Potatis- och grönärtsplättar med kokta rödbetor

Fotograf: Pelle Berglund

Potatis- och grönärtsplättar med kokta rödbetor


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
5 styck Rödbeta
750 gram Potatis
125 gram Gröna ärter
1 näve Mynta färsk
2 msk Smör fett 80%
1 styck Ägg
1 krm Muskotnöt
1 nypa Salt
1 nypa Svartpeppar
Dressing
3 msk Olivolja
0,5 tsk Tabasco
1 msk Limejuice färskpressad
4 msk Crème Fraiche fett 34%
1 msk Gräslök
Gör så här:
Tvätta och koka morötterna mjuka. Gnid bort skalen under rinnande vatten, skär rödbetorna i klyftor.
Skala och koka potatisen så att den nästan är klar, ca 10-12 minuter. Låt dom svalna lite och riv dem grovt.
Koka ärterna ca 5 minuter, häll av vattnet och mosa ärterna med en gaffel. Hacka myntan.
Blanda samman potatis, ärtor, mynta och ägg.
Smaka av med salt och peppar.
Forma blandningen till plättar och stek i smör, 3-4 minuter per sida.
Blanda samman dressingen och servera till de nystekta biffarna och rödbetorna.


Recept:
Snabb sund mat, enkla vardagsrecept av kocklandslaget, Bokförlaget Prisma
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 399
  • GI-värde: 91