Kidneybönbiffar med grönsakssås

Fotograf: Gunilla Landström

Kidneybönbiffar med grönsakssås


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
Bönbiffar
5 styck Basilika färsk
2 nypa Svartpeppar
1 msk Fiberhavregryn
1 tsk Citronskal
1 styck Soltorkade tomater i olja avrunna
1 styck Ägg
0,5 klyfta Vitlök
0,5 msk Dinkelmjöl speltmjöl fullkorn
0,5 burk Kidneybönor konserv u lag (Zeta)
0,5 krm Salt
Grönsakssås
3 skiva Paprika gul
2 dl Vatten
2 nypa Vitpeppar
1 tsk Olivolja citron
1 msk Tomatpuré konserv konc
1 styck Tomat
1 tsk Kapris
0,25 styck Lök gul
Tillbehör
3 styck Cocktailtomat
1 näve Rucola ruccola
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg alla ingredienser till biffarna i en mixer och mixa slätt.
Lägg sedan smeten i 3 folieformar (muffinsformar) och grädda i ugn cirka 10-12 minuter. Lossa försiktigt när de har svalnat.
Skär alla grönsaker i små bitar.
Stek i olja.
Tillsätt vatten och koka mjuka.
Mixa.
Lägg sedan biffarna i såsen.
Var försiktig.
Servera med en grön sallad.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 349
  • GI-värde: 49