.25 styck | Lök röd |
5 styck | Haricots verts |
2 msk | Matlagningsyoghurt fett 8% |
2 msk | Vatten |
1 krm | Sambal Oelek |
1 msk | Sojasås |
1 msk | Lingon |
Rotfruktsmos | |
2 styck | Potatis |
1 liten | Morot |
1 bit | Kålrot |
1 nypa | Salt |
1 nypa | Svartpeppar |
0.75 dl | Lättmjölk fett 0.5 % berik |
0.5 styck | Palsternacka |
Gör så här:
Skala och skär rotfrukterna i små bitar. Koka till de är mjuka, cirka 15 minuter. Mosa grovt. Tillsätt mjölken. Smaka av med salt och peppar Skär lök, vitlök och purjo i tunna skivor. Stek renskav och lök. Tillsätt lök och haricots verts, soja, sambal, vatten och matlagningsyoghurt. När det är riktigt varmt strö över lingon. Servera med rotfruktsmoset.
Övrigt:
Om man inte har lingon kan man ta lingonsylt eller äpplen.
Recept:
Gunilla Landström
Skala och skär rotfrukterna i små bitar. Koka till de är mjuka, cirka 15 minuter. Mosa grovt. Tillsätt mjölken. Smaka av med salt och peppar
Övrigt:
Om man inte har lingon kan man ta lingonsylt eller äpplen.
Recept:
Gunilla Landström
A A A

Betygsätt receptet
Vad tyckte du om receptet?
Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!
Klicka på respektive stjärna för att rösta.
Inget betyg satt
Tipsa en vän
Tipsa en vän om receptet.
Näringsvärde per portion
- Kcal: 466
- GI-värde: 78