Fikonlimpa i form

Fotograf: Ulf Svensson

Fikonlimpa i form


Antal portioner: 15

Ingredienser
MängdLivsmedel
10 styck Fikon torkade
4 dl Vetemjöl berikat
2 dl Rågmjöl fint
1 tsk Bikarbonat
1 tsk Salt
4 dl Filmjölk fett 3%
Gör så här:
Skär fikonen i tunna strimlor.
Blanda dem med de båda mjölsorterna, bikarbonat och salt i en bunke.
Tillsätt filmjölken och blanda snabbt ihop till en deg.
Häll degen i en väl smord avlång form, cirka 1,5 liter.
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader cirka 45 minuter.
Låt brödet stå kvar i formen cirka 5 minuter innan det stjälps upp på galler och får kallna.


Övrigt:
Brödet beräknas ge 15 skivor.
1 skiva= 1 portion.

Recept:
Baka matbröd, Birgitta Rasmusson och Cecilia Lundin, ICA Bokförlag
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 132
  • GI-värde: 107