Brysselkålsrisotto med smak av apelsin


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
400 gram Brysselkål
4 dl Ris Avorio (Risenta)
2 msk Olivolja
8 dl Grönsaksbuljong
1 dl Matlagningsvin (Winborgs)
4 msk Parmesanost riven fett 30%
1 medelstor Apelsin
15 styck Cocktailtomat
1 dl Solrosfrön torkade
Gör så här:
Skala och finhacka scharlottenlöken, fräs löken tillsammans med vinet i 1 msk olivolja.
Häll på vin och låt det puttra ihop några minuter på medelhög värme, häll på buljong lite i taget under omrörning.
Skölj och dela brysselkålen på hälften.
Tvätta apelsinen och skala av lite av skalet och finhacka det, pressa ur saften och häll den i en skål tills vidare.
Efter cirka 20 minuter kan man blanda ner riven parmesan, salt och peppar. Rör om.
Låt risotton stå lite varmt medan du tillreder kålen.
Hetta upp en panna med 1 msk olivolja och stek kålen hastigt.
Kålen ska inte bli brun utan hålla en fin grön färg.
Tillsätt apelsinskal och saft och dela cocktailtomaterna på mitten.
Vänd runt allting snabbt i pannan så att det blir lite ljummet.
Vänd ner brysselkålsblandningen i risotton och strö lite solrosfrön över rätten.


Recept:
I samarbete med Hjärt-Lungfonden. Receptet har tidigare presenterats i sund 2/04.
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 561
  • GI-värde: 60