Lax- och torskburgare

Fotograf: Joel Wåreus

Lax- och torskburgare


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
4 styck Sallatslök (löken)
4 dl Kesella lätt fett 1%
4 tsk Wasabi
4 msk Olivolja
2 styck Granatäpple
2 styck Passionsfrukt
1 styck Mango
1 styck Äpple m skal
1 krm Salt
1 krm Svartpeppar
0,5 styck Citron
65 gram Rucola ruccola
65 gram Machesallat
Gör så här:
Wasabisås
Rör ihop kesella och wasabi i en liten skål.
Låt dra i kylen i 20 minuter.
 
Granatsallad
Kärna ur granatäpplena.
Tärna äpplet i centimeterstora bitar och skrapa ur passionsfrukten.
Skala och tärna mangon i centimeterstora bitar.
Strimla salladslöken.
Blanda allt i en skål.
Vänd i rucola och machesallad i fruktblandningen.
Blanda i olivolja och citronsaft.
Krydda med salt och peppar.
 
Burgarna
Tärna fisken.
Kärna ur och finhacka paprika och chili.
Finriv citronskalet.
Blanda allt i en matberedare tillsammans med koriander och ägg.
Salta och peppra.
Mixa snabbt till en slät färs.
Forma till åtta burgare.
Stek burgarna på medelhög värme i lite rapsolja, cirka 3 minuter på varje sida.


Övrigt:
Servera med till exempel bulgur om du inte ska gå ner i vikt.

Recept:
Kom i form på 30 dagar, maten, motionen och motivationen, Laila Bagge, Norstedts
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Snittbetyg:

2,5

 

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 365
  • GI-värde: 51