Löksoppa med rostade brödkrutonger

Fotograf: Gunilla Landström

Löksoppa med rostade brödkrutonger


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
1 tsk Olivolja
0,5 styck Lök gul
0,5 msk Dinkelmjöl speltmjöl fullkorn
2,5 dl Grönsaksbuljong
2 nypa Svartpeppar
1 msk Hårdost fett 17%
1 skiva Grahamsbröd på vatten fibrer 6%
0,75 stjälk Timjan färsk
Gör så här:
Skär lök i tunna skivor.
Stek i olja till den får färg.
Tillsätt mjölet och rör om.
Häll i buljong och smaka av med timjan och svartpeppar.
 
Rosta brödet.
Riv osten.
Lägg i bröd, ost och en timjanskvist i soppan vid servering.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 157
  • GI-värde: 81