Fläskkotlett med tomatsås och basilika

Fotograf: Gunilla Landström

Fläskkotlett med tomatsås och basilika


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
1 skiva Kotlett fläskkotlett m fettkant 2 mm
1 tsk Olivolja
1 krm Salt
2 nypa Vitpeppar
1,5 dl Tomater krossade konserv m lag
0,25 styck Lök röd
7 styck Basilika färsk
4 skiva Zucchini
2 msk Kelda lagalätt fett 5%
1 msk Citronjuice färskpressad
1 dl Vatten
Tillbehör
3 styck Cocktailtomat
2 styck Potatis kokt m skal
1 näve Rucola ruccola
Gör så här:
Skölj potatis och zucchini.
Koka potatisen cirka 20 minuter.
Skär eller strimla grönsakerna.
Stek kotletten i olja till den har fått fin färg.
Salta och peppra.
Tillsätt tomater, vatten, lagalätt, citronjuice och grönsaker.
Låt småkoka cirka 15 minuter.
Lägg sist i basilikablad.

Övrigt:
Vill du ha mer citronsmak kan du använda skalet också.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 452
  • GI-värde: 72