
Fotograf: Ian Parsons
Aprikos- och mandelklickar
Antal portioner: 24
Ingredienser | |
Mängd | Livsmedel |
115 gram | Mörk choklad |
2 msk | Honung flytande |
115 gram | Aprikoser torkade |
55 gram | Mandelmjöl |
Gör så här:
Blanda choklad och honung i en värmetålig skål och ställ den över en kastrull med sakta sjudande vatten tills chokladen smält.Rör ner aprikoser och mandel i den smälta chokladblandningen.Fördela blandningen teskedsvis i små pappersformar.Låt stelna i 2-4 timmar eller tills de är hårda.
Övrigt:
1 portion är 1 styck. Receptet är beräknat att ge 24 stycken.
Recept:
Choklad - de 100 bästa recepten, Linda Doeser, Parragon förlag
Blanda choklad och honung i en värmetålig skål och ställ den över en kastrull med sakta sjudande vatten tills chokladen smält.Rör ner aprikoser och mandel i den smälta chokladblandningen.Fördela blandningen teskedsvis i små pappersformar.Låt stelna i 2-4 timmar eller tills de är hårda.
Övrigt:
1 portion är 1 styck. Receptet är beräknat att ge 24 stycken.
Recept:
Choklad - de 100 bästa recepten, Linda Doeser, Parragon förlag
A A A

Betygsätt receptet
Vad tyckte du om receptet?
Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!
Klicka på respektive stjärna för att rösta.
Inget betyg satt
Tipsa en vän
Tipsa en vän om receptet.
Näringsvärde per portion
- Kcal: 56
- GI-värde: 44