
Fotograf: Gunilla Landström
Svamp- och örtfylld kycklingfilé
Antal portioner: 1
Ingredienser | |
Mängd | Livsmedel |
125 gram | Kycklingfilé |
4 nypa | Vitpeppar |
1 krm | Salt |
Fyllning | |
1 stor | Champinjoner |
0,5 msk | Oregano färsk |
0,5 tsk | Sojasås |
0,5 msk | Kelda lagalätt fett 5% |
0,5 tsk | Olivolja |
0,5 klyfta | Vitlök |
Sås | |
3 liten | Champinjoner |
2 tsk | Dinkelmjöl speltmjöl fullkorn |
0,5 tsk | Smör fett 80% |
0,5 dl | Lättmjölk fett 0.5 % berik |
Tillbehör | |
3 styck | Cocktailtomat |
1 näve | Sallatsmix blandad sallat |
0,5 dl | Dinkelris (Labans) |
Gör så här:
Koka dinkelris enligt anvisning på paket. Sätt ugnen på 200 grader. Fyllning:Skär vitlök och champinjoner i små bitar. Stek i olja och låt svalna. Tillsätt sedan soja och lagalätt. Skär en skåra i kycklingfilén. Lägg i fyllningen och sätt ihop med en tandpetare. Stek filén så den får fin yta. Salta och peppra. Lägg sedan på plåt och baka i ugn cirka 15 minuter. Sås:Stek champinjonerna skurna i bitar i smör. Pudra över dinkelmjöl. Tillsätt mjölk. Smaka av med salt och peppar.
Recept:
Gunilla Landström
Koka dinkelris enligt anvisning på paket. Sätt ugnen på 200 grader.
Recept:
Gunilla Landström
A A A

Betygsätt receptet
Vad tyckte du om receptet?
Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!
Klicka på respektive stjärna för att rösta.
Inget betyg satt
Tipsa en vän
Tipsa en vän om receptet.
Näringsvärde per portion
- Kcal: 421
- GI-värde: 51