Tomat- och spenatgratäng med bulgur

Fotograf: Gunilla Landström

Tomat- och spenatgratäng med bulgur


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
Spenatsås:
2 tsk Dinkelmjöl speltmjöl fullkorn
2 dl Spenat fryst
2 nypa Salt
2 nypa Vitpeppar
1,5 dl Lättmjölk fett 0.5 % berik
1 tsk Olivolja
1 styck Tomat
0,5 klyfta Vitlök
0,25 styck Lök röd
0,5 tsk Muskotnöt
1,5 dl Bulgur tillagad
1 msk Hårdost fett 17%
Gör så här:
Koka bulgur enligt anvisning på paket.
Sätt ugnen på 225 grader. Skär lök och vitlök i skivor. Fräs i olja. Tillsätt mjölet. Häll sedan i mjölk. Tillsätt den tinade spenaten och muskot. Smaka av med salt och peppar.
Lägg bulgur i smord ugnsform med skivad tomat ovanpå. Häll på spenatsåsen och strö sist på ost. Gratinera i ugn 15 minuter.

Övrigt:
Servera gärna med grönsallat.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 283
  • GI-värde: 55