
Fotograf: Paulina Westerlind
Detoxbröd
Antal portioner: 12
Ingredienser | |
Mängd | Livsmedel |
1 msk | Husk fiberhusk |
1 dl | Vatten |
2.5 dl | Kokosflingor torkade |
2 dl | Solrosfrön torkade |
1.5 dl | Linfrön torkade |
200 gram | Mandelmjöl |
4 styck | Ägg |
4 msk | Olivolja |
1 tsk | Salt |
1 msk | Kardemumma |
1 tsk | Kanel |
Gör så här:
Sätt ugnen på 160 grader.Blanda ner fiberhusken i vatten och låt svälla i 5 minuter.Blanda linfrö, solroskärnor, kokos och mandlar med en mixerstav så att de finfördelas lite.Blanda sedan samman alla ingredienser till en deg som knådas lätt och formas till ett runt bröd på en bakplåt.Låt stå i ugnen cirka 60 minuter eller längre, beroende på hur sprött du vill ha brödet.Skär i skivor, till exempel som tårtbitar från mitten och njut brödet varmt.
Recept:
Sannas matbok för den självläkande människan, Sanna Ehdin, Forum bokförlag
Sätt ugnen på 160 grader.Blanda ner fiberhusken i vatten och låt svälla i 5 minuter.Blanda linfrö, solroskärnor, kokos och mandlar med en mixerstav så att de finfördelas lite.Blanda sedan samman alla ingredienser till en deg som knådas lätt och formas till ett runt bröd på en bakplåt.Låt stå i ugnen cirka 60 minuter eller längre, beroende på hur sprött du vill ha brödet.Skär i skivor, till exempel som tårtbitar från mitten och njut brödet varmt.
Recept:
Sannas matbok för den självläkande människan, Sanna Ehdin, Forum bokförlag
A A A

Betygsätt receptet
Vad tyckte du om receptet?
Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!
Klicka på respektive stjärna för att rösta.
Snittbetyg:
Tipsa en vän
Tipsa en vän om receptet.
Näringsvärde per portion
- Kcal: 272
- GI-värde: 31