Curry- och äppelbiffar med morotstzatziki

Fotograf: Gunilla Landström

Curry- och äppelbiffar med morotstzatziki


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
1,15 dl Vatten
1 styck Ägg
0,5 dl Havregryn
5 mellan Morot
4 tsk Olivolja
4 styck Palsternacka
4 bit Kålrot
3 krm Peppar
3 styck Äpple m skal
2 krm Salt
500 gram Nötfärs fett 10%
4 tsk Curry
2 dl Lättyoghurt naturell fett 0.5%
1 klyfta Vitlök
3 dl Dinkelris (Labans)
Gör så här:
Blanda ägg, vatten och havregryn och låt svälla i 15 minuter.
Skär rotfrukterna, utom 1 morot, i bitar och lägg i ugnsfast form. Pensla med oljan.
Ugnsbaka rotfrukterna i 225 grader cirka 20 minuter.
Koka dinkelris enligt anvisning på paketet.
Riv morot och finhacka eller pressa vitlöken.
Riv äpplen.
Blanda köttfärs, äpplen och curry med äggblandningen.
Forma till små biffar och stek cirka 4-5 minuter per sida.
Blanda yoghurten med morot, vitlök och en nypa salt.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Snittbetyg:

3,7

 

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 606
  • GI-värde: 60