Fänkålsgratäng med pinje och dinkelris

Fotograf: Gunilla Landström

Fänkålsgratäng med pinje och dinkelris


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
0.75 dl Dinkelris (Labans)
250 gram Fänkål
Gratängsås
1 tsk Olivolja
0.5 klyfta Vitlök
0.25 styck Lök röd
1 tsk Dinkelmjöl speltmjöl fullkorn
0.5 gram Lättmjölk fett 0.5 % berik
5 styck Basilika färsk
0.5 dl Kelda lagalätt fett 5%
1 nypa Salt
1 nypa Vitpeppar
0.25 msk Pinjenötkärnor (Exotic Snacks) Pinjenötter
Gör så här:
Koka dinkelris enligt anvisning.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär fänkål i skivor, koka i lättsaltat vatten 15 minuter.
 
Skär lök och vitlök i skivor och bryn i olja.
Tillsätt mjöl och rör om.
Tillsätt lagalätt, basilika och mjölk.
Rör om och smaka av med salt och peppar.
 
Lägg kokt dinkelris i en smord ugnsform.
Lägg avrunnen fänkål ovanpå.
Häll över såsen och sist pinjekärnorna.
Gratinera 15-20 minuter i ugn.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 381
  • GI-värde: 47