Nötgryta med rotfrukter

Fotograf: Gunilla Landström

Nötgryta med rotfrukter


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
1 tsk Olivolja
1 klyfta Vitlök
100 gram Nötkött grytor
2 nypa Svartpeppar
1.5 dl Vatten
1 krm Salt
0.5 msk Sojasås
2 dl Grönsaksblandning morötter palsternacka purjolök selleri fryst
2 styck Potatis
1 msk Tomatpuré konserv konc
1 dl Kålrot
0.25 styck Lök röd
2 msk Persilja blad
Gör så här:
Skär vitlök i tunna skivor.
Stek i oljan till den blir gyllenbrun.
Tillsätt köttet i bitar.
Salta och peppra.
När köttet har fått en fin yta häll i vatten och soja.
Koka 15-20 minuter.
Tillsätt sedan potatis i små bitar, kålrot, lök och grönsaksblandningen.
Tillsätt tomatpuré.
Tillsätt lite mer vatten om det behövs.
Låt koka ytterligare 15 minuter.
När köttet är mört och potatisen kokt strö över finhackad persilja.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 371
  • GI-värde: 75