Frukostmuffins med hallon och kardemumma

Fotograf: Charlotte Gawell

Frukostmuffins med hallon och kardemumma


Antal portioner: 6

Ingredienser
MängdLivsmedel
2 styck Ägg
1 styck Banan
2 msk Kokosolja kallpressad
1 dl Havremjöl
1 msk Husk fiberhusk
1 tsk Bakpulver
1 dl Havregryn
1 tsk Kardemumma
1 dl Hallon
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa ägg, banan och smält kokosolja med stavmixer.
Blanda alla torra ingredienser i en skål och rör ner i äggsmeten.
Fortsätt mixa till en slät smet och vänd ner hallonen (använder du frysta bär ska de vara tinade) innan du häller upp i muffinsformar.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
 


Övrigt:
Havremjöl finns att köpa i de flesta matbutiker, men det går lika bra att mixa havregryn i en matberedare tills du får ett fint mjöl. Havregryn är naturligt glutenfria men om du har celiaki bör du använda glutenfria havregryn då det kan finnas spår av gluten i vanligt havregryn.

Recept:
En god morgon, Anja Forsnor, Norstedts förlag
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Snittbetyg:

3

 

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 147
  • GI-värde: 96