Kycklingklubba med grönsaksbulgur

Fotograf: Gunilla Landström

Kycklingklubba med grönsaksbulgur


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
2 styck Kycklingben utan skinn
Marinad
1 tsk Citronskal
1 msk Citronjuice färskpressad
0.5 msk Sojasås
0.5 tsk Spiskummin
Bulgur
2 skiva Lök röd
2 skiva Paprika orange
2 msk Persilja
1.5 dl Bulgur tillagad
1 nypa Svartpeppar
0.5 tsk Olivolja citron
Yoghurtsås
2 msk Yoghurt naturell fett 3%
0.5 msk Mango chutney
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg kycklingbenen i ugnsfast form.
Pensla med marinaden och ugnsstek cirka 25 minuter.
 
Koka bulgur enligt anvisning på paket.
Skär paprika och lök i bitar/skivor.
Finhacka persilja.
Pressa saft ur citron.
Blanda ingredienserna med den kokta bulguren.
Tillsätt olja.
Smaka av med svartpeppar.
 
Blanda yoghurtsåsen.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 495
  • GI-värde: 61