Asiatiska skärgårdsknyten

Fotograf: Joel Wåreus

Asiatiska skärgårdsknyten


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
4 tsk Sojasås
4 styck Sallatslök (löken)
3 stjälk Citrongräs färsk
3 msk Koriander färsk
1,5 dl Vitt vin 1 vol.%
1 styck Grönsaksbuljong pulver tärning
1 styck Chilipeppar
1 krm Svartpeppar
1 krm Salt
1 styck Lime
0,5 styck Citron
250 gram Tomat
800 gram Lax
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela fisken i 8 bitar och lägg bitarna i mitten på fyra bakplåtspapper.
Salta och peppra lätt.
Skär salladslöken och fördela.
Banka citrongräset så att smaken kommer fram och skär i stavar och lägg ut på arken.
Dela chilin i mindre eller större bitar utifrån vilken styrka som önskas. För extra styrka dela chilin på hälften och fördela en halv per ark.
Skär tomater och fördela.
Forma små paket genom att snurra ihop sidorna på pappret.
Lämna en liten öppning.
Häll på vin, soja, citronsaft och rivet citronskal.
Smula över buljongtärningen och strö över hackad koriander.
Försegla arken så ingen vätska rinner ut.
Tillaga knytena 20 minuter.
Servera med sallad.

Övrigt:
Knytena går även att grilla. Använd då aluminiumpapper och grilla cirka 20 minuter på utegrillen. Variera gärna laxen med torsk.

Recept:
Kom i form på 30 dagar, maten, motionen och motivationen, Laila Bagge, Norstedts
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Snittbetyg:

4

 

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 433
  • GI-värde: 16