Chili- och vitlöksbiffar på spett med söt yoghurtsås

Fotograf: Gunilla Landström

Chili- och vitlöksbiffar på spett med söt yoghurtsås


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
500 gram Nötfärs fett 10%
16 klyfta Vitlök
8 styck Spansk peppar röd
3 krm Peppar
1.15 dl Vatten
1 styck Ägg
1 tsk Salt
0.5 dl Havregryn
Tabouleh:
4 styck Tomat
4 msk Persilja
2 styck Citron
2 dl Bulgur
Myntayoghurt
5 styck Mynta färsk
4 tsk Honung flytande
2.5 dl Lättyoghurt naturell fett 0.5%
Gör så här:
Blanda ägg, vatten och havregryn.
Låt stå och svälla i 15 minuter.
Hacka spanska pepparn fint och pressa vitlöken.
Koka bulgur enligt anvisning på paketet.
Kärna ur tomaterna och skär i små bitar.
Hacka örterna fint.
Gör såsen genom att blanda naturell yoghurt, honung och myntablad.
Blanda spansk peppar, köttfärs och vitlök med äggsmeten.
Forma till långsmala biffar och stek cirka 4-5 minuter/sida.
Blanda den kokta bulguren med tomat, örter och pressad citronsaft.
Trä biffarna på spett och servera med myntayoghurten och taboulehn.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 452
  • GI-värde: 55