
Fotograf: Pelle Berglund
Potatis- och grönärtsplättar med kokta rödbetor
Antal portioner: 4
Ingredienser | |
Mängd | Livsmedel |
5 styck | Rödbeta |
750 gram | Potatis |
125 gram | Gröna ärter |
1 näve | Mynta färsk |
2 msk | Smör fett 80% |
1 styck | Ägg |
1 krm | Muskotnöt |
1 nypa | Salt |
1 nypa | Svartpeppar |
Dressing | |
3 msk | Olivolja |
0.5 tsk | Tabasco |
1 msk | Limejuice färskpressad |
4 msk | Crème Fraiche fett 34% |
1 msk | Gräslök |
Gör så här:
Tvätta och koka morötterna mjuka. Gnid bort skalen under rinnande vatten, skär rödbetorna i klyftor.Skala och koka potatisen så att den nästan är klar, ca 10-12 minuter. Låt dom svalna lite och riv dem grovt.Koka ärterna ca 5 minuter, häll av vattnet och mosa ärterna med en gaffel. Hacka myntan.Blanda samman potatis, ärtor, mynta och ägg.Smaka av med salt och peppar.Forma blandningen till plättar och stek i smör, 3-4 minuter per sida.Blanda samman dressingen och servera till de nystekta biffarna och rödbetorna.
Recept:
Snabb sund mat, enkla vardagsrecept av kocklandslaget, Bokförlaget Prisma
Tvätta och koka morötterna mjuka. Gnid bort skalen under rinnande vatten, skär rödbetorna i klyftor.Skala och koka potatisen så att den nästan är klar, ca 10-12 minuter. Låt dom svalna lite och riv dem grovt.Koka ärterna ca 5 minuter, häll av vattnet och mosa ärterna med en gaffel. Hacka myntan.Blanda samman potatis, ärtor, mynta och ägg.Smaka av med salt och peppar.Forma blandningen till plättar och stek i smör, 3-4 minuter per sida.Blanda samman dressingen och servera till de nystekta biffarna och rödbetorna.
Recept:
Snabb sund mat, enkla vardagsrecept av kocklandslaget, Bokförlaget Prisma
A A A

Betygsätt receptet
Vad tyckte du om receptet?
Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!
Klicka på respektive stjärna för att rösta.
Inget betyg satt
Tipsa en vän
Tipsa en vän om receptet.
Näringsvärde per portion
- Kcal: 399
- GI-värde: 91