Chevregratinerad rotselleri

Fotograf: Coop

Chevregratinerad rotselleri


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
1 styck Rotselleri
4 tsk Olivolja
200 gram Getost chevre
1 dl Rosmarin färsk
1 msk Honung flytande
2 msk Pumpafrön squashfrön torkade
Gör så här:
Skär rotsellerin i 4 stycken centimetertjocka skivor.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla en tesked olivolja på varje rotselleriskiva och strö över flingsalt och lite svartpeppar.
Ställ in i ugnen i 200 grader cirka 25 minuter.
När rotsellerin är mjuk, lägg en skiva chèvre på varje bit rotselleri.
Ringla över honung och lägg på en kvist rosmarin och pumpa- eller solrosfrön.
Låt stå i ugnen ytterligare 5 min.
 


Övrigt:
Servera med t ex en dinkelsallad eller råris och tomatsallad.


Recept:
coop
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 275
  • GI-värde: 57