Fullkornspasta med ruccola och spenatsås

Fotograf: Gunilla Landström

Fullkornspasta med ruccola och spenatsås


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
Pastasås
1 tsk Olivolja
0,5 klyfta Vitlök
0,25 styck Lök gul
2 tsk Dinkelmjöl speltmjöl fullkorn
0,5 dl Lättmjölk fett 0.5 % berik
0,5 dl Kelda lagalätt fett 5%
2 nypa Svartpeppar
2 nypa Salt
1 dl Spenat fryst
1 tsk Oregano torkad
0,5 näve Rucola ruccola
Tillbehör
1,5 dl Pasta makaroner spaghetti fullkorn kokt m salt
1 msk Hårdost fett 10%
Gör så här:
Skär lök och vitlök i skivor.
Stek vitlöken gyllenbrun och lägg sedan i löken.
Strö över mjöl, rör om och häll i mjölk och lagalätt.
Tillsätt tinad spenat och ruccola.
Mixa ingredienserna till en sås.
Smaka av med salt, peppar och oregano.
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Servera med riven ost.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 268
  • GI-värde: 56