Råraka med svartrot och äppleröra

Fotograf: Gunilla Landström

Råraka med svartrot och äppleröra


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
1 tsk Smör fett 80%
2 nypa Svartpeppar
2 nypa Salt
1 bit Rotselleri
1 liten Morot
1 bit Kålrot
1 dl Svartrot
0.5 styck Palsternacka
100 gram Potatis
Svartrotröra
2 msk Total grekisk yoghurt fett 0% (Fage)
1 msk Majonnäs fettfri (Findus)
0.5 krm Gurkmeja
0.5 tsk Curry
0.5 styck Äpple m skal
Gör så här:
Skala svartroten.
Koka sedan i lätt saltat vatten i 10 minuter tills den är mjuk.
Skala och riv rotfrukterna grovt.
Blanda i salt och peppar.
Lägg i stekpanna och stek cirka 3-4 minuter på varje sida.
Då man ska vända rårakan kan man fösa ner den på en tallrik, och ta en ny tallrik till att vända, och sen ner i stekpannan igen.
Blanda de kokta svartrötterna och äpplet i små bitar med övriga ingredienser.
Servera direkt till rårakan.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 242
  • GI-värde: 81