Svamp- och örtfylld kycklingfilé

Fotograf: Gunilla Landström

Svamp- och örtfylld kycklingfilé


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
125 gram Kycklingfilé
4 nypa Vitpeppar
1 krm Salt
Fyllning
1 stor Champinjoner
0,5 msk Oregano färsk
0,5 msk Kelda lagalätt fett 5%
0,5 tsk Olivolja
0,5 klyfta Vitlök
0,5 tsk Sojasås
Sås
3 liten Champinjoner
2 tsk Dinkelmjöl speltmjöl fullkorn
0,5 dl Lättmjölk fett 0.5 % berik
0,5 tsk Smör fett 80%
Tillbehör
3 styck Cocktailtomat
1 näve Sallatsmix blandad sallat
0,5 dl Dinkelris (Labans)
Gör så här:
Koka dinkelris enligt anvisning på paket.
Sätt ugnen på 200 grader.
 
Fyllning:
Skär vitlök och champinjoner i små bitar.
Stek i olja och låt svalna.
Tillsätt sedan soja och lagalätt.
Skär en skåra i kycklingfilén.
Lägg i fyllningen och sätt ihop med en tandpetare.
Stek filén så den får fin yta.
Salta och peppra.
Lägg sedan på plåt och baka i ugn cirka 15 minuter.
 
Sås:
Stek champinjonerna skurna i bitar i smör.
Pudra över dinkelmjöl.
Tillsätt mjölk.
Smaka av med salt och peppar.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 421
  • GI-värde: 51